Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па машкото кога ќе дочека и кога конечно ќе добие секс од девојката, додека има секс со неа сигурно нема да мисли дали бил одбиен и непочитуван, туку ќе ужива во чинот.
Да, а машките се цвеќиња за мирисање. Машките секогаш мислат на тоа како се чувствува девојката. Интересно е тоа што баш кога треба да ја почекаат за да биде спремна за секс, баш тогаш не ги интересира тоа. :raz:
За ова се согласувам, како што кажав кај машките е тоа поизразено, само заборавив во мојот претходен пост да кажам дека не дека кај женските го има помалку сексуалниот нагон, туку тие некогаш го потиснуваат тоа.
isto i devojkata ako ima seks uste na samiot pocetok,koga ke ima seks sigurno nema da misli deka ke bide iskoristena i slicno tuku ke uziva vo samiot cin.osven ako ne znae kako da uziva.

епа вака...:back:
на 16 год. мислев дека машките се лоши и сакаат само да те искористат
на 18 год. мислев дека сакаат само да те искористат и дека треба да глумиш да не мисли дека си лесна и за инат да не им даваш:nenene:
на 22 год. сватив дека тие работи не идат така, уствари дека и јас сакам исто колку него и дека и јас можам да го искористам:pipi:
на моите 25 год. знам дека ако сакам да легнам со некого , ќе легнам, никој на никого не дава, и никој никого не користи...уживај во тоа што ти се случува, ако бидне нешто бидне дај боже да биде се супер, а ако не бидне , никому ништо горе глава у нови походи:wink: зошто секоја врска може да заврши само на два начина, со свадба или раскинување(порано или покасно), затоа не размишљајте многу за тоа кој кого користи, ако ти е убаво со типот, тоа е само начин да ти биде уште поубаво, ако не ти е убаво , верувај... дека сексот неможе да го поправи тоа...

Добро сите пишувате како е најтешка одлуката кога ќе се случи тој чин. Само ме интересира дали однапред планирате дека тој и тој ден ќе се случи тоа?

ехеееее да си планирав јас од напред...

уште девица ќе бев...

обожавам спонтани работи... пример да не сум свесна дека ме соблекле од што било спонтано:pos2:

Nema vrska koga ke dojde seksot, dali na prviot sostanok ili na 31-ot. Mislam deka toa veke i ne e tolku bitno, ko edno vreme sto bese, lele ke odam so nego godina vreme pa ke mu dadam:pos2: Gluposti...Epten da ne te prisiluva de uste iminjata ne si gi znaete i ajdeee, ali nema veze, najbitno e da uzivas i ubavo da si pomines i da ti ostane u sekavanje kako nesto ubavo, a ne nesto sto ke se trudis cel zivot da go zaboravis.

...За Болдираново си 100% во право , но ов апрвиот дел некако не ми се свиѓа.Секако, сега ќе речеш ""Ајде имаш 16 и ништо не знаеш, млада си"
Иако не знаем јас ама сум гледала и слушала други додека збореле, го чуствувале и го доживеале тоа. Според мене ако тражи тој уште у почеток а таа немала , значи има тој потреба и ако тој ја сака, треба да почека. Или ако ја сака и таа му даде не значи крај на везата, туку дека тој треба повеќе да има почит.Иако мене не ми се допаѓа тоа
Инаку зашто еве на пример јас би идела со некого три месеци ако не го сакам или не "ми се допаѓа"? Зарем тоа не е одма знак дека треба да тражим ново јагне?:pos2:

isto i devojkata ako ima seks uste na samiot pocetok,koga ke ima seks sigurno nema da misli deka ke bide iskoristena i slicno tuku ke uziva vo samiot cin.osven ako ne znae kako da uziva.
Баш напротив, ако не е спремна, нема да се чувствува убаво, цело време ќе биде стегната.

Баш напротив, ако не е спремна, нема да се чувствува убаво, цело време ќе биде стегната.
isto kako sto ke bide deckoto koj ke ceka tri meseci za seks.ke bide celo vreme stegnat i nezadovolen i voopsto nema da se cuvtvuva ubavo.

Значи дека и двајцата прилично се привлекуваат еден со друг.
Мислам дека воопшто нема некој во предност,нема некој што зема,а некој што дава.
И машкото и девојката уживаат во тоа и е комплетно доброволно.
Сепак,во секој случај,секс на почетокот на врската може и негативно да влијае,бидејќи понекогаш не треба уште на почетокот да се користат сите бенефити од заедничкото постоење.
Упростено,ако некои двајца,имаат секс уште на почетокот,сексот меѓу нив ќе стане нормална појава уште веднаш,без никаква мистерија која ќе остане да се открива во понатамошниот дел од врската.
А нормалните работи-преминуваат во монотонија.
Монотонијата...во пропаст.
Затоа,не треба да се брза за се веднаш да се открие,иако,во некои случаи кога страста е преголема и реално постои чувството дека тоа е вистинскиот момент,тогаш е оправдано.:pipi:

А зашто па да се воздржуваат од секс ако и двајцата го сакаат тоа?
Само затоа што е почеток на врската?

Реално гледано, и вака и така не се знае како ќе заврши врската. Дали ќе премине во убава врска или за кратко време ќе го доживее својот крај, така што сексот не менува ништо. Приказните од типот дека дотичниот ќе ве искористи и отфрли ми е повеќе тинејџерска. Не гледам причина зашто возрасна личност би играла на тој начин.

А зашто па да се воздржуваат од секс ако и двајцата го сакаат тоа?
Само затоа што е почеток на врската?

Ама ако и двајцата го сакаат тоа нема да има проблем. Проблемот настанува кога едниот партнер не е подготвен за да има секс.

Реално гледано, и вака и така не се знае како ќе заврши врската. Дали ќе премине во убава врска или за кратко време ќе го доживее својот крај, така што сексот не менува ништо. Приказните од типот дека дотичниот ќе ве искористи и отфрли ми е повеќе тинејџерска. Не гледам причина зашто возрасна личност би играла на тој начин.

Е па да де, возрасна и сериозна личност, не би играла на тој начин, ама секакви луѓе постојат. И врската не велам дека не треба да биде убава и дека сексот не е дел од тоа, само сметам дека ако некој не се осеќа сигурен дека сака, тогаш подобро да не прави ништо.
Да, сето тоа доаѓа спонтано, не се сомневам во тоа, но и во таа спонтаност може да дојде до повлекување од страв, срам, паника и слично.

Па добро,ја реков,ако желбата од страна на двајцата е голема,тогаш не би требало да се воздржуваат у никој случај.
Само сакав да кажам,дека не би требало да го прават тоа,ако сметаат дека има некаква обврска да има секс на почетокот и поради тоа врската да им биде успешна.
На кратко,ако сексот дојде спонтано и како желба на двајцата партнери,макар и на почеток,тогаш е оправдан,нормално.
Но ако,едниот партнер има желба затоа,а другиот не,тогаш,оној што не сака не би требало да прифати само за да ја удоволи желбата на другиот.

DA,devojkata ke bide stegnata zatoa sto ke ima seks so deckoto koj sto go saka,i koj ja saka,zatoa sto ne pominale tri meseci?

Може она се плаши, страв, срам... има повеќе причини значи. А башка тешко дека во први три месеци, можеш да знаеш дали некој те сака или не.

Не велам дека ако сакаат и двајцата дека треба церемонии и чекања да прават, ама ако некој не е спремен од икс причини, не треба да се тера себеси на нешто што не сака да го прави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom