8 тотални збунки

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
4.Што нема да се изобличи ако го фрлиме од највисоката зграда,но ќе се изобличи ако го фрлиме во океан?
5.Што е тоа што често се враќа,но никогаш не се позајмува?
4.Хартија.
5. Бумеранг? :smir:

4.Хартија.
5. Бумеранг? :smir:
Обичната хартија се изобличува и кога се фрла од највисока зграда..
Мора картон да е.. тој си останува ист па од кај сакаш фрлиго, а ако го фрлиш во вода ќе се изобличи.

Обичната хартија се изобличува и кога се фрла од највисока зграда..
Мора картон да е.. тој си останува ист па од кај сакаш фрлиго, а ако го фрлиш во вода ќе се изобличи.

Ај качи се на 15ти спрат, фрли еден лист хартија, оди симни се, проучи го, дојди и одговори што ќе видиш.

Ај качи се на 15ти спрат, фрли еден лист хартија, оди симни се, проучи го, дојди и одговори што ќе видиш.
А ако го фрлиш во море нема да има иста форма. И во двата случаи се наоѓа во флуид :D, и двата флуиди не го раствораат :D

СИте одговори ги има на интернет, така да, многу паметни на друго место правете се (тестови по математика, по физика, или архитектура). ФалаThankтиyouдојдиcomeпакagain :)

Шо има врска тоа.
Не делиме награди овде кој е најпаметен.Ова е чисто ради забава :smir:

Светлина. Се прекршува. :D

Има логика ама не е тоа :wink:

Најлогично ми е тоа, пошо нели игра со зборови е целата тема... и ако тоа ''фрла'' се разбере во друг контекст тој е одговорот. Јебига.

Е а 7мото не е 5000?
Едит - За првите прашања ова незнаев и други дека имало де

1.Ако докторот ни даде 3 апчиња и ни каже да земаме по едно апче на секој пола саат,колку време ќе помине кога ќе ги испиеме сите апчиња?
- За саат време.

2.Си легнав во осум часот навечер и потоа си го наместив алармот да ми ѕвони во девет часот наутро.Колку часа ќе спијам пред да ме разбуди алармот?
- Па веќе си заспал, не можеш во сон да го местиш алармот.

3.Фармер имал 17 овци.Сите освен 9 умреле.Колку овци останале живи?
- Девет.

4.Што нема да се изобличи ако го фрлиме од највисоката зграда,но ќе се изобличи ако го фрлиме во океан?
- :toe:

5.Што е тоа што често се враќа,но никогаш не се позајмува?
- Бумеранг ваљда.

Еве ви ги одговорите ајт пошто треба да излегувам :smir: ќе ви напишам и други не ве оставам без ништо :pipi:

1.Еден час

2.Не се знае затоа што сум го навила саатот ОТКАКО сум легнала

3. 9 овци останале живи

4. Марамче или шамивче како милувате така :)

5.Зборот "благодарам" :)

1. Имало кражба во црква и целата заштеда била украдена.Биле идентификувани 4 осомничени.Секој од осомничените дал изјава.3 ја кажувале вистината а еден лажел.Кој ги украл парите?

Стефан:Бојан лаже
Аце:не бев во градот кога се извршила кражбата
Златко: Стефан ја кажува вистината
Бојан: Стефан е виновен ?

2.Која книга порано била поседувана само од богатите а денес може да ја има секој,но не може да се најде во ниту една продавница или библиотека?

3.Ако ставите паричка во празно шише и шишето го затворите со тапа,како ќе ја извадите паричката без да го скршите шишето или да ја извадите тапата надвор?

4.Види ме.Можам да изнудам насмевка и солза на твоето лице.Можам да донесам и мисла на твојот ум,но ти неможеш да ме видиш.Што сум јас?

Еве ви ги одговорите ајт пошто треба да излегувам :smir: ќе ви напишам и други не ве оставам без ништо :pipi:

1.Еден час

2.Не се знае затоа што сум го навила саатот ОТКАКО сум легнала

3. 9 овци останале живи

4. Марамче или шамивче како милувате така :)

5.Зборот "благодарам" :)

1. Имало кражба во црква и целата заштеда била украдена.Биле идентификувани 4 осомничени.Секој од осомничените дал изјава.3 ја кажувале вистината а еден лажел.Кој ги украл парите?

Стефан:Бојан лаже
Аце:не бев во градот кога се извршила кражбата
Златко: Стефан ја кажува вистината
Бојан: Стефан е виновен ?

2.Која книга порано била поседувана само од богатите а денес може да ја има секој,но не може да се најде во ниту една продавница или библиотека?

3.Ако ставите паричка во празно шише и шишето го затворите со тапа,како ќе ја извадите паричката без да го скршите шишето или да ја извадите тапата надвор?

4.Види ме.Можам да изнудам насмевка и солза на твоето лице.Можам да донесам и мисла на твојот ум,но ти неможеш да ме видиш.Што сум јас?
1, Аце..?
2, Билбијата?
3, Ќе ја ставам тапата внатре.
4, Е ти да ме видиш ако неможеш да ме видиш :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom