Најеротски дијалект

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Мхм, и онаа дадичкана што ја кажува најавната шпица на Еднооки да ти се приближи на шанк и на класичен шмизла скопски да ти каже, “Мачеее, нешо си ми опасно убав вечерва, сакаш заедно да провериме дали е пун месец надвор?“
Абе тотален трноф...

Мене воопшто не ми е трн-оф скопски шмиз-акцент. Баш убав ми е, некако. Ама со мера. Некогаш знае да биде смешен.

А ај пробај да се разбереш со некои од источна. Некои кавадарчанки, стумичанки, што-ти-ја знам... Пропала комуникација е наголем трн-оф.

„Че те чијам“ WTF?!?!?!:pos2:

Малце офф топик, али на оваа тема се имам најмногу насмеано од сите теми што го имам прочитано на форумов.

Најеротски дијалект според мене е охридскиот

Од дијалектите во денешна форма никој не ми е еротски.
Најеротска варијанта на македонскиот ми е дефинитивно оној урбан сленг од 50тите, 60тите и 70тите години, кој може да се слушне на црно-белите домашни филмови и флешбек емисиите и радио драмите на Македонско Радио - Радио Скопје. Некако ми е течен и нежен.:pipi::back:
Не е толку груб за да ти ја прекине ерекцијата.

Најеротски ми делува скопскиот, али само од машки.:pipi: Кај женските ми делува лигаво:pipi: Штипски ми се свиѓа кај жените и велешки.

Груб е јазико наш,само за командвање е не за еротика.

На пример во Битола:

Море гојдо,ако ти ја акнам една од чорапи има да те извам.
Шо е мори,ѓупко една грда,пес еден уличарски.
Ти мене најде мори да ми збораш три чисти немаш во та глата.
Шојмаше бе ти зборано за мене копук еден,знајш ти кој сум јас селанец еден?
Еј другарче еј скопјанче,чкембарче сум и те мразам
еве веќе дерби ближи,ќе те тепам ќе те газам.

Исто не можиш на чупе да му изразиш љубов на македонски.Те сакам!Не звучи како да сакаш некој,туку како да сакаш да акниш некој од чименто.

Исто не можиш на чупе да му изразиш љубов на македонски.Те сакам!Не звучи како да сакаш некој,туку како да сакаш да акниш некој од чименто.
Затоа човек се цени по делата а не по зборовите, а инаку за еротиката во нашите дијалекти пуштете ја малку имагинацијата да проработи чудесни нешта се случуваат :).

100 луѓе 100 различни мислења.

Искрено, најеротски ви е оној дијалект кој го имала онаа особа со која сте биле и ви оставила голем впечаток, сте ја сакале, или дијалекти кои се зборуваат во места каде исто така ви оставиле впечаток припадници на спротивен пол.

Ај дека не е така?

Туку, појма немам, не сум размислувала на ваква чудна тема. Но, ми се свиѓаат битолскиот и прилепскиот дијалект, па ваљда ако слушнам згоден дечко така да ми прозбори, ќе ми звучи поеротски од струмичанец на пример.:pipi:

Ако зборуваме за д’рти талкинг , не е можно прилепскиот да биди еротски, можи само да биди хард-кор во стилот:
Леле срце ако ти го фтерам вГас, има то очите низ глата да ми ти излета...
и сл. така да, не гледам ништо секси овде :) (да не ме разбериш погрешно, ова само како пример е посочено)

Иначе, се согласувам со повеќето, дека скопско-шмизлички е најеротски...:smir:

хахаха нашиов ПРИЛЕПСКИ јазик си е стварно груб, МАШКИ!!! ЧЕ ТИ ЕБАМ... (ЧЕТИБАМ...) А Сите други ми се еротски освен Кичевскио...уодма клајми го, ја незна да се љуба!!!

Струмичкиот, радовишкиот, а особено оној од Делчево.
Ми асоцира на Бугарија.

Цензурирав некој делови од постот и само би додал
.....................................................................................

Ме асоцира на Бугарија и на згодни лесни Бугарки со разлетани гулаби и каде е само доволно магичните зборови те харесвам ! водка?

Малце офф топик, али на оваа тема се имам најмногу насмеано од сите теми што го имам прочитано на форумов.
И јас исто :pos2:

Инаку еротски дијалект-не би рекла дека имаме таков,тоа ми е повеќе индивидуална психичка категорија-кај секого различна и зависна од многу работи.

Ама кога веќе би бирала,хмм...да речеме скопски (може и источниве дијалекти-ама кај женските само)

Рано е за заклучок, ама од све што прочитав сега највеќе имаат дадено поддршка кон скопскиот дијалект :icon_bigg. Всушност, и јас како машко сам го приметувам тоа дека девојките од другите градови сакаат да бидат со скопјани од некоја причина. Дијалектот ќе да е :smir:. Мене искрено највеќе ми се свиѓе кога праам муабет со скопјанка, ама не со некоја тешка шмизла или хард-кор металка/раперка што гние у парк, туку некоја добро образувана која точно знае ШТО збори и КАКО збори. Од другите градови ми се свиѓе како ми зборат струмичанките и битолчанките/причепчанките (ама не толку многу како првите).

Јас дали затоа што сум навикната на мојов речиси литературно правилен дијалект,кога слушам некој како зборува ми е смешно и најмалку еротски.
Особено источно-македонските дијалекти.Се мачам да разберам 2 збора од тоа што го кажуваат.Скопскиот дијалект не е многу подалеку од велешкиот ама некако понапрчено ми делува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom