Што значи секс на почеток на врската?

• Креатор на темата Креатор на темата persephonia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама ако и двајцата го сакаат тоа нема да има проблем. Проблемот настанува кога едниот партнер не е подготвен за да има секс.
Е па да де, возрасна и сериозна личност, не би играла на тој начин, ама секакви луѓе постојат. И врската не велам дека не треба да биде убава и дека сексот не е дел од тоа, само сметам дека ако некој не се осеќа сигурен дека сака, тогаш подобро да не прави ништо.
Да, сето тоа доаѓа спонтано, не се сомневам во тоа, но и во таа спонтаност може да дојде до повлекување од страв, срам, паника и слично.

Многу јасно.
Една од најголемите грешки која девојка може да ја направи е да прифати секс, без и самата да го сака тоа, само за да го задоволи партнерот и да ја поддржи врската. Ништо нема да постигне со тоа, освен подецнежно каење и самообвинување за чинот. Сексот треба да биде обострано уживање, а не едната страна да ужива а другата да пати, но тоа веќе е друг муабет. Јас погоре зборував за моментот кога и двајцата сакаат, но не си дозволуваат од проста причина што се сеуште на почетокот на врската. Тоа е едно, а ова нешто сосема друго. Но, и во двата случаи најважно е да се мисли со сопствената глава. Само така ќе се донесе вистинската одлука.

Па добро,ја реков,ако желбата од страна на двајцата е голема,тогаш не би требало да се воздржуваат у никој случај.
Само сакав да кажам,дека не би требало да го прават тоа,ако сметаат дека има некаква обврска да има секс на почетокот и поради тоа врската да им биде успешна.
На кратко,ако сексот дојде спонтано и како желба на двајцата партнери,макар и на почеток,тогаш е оправдан,нормално.
Но ако,едниот партнер има желба затоа,а другиот не,тогаш,оној што не сака не би требало да прифати само за да ја удоволи желбата на другиот.
a toj sto saka da ima seks, bi trebalo da prifati da nema seks,samo za da ja udovoli zelbata na prviot?

a toj sto saka da ima seks, bi trebalo da prifati da nema seks,samo za da ja udovoli zelbata na prviot?

А бе работава, сексот е воздух, не може да го дише, па не може да се стрпи. Ако има некоја блокада едниот, другиот треба да и помогне на особата да ја преброди таа блокада.

DA,devojkata ke bide stegnata zatoa sto ke ima seks so deckoto koj sto go saka,i koj ja saka,zatoa sto ne pominale tri meseci?
Ах, треба човек да ти нацрта.

Кој по ѓаволите спомнува баш 3 месеци?! Поентата е да се има секс кога девојката ќе биде спремна, без разлика дали поминале 2 недели, месец, 2 месеца, значи збориме за икс време. 3те месеци беа кажани како п-р-и-м-е-р.

Сфати веќе еднаш, неспремна девојка кога има секс - се чувствува стегнато!

Тука ќе ја прекинам дискусијата (помеѓу мене и тебе), затоа што немам намера веќе да те цитирам и да ти објаснувам вакви ствари.
Толку.

Може она се плаши, страв, срам... има повеќе причини значи. А башка тешко дека во први три месеци, можеш да знаеш дали некој те сака или не.

Не велам дека ако сакаат и двајцата дека треба церемонии и чекања да прават, ама ако некој не е спремен од икс причини, не треба да се тера себеси на нешто што не сака да го прави.
pa nema potreba da se tera sebesi da pravi bilo sto,narocito da ima seks,ako ne saka.i stom ne mozes da doznaes vo prvite tri meseci dali nekoj te saka ili ne,od kaj ke doznaes pokasno?a i ako nekoja ne saka seks so nekogo,jasno e deka NE GO SAKA,i zasto togas on da ostane so nea?

Па нормално дека би требало... и тоа не само да прифати да нема секс туку и да ја почитува желбата и одлуката на другиот.

А зашто не би прифатил? Да не случајно ќе дојде крај на светот?

pa nema potreba da se tera sebesi da pravi bilo sto,narocito da ima seks,ako ne saka.i stom ne mozes da doznaes vo prvite tri meseci dali nekoj te saka ili ne,od kaj ke doznaes pokasno?a i ako nekoja ne saka seks so nekogo,jasno e deka NEGO SAKA,zasto togas on da ostane so nea?

Така затоа што првите три месеци се поставуваат темелите на врската, се уште не е јасно кој е, на што е.

А значи ако некоја не сака во тој одреден момент секс со некого, не значи дека НЕ ГО САКА. Има многу пропратни елементи, сфаќаш?

Срам, страв... А ако он ЈА САКА, ако веќе почнавме така, тогаш нема да му биде проблем да ја почека девојката. Не велам дека треба година дена да чека, но да и помогне да преброди страв или што и да и се случува заради кое се чувствува неподготвена да има секс.

Ах, треба човек да ти нацрта.

Кој по ѓаволите спомнува баш 3 месеци?! Поентата е да се има секс кога девојката ќе биде спремна, без разлика дали поминале 2 недели, месец, 2 месеца, значи збориме за икс време.

Сфати веќе еднаш, неспремна девојка кога има секс - се чувствува стегнато!

Тука ќе ја прекинам дискусијата (помеѓу мене и тебе), затоа што немам намера веќе да те цитирам и да ти објаснувам вакви ствари.
Толку.
SVATI TI VEKE EDNAS,ne se raboti samo za devojkata,sto e so deckoto i kako on se cuvstvuva?kako mozes da razmisluvas tolku sebicno?poentata e da se ima seks koga devojkata ke bide spremna.premnogu sebicno razmisluvas.
P.S
nemoj mene da mi crtas,zasto ke treba posle mnogu da go doteruvam crtezot.

Епа тој што сака да има секс,ќе почека.
Инаку,каква поента би имал сексот ако е иссилен и кога во него не постои вистинска желба од една од страните?
Мислам,ако преферираш таков начин на секс,подобро мастурбирај,подбро е и нема да малтретираш и приморуваш никого.:drk:
Сексот е прашање на слободна волја кај двајцата партнери,не треба некој да го загрозува тоа.

Така затоа што првите три месеци се поставуваат темелите на врската, сеуште не е јасно кој е, на што е.

А значи ако некоја не сака во тој одреден момент секс со некого, не значи дека НЕ ГО САКА. Има многу пропратни елементи, сфаќаш?

Срам, страв... А ако он ЈА САКА, ако веќе почнавме така, тогаш нема да му биде проблем да ја почека девојката. Не велам дека треба година дена да чека, но да и помогне да преброди страв или што и да и се случува заради кое се чувствува неподготвена да има секс.
pa ako go saka zasto bi postoelo ,strav,sram i site tie propratni elementi.
i zasto deckoto da ceka?znaci sekogas deckoto e toj koj treba da pravi otstapki i da se zrtvuva.zasto sekogas ja stavate devojkata i nejzinite cuvstva na prvo mesto?

aleks67, прочитај ги мислењата под и над твоето, па види кој размислува себично и кој е во право. Плус, едното мислење е од женско, другото од машко, па сега ти види.

i zasto deckoto da ceka?znaci sekogas deckoto e toj koj treba da pravi otstapki i da se zrtvuva.zasto sekogas ja stavate devojkata i nejzinite cuvstva na prvo mesto?

Ало, значи ти кажувам дека ако го сака, не значи дека е спремна за секс. Шо, ако не, нека земе да ја силува, само за да си ги исполни потребите.:icon_roll Во врската треба да има взаемно разбирање и почитување, така што ако дечкото си е на место, ќе и помогне на девојката да се ослободи од стравот/ срамот/ наведидругапричина што го има.

Затоа што секогаш дечкото е тој кој гњаватори за секс, затоа.
А типацот иначе до пред да се фати со девојката имал редовно секс, па сега не може да издржи малку без секс?
Првенствено се фаќа со девојката за да има секс со неа или од некои други причини?

И баш ако го сака би можело да ја фати срам, страв итн.

@FABULLOUS
-zasto da poceka?
i kakov ke bide seksot ako e odlozuvan poradi zelbata na edniot partner,i kako ke se cuvtvuva drugiot koj ke se cuvstvuva,neposakuvan,manipuliran,nepocituvan?
ne praktikuvam jas da prisiluvam nikogo na nisto.

a i taa slobodna volja e problem dodeka edniot treba da se grizi za cuvstvata na drugiot,zar drugiot treba da se grizi samo za svoite cuvstva?

Сепак, машките по дифолт треба да си почекаат за секс. Не да ја молат, ама кога и таа ќе се согласи на тоа, тогаш.
Девојче, ти веројатно не си ни свесна дека ваквите заклучоци што самите (ние жените) си ги носиме контрираат на нашите залагања за еднаквост, права, модерни а не балкански сфаќања, избегнување на стереотипи, лепење етикети и ред други појави што ти сигурно ги презираш, а во суштина самата ги предизвикуваш.

Време е и ти и сите со вакви сфаќања да си го проширите малку видикот и да воочите дека сексот е взаемен однос меѓу двајца (и повеќе) различно или исто полови партнери, по согласност на двајцата.
Што тоа треба да чека машкото? Зошто ја поставуваш жената на супериорна и одлучувачка функција по ова прашање?

Во однос на темава. Прашањево е излишно, а одговорот зависен од многу фактори, општ и некатегоричен.

Го тргам настрана губењето невиност и зборам само за сексуално активни партнери.
Кога ќе запознаам некој што ме привлекува, сексот може да се случи првиот ден, а може и по 3 месеца, и тоа нема никакво скриено значење, планови, страв да не ме заебел или не знам што, туку едноставно со факторот „кога ќе испадне-тогаш“.

Кога јас и мојот нов партнер во момент на страст и напаленост ќе се најдеме во услови погодни за секс, тогаш секс и ќе има и воопшто нема ни да размислувам за околните фактори од типот дали ќе ме сметаат за лесна или дали ќе ме откачи после ова, затоа што ги сметам за ирелевантни, чак и глупави.

Се работи за потреба која двајца луѓе меѓу кои има хемија нема потреба да ја опструираат. За секс реално (доколку не се опседнуваш со „што ќе рече светот“, „дали после ова ќе ми се јави“ или „не го сакам, може да ме искористи“) е потребна физичка привлечност и игра на случајот која ќе доведе до таков акт, а дали ќе ми се јави утредента или ќе ме смета за лесна ми е сеедно.
Ако ме смета за лесна зошто без предрасуди сум имала секс со него набрзо по нашето спојување, ондак е закоравен балканец (како повеќето за жал) кој не го ни сакам во мојот живот.

Да ме искористи, сте спомнале претходно. Како би било тоа можно се прашувам? Се работи за взаемно задоволство, взаемно исполнување на нагони, взаемно добро (или лошо, како ќе испадне) поминато време, па ако после сексот ме откачи нема да сметам дека ме искористил туку дека едноставно не сум му се допаднала. Ако веќе има корист, тоа може да е единствено ВЗАЕМНА корист, дакле фифти фифти сме.

Друга работа, квалитетот на сексот може да послужи како одлична основа за понатамошно развивање на емоции од љубовен карактер.
Од друга страна, ако чекам јас 6 месеци да иам секс, а за тоа време сум се приврзала и на крај долгоочекуваниот секс испадне тапа, значи дека залудно сум губела време и ќе бидам дополнително разочарана ако тој партнер не ме исполнува на сексуално рамниште исто како што ме исполнува на емоционално.

Подобро секс па љубов, зошто ако е лош сексот нема ни да се заљубиш, а ако се заљубиш па испадне тиње во кревет-налет, така да подобро е да провери територијата пред да се насели.

Сума сумарум, кога веќе сум сексуално активна, не гледам никаква логична причина зошто би го мачела партнерот и себеси со целибар до одреден рок, кој ќе биде определен од глупави фактори шо реално врска немаат и на тој начин никако не си во добивка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom