Bratot
Стоик и Машкртник!
Јасно е зашто се откажа, реков и претходно. Керим ќе оди само доколку му е осигурана победата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мисијата на Бранко е успешна. Керим е надвор од трка. :salut:
Firgo напиша:VRMO GO KUPI KERIM. SIGURNO MU E PONUDENO AMBASADORSKA FUNKCIJA NEGDE, NA NEKOE UBAVO MESTO KADE STO KE UZIVA I NEMA DA SE ZAMARA MNOGU, A NEMA DA GI ZAMARA NITU VMROVCITE...
A KOLKU GOLEMI SANSI IMASE ZA PRETSEDATEL I POSLE DA SE OTKAZE?? ? NEMOZNO...USTVARI, MAKEDONIJA I SVE E MOZNO.
Еве ти ја и третата верзија:Трн. Ама приказната има и друга верзија:
Струмикс напиша:Интересна идеја беше тоа со надпартиски кандидат, но премногу лошо изиграна.
Зошто интересна?
Ако се одеше на карта единство, ќе покажевме зрелост и нови квалитети пред меѓународните лицемери кои ни се мотаат наоколу, барем за Претседател немаше да се грижиме околу инциденти на изборите...
Зошто лошо одиграно?
Истрча Заев на прес со предлогот, а не се консултирал ниту со самиот Керим.
По мене, требаше да се договорат најпрвин партиите, па заедно со Керим, и така ќе беше се во ред.
На крајот, излезе само елиминација на Керим од трката.
Трн. Ама приказната има и друга верзија:
Трн. Ама приказната има и друга верзија:
Еве ти ја и третата верзија:
Срѓан Керим напиша:„Се уверив уште еднаш дека на политичките партии им е поважно да прават меѓусебни аранжмани на сметка на државните интереси“
„Длабоко сум уверен дека моментот, во кој се наоѓа државата е деликатен и не сум сигурен дали политичките актери се свесни за тоа“
„ниту во еден момент немав лична амбиција по секоја цена да се кандидирам за претседател на државата, не бегам од натпревар, но сфатив дека работите се одвиваат на некоректен начин“
„Во консултација со политичките партии, која беше интензивна периодов, се случија работи, кои не беа со мене договарани, ниту со моја согласност сторени, не учествував во предлогот на СДСМ, кој беше нивен, а јас не бев ниту консултиран, ниту информиран“
„Доколку бев консултиран ќе се согласев со пристапот за заеднички кандидат, бидејќи јас коректно сум соработувал и со ВМРО-ДПМНЕ и со СДСМ, но не е во ред начинот на кој беше сторено сето тоа“
„лидерите на двете партии се среќаваат за разни прашања, па можеа да се консултираат и за ова “
Јасно е зашто се откажа, реков и претходно. Керим ќе оди само доколку му е осигурана победата.
``По ова СДСМ практично останува без кандидат за претседателските избори. Социјал-демократите се обидоа на своја рака да играат со Керим, а потоа не го убедија да се премисли и да се кандидира. Како што дознаваме од вчера дел од општинските активисти на СДСМ во Тетово започнале да се потпишуваат на кандидатурата на екс-министерот за внатрешни работи Љубе Бошкоски. Вчера за ова не успеавме да добиеме официјален коментар од партијата. Можно е заеднички кандидат на опозицијата да биде Нано Ружин кого го промовираше ЛДП или во последен момент опозиционерите да се одлучат за друга личност.``
дел од текст ,денешен вечер