8 тотални збунки

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
1. Имало кражба во црква и целата заштеда била украдена.Биле идентификувани 4 осомничени.Секој од осомничените дал изјава.3 ја кажувале вистината а еден лажел.Кој ги украл парите?

Стефан: Бојан лаже.
Аце: Не бев во градот кога се извршила кражбата.
Златко: Стефан ја кажува вистината.
Бојан: Стефан е виновен.

- Стефан ги украл парите. Аце, Златко и Бојан ја кажуваат вистината, а Стефан лажел.

2.Која книга порано била поседувана само од богатите а денес може да ја има секој,но не може да се најде во ниту една продавница или библиотека?
- Книга на родени?!

3.Ако ставите паричка во празно шише и шишето го затворите со тапа,како ќе ја извадите паричката без да го скршите шишето или да ја извадите тапата надвор?
- Не можеме да пикнеме паричка во шише, не ја собира.

4.Види ме.Можам да изнудам насмевка и солза на твоето лице.Можам да донесам и мисла на твојот ум,но ти неможеш да ме видиш.Што сум јас?
- Мозок?!

3.Ако ставите паричка во празно шише и шишето го затворите со тапа,како ќе ја извадите паричката без да го скршите шишето или да ја извадите тапата надвор?
- Не можеме да пикнеме паричка во шише, не ја собира.
a ako sakam da stavam 10denarka vo sise i da ja izvadam bez da go skrsam siseto i bez da ja izvadam tapata ??? zaebi ti paricka koga ne ja sobira ne e interesno:vozbud:togas kako???

1. Имало кражба во црква и целата заштеда била украдена.Биле идентификувани 4 осомничени.Секој од осомничените дал изјава.3 ја кажувале вистината а еден лажел.Кој ги украл парите?

Стефан:Бојан лаже
Аце:не бев во градот кога се извршила кражбата
Златко: Стефан ја кажува вистината
Бојан: Стефан е виновен ?

Бојан.
Пошо.. Ако биде дека лаже Стефан ќе значи дека лаже и Златко.. А мора да е или Бојан или Стефан пошо Бојан вика дека е Стефан виновен, а Стефан дека Бојан лаже..

2.Која книга порано била поседувана само од богатите а денес може да ја има секој,но не може да се најде во ниту една продавница или библиотека?

Незнам :pipi:

Тоа да се стави тапата внатре?

4.Види ме.Можам да изнудам насмевка и солза на твоето лице.Можам да донесам и мисла на твојот ум,но ти неможеш да ме видиш.Што сум јас?

Збор

Стефан:Бојан лаже
Аце:не бев во градот кога се извршила кражбата
Златко: Стефан ја кажува вистината
Бојан: Стефан е виновен ?

1. Аце лаже, а другиве си кажуваат меѓусебно дека заедно краделе :)
2. Интернет книга :vozbud:
3. Нема да ја извадам тапата, ке ја бутнам навнатре :)
4. Зборот :)

1.Бојан е виновен.Ако 3 луѓе ја кажуваат вистината,кога Златко веќе кажува дека Стефан ја зборува вистината,а Бојан веќе го обвинува Стефан значи дека Бојан лаже и Бојан е крадецот.

2.Телефонскиот именик :)

3.Ќе ја бутнете тапата навнатре и ќе ја истресете паричката надвор(не е логикава дали ја собира паричката :wink: туку како би ја извадиле)

4.Тоа е нашето минато :)

1.Бојан е виновен.Ако 3 луѓе ја кажуваат вистината,кога Златко веќе кажува дека Стефан ја зборува вистината,а Бојан веќе го обвинува Стефан значи дека Бојан лаже и Бојан е крадецот.

2.Телефонскиот именик :)

3.Ќе ја бутнете тапата навнатре и ќе ја истресете паричката надвор(не е логикава дали ја собира паричката :wink: туку како би ја извадиле)

4.Тоа е нашето минато :)
За третово и моето има логика:baeh:
Ајде уште:vozbud:

1.Во една кошница има 5 јаболки и во собата има 5 луѓе.Како може на секој човек да му се даде по едно јаболко а пак во кошницата да остане едно?

2.Човек облечен цел во црно оди по улица без улично осветлување.Од другата страна доаѓа кола без запалени светла и оди право накај него за да го прегази.Како човекот во колата го забележал човекот во црно?

3.Жена работи во највисокиот дел од една 100 катница.На кој спрат работи жената?

4.Доколку познававте жена која веќе била трудна,има 8 деца,три од нив се глуви,две се слепи и едно е ментално пореметено и таа има сифилис дали би и препорачале абортус??
(само за информација јас одговорив со да )

1.Во една кошница има 5 јаболки и во собата има 5 луѓе.Како може на секој човек да му се даде по едно јаболко а пак во кошницата да остане едно?
-Еден од луѓето зел јаболко заедно со кошницата

2.Човек облечен цел во црно оди по улица без улично осветлување.Од другата страна доаѓа кола без запалени светла и оди право накај него за да го прегази.Како човекот во колата го забележал човекот во црно?
-Било ден. Не било мрак

3.Жена работи во највисокиот дел од една 100 катница.На кој спрат работи жената?
-Ваљда на кровот

4.Доколку познававте жена која веќе била трудна,има 8 деца,три од нив се глуви,две се слепи и едно е ментално пореметено и таа има сифилис дали би и препорачале абортус??
-Не. Го сакам Бетовен :smir:.

1. Или ке ја земе сосве кошница, или ке ја земе па ке ја врати :baeh:
2. Било ден :wink:
3. Поткровје или кров :vozbud:
4. Тука има набројано 6, така да би и претпорачал да го роди:toe:

Неможев да се воздржам и ги прочитав одговорите пред време...

? Јас ги немам напишано ,ако си ги нашол ок :smir:
Мислев на одговорите од останатите членови :D
Најверојатно се исти со тие што ти ќе ги напишеш..
..Ќе ги чекам следните прашања :)

- Последниот ќе го земе јаболкото сосе кошницата.

- Го видел затоа што било ден, нигде не пишува дека било ноќе.

- Над 100ти кат, на кровот.

- Не, затоа што така не би се родил Лудвиг ван Бетовен.:smir:

Добро е сите ви се точни (тоа со 100 катницата е на поткровје дека работела т.е. 99 спрат ) :smir:

Сега други прашања ако најдам ок...ако не...па и вие испратете некое ако најдете :) мене при крај ми се ресурсите :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom