mean
:пипи:
- Член од
- 12 октомври 2008
- Мислења
- 587
- Поени од реакции
- 24
1. Имало кражба во црква и целата заштеда била украдена.Биле идентификувани 4 осомничени.Секој од осомничените дал изјава.3 ја кажувале вистината а еден лажел.Кој ги украл парите?
Стефан: Бојан лаже.
Аце: Не бев во градот кога се извршила кражбата.
Златко: Стефан ја кажува вистината.
Бојан: Стефан е виновен.
- Стефан ги украл парите. Аце, Златко и Бојан ја кажуваат вистината, а Стефан лажел.
2.Која книга порано била поседувана само од богатите а денес може да ја има секој,но не може да се најде во ниту една продавница или библиотека?
- Книга на родени?!
3.Ако ставите паричка во празно шише и шишето го затворите со тапа,како ќе ја извадите паричката без да го скршите шишето или да ја извадите тапата надвор?
- Не можеме да пикнеме паричка во шише, не ја собира.
4.Види ме.Можам да изнудам насмевка и солза на твоето лице.Можам да донесам и мисла на твојот ум,но ти неможеш да ме видиш.Што сум јас?
- Мозок?!
Стефан: Бојан лаже.
Аце: Не бев во градот кога се извршила кражбата.
Златко: Стефан ја кажува вистината.
Бојан: Стефан е виновен.
- Стефан ги украл парите. Аце, Златко и Бојан ја кажуваат вистината, а Стефан лажел.
2.Која книга порано била поседувана само од богатите а денес може да ја има секој,но не може да се најде во ниту една продавница или библиотека?
- Книга на родени?!
3.Ако ставите паричка во празно шише и шишето го затворите со тапа,како ќе ја извадите паричката без да го скршите шишето или да ја извадите тапата надвор?
- Не можеме да пикнеме паричка во шише, не ја собира.
4.Види ме.Можам да изнудам насмевка и солза на твоето лице.Можам да донесам и мисла на твојот ум,но ти неможеш да ме видиш.Што сум јас?
- Мозок?!
togas kako???