Германски рап

• Креатор на темата Креатор на темата RayHerb
  • Време на започнување Време на започнување
не ги бидува германците за рап

Не би рекол. Има ем Гангстер-Рап али има и солиден Рап со добри текстови. Поред мене тоа е и предноста на Германскиот Рап, има за секого по нешто.

Па стварно добри рапери од Германија се: Bushido, Sido, K.I.Z., Azad, B-Tight...
А имаат стварно добри траки...

Голема предност имаат германците во пишувањето текстови, никој не ги разбира :pos:
Ги слушав порано повеќе, МТВ германската кога ја имав, има доста артисти со добар флоу и добри инструментали, штета шо појма неам за шо рапуваат :)

Али сепак не можат со французите, растураат тоа црнците :)

Неслушам зашо не го поднесувам јазикот, одбивен ми е ептен(валда ради онаа “професорка“ шо ми предаваше го замразив). Значи не го плукам ама не го ни слушам.

Сите ги наброивте а Nana го заборавивте?Од германски рап го поштуем само него има 2 албуми во 1997 и 1998 а посебно му е добар првиот има траки што знам дека сите ги имате барем еднаш слушнато.Сега прави камбек со нов албум се надевам дека ке биде добар.Рецитира на англиски:nesum:

Sido мислам дека има направено песна со Rza од Wu Tang, и исто така мислам дека Rza му е продуцент. Неможам да слушам германски рап зашо не го разбирам воопшто јазикот.

Не ми е интересен. Ништо не разбирам :nesum:

Slusav porano.

Baraj: Aggro Berlin, Sido, Bushido, Curse, Kool Savas, Curse, Die Sekte, Azad, Deichkind, Blumentopf, Dynamite Deluxe, Samy Deluxe, Die Fantastischen Vier.

Е така, би ги надополнил и Afrob, како и Eko Fresh и Chakuza. Германциве како и французиве имаат толку добра продукција што американциве можат само да им се фатат на тоа малото прсте. И јазикот им е баш погоден. Еве некои видео записи што ми се фаворити:

грешка си , баш им одговара, ако си слушал Massive Attack ќе видиш

ваљда мислиш на massive tone ?

супер е германски рап иако не слушам многу сепак она што го имам слушнате е одлично ... fler , trooper da don , dj tomekk , massive tone и малце олд скул nana (безвременската Lonely (ако е на англиски) , c block, 2 - 4 family и секако down low и класика johny B. а и last chrsitmas (i gave you my heart ) e гореспонативе ,,,

Vrska nemam zo kazvat ali mi se svigja muzikata , spotovite i se toa - Flear , Sido , Aggro Berlin , Kool Savas i Bushido ... tie gi imam slusano .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom