Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
НЕ ПРОБУВАЈТЕ ЗА ЏАБЕ СО US PROXY!!!:nenene::pos2:ми успеа отворив акаунт како американец и притоа се изнамачив (барај зип код,барај град кој ке одговара на тој зип код,па у кој стејт беше тој град,па барај амерички број од мобилен телефон-неочекувано тешко беше последново) за џабе. сите тие us only задачи бараат да имаш кредитна картица нивна па да ја упишеш (изгенерирав на гугл ми даде ајде тоа напраив) после ти бара телефон и ти вика ке ви се јавиме ке ве исконтактираме:uvo: па ок јавете се кај забар некојси у денвер напрајте си муабет ке нема поим за што му зборите :pos2: значи апсолутно сите задачи. дури и ако некоја уопште не ви изгледа по насловот таква,на овој или оној начин на крај ке треба да ставате такви податоци. и ко ке проверат... ништо од ветените 4 или 5$ стварно испробав све живо и диво како што може да се види од времето кога е напишан постов :pos2: и тоа имам да ви кажам. имам молба само до дечките што викаа дека имаат по мн. поени/пари на мтурк дајте малце повеке околу тоа од кога ги праите на какви све задачи сте налетале тоа да бараме...и слични ствари. поздрав

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
E сега ова ми е нејасно:

Shipping Rates Europe
ETA: 2 - 4 business days
per Item: $5.95
per Weight (lbs): $0.00
per Shipment: $30.00

Е сега, колку треба да платам ако го пиши ова?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Не сум уште. ама планирам 1 парфем да порачам....

x7Monster

kajgAnster!
Член од
4 декември 2009
Мислења
325
Поени од реакции
6
Зависи колку е тежината на парфемот.Значи шипингот ќе ти дојди ТЕЖИНАТА + ОБИЧНАТА ШИПИНГ ПРАЈС. Барем ја тама знам.Или 5 долари што ти пишеше + тежината + шипингот.
Од тие двете мора да е едно!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
E сега ова ми е нејасно:

Shipping Rates Europe

e pa 30$ za cel paket i plus 5$ za sekoja rabota u paketot ako naracas poveke raboti. barem jas taka go razbiram toa. i ne gledaj za evropa ne sme nie evropa. a za parfem mislam deka ima i zakon kolku ml e dozvoleno. pa najdobro da si proveris pred da naracas.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Не сум уште. ама планирам 1 парфем да порачам....
Незнам кај прочитав можно е да не ти стгне парфемот. дека парфемот е на забранета листа да се внесува во МК. Ама да си прашаш на царина најдобро е да не дадеш пари за џабе!!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Мене ми стигна парфемот (Diesel) за помалку од 1 недела. 10 фунти, плус поштарина 6 фунти...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
E сега ова ми е нејасно:

Shipping Rates Europe

Ќе платиш за шипинг 5.95 + 30 = 35.95 долари.

e pa 30$ za cel paket i plus 5$ za sekoja rabota u paketot ako naracas poveke raboti. barem jas taka go razbiram toa. i ne gledaj za evropa ne sme nie evropa. a za parfem mislam deka ima i zakon kolku ml e dozvoleno. pa najdobro da si proveris pred da naracas.
А кај сме ако не сме во Европа, во Middle Earth? :)
Овие држави amazon ги смета за Европа:

Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Georgia, Germany, Gibraltar, Greece, Greenland, Holy See, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Jan Mayen Is., Kosovo, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malta, Monaco, Montenegro, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russia, San Marino, Republic of Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Svalbard, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom and Yugoslavia

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
А кај сме ако не сме во Европа, во Middle Earth? :)
Овие држави amazon ги смета за Европа:

Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Georgia, Germany, Gibraltar, Greece, Greenland, Holy See, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Jan Mayen Is., Kosovo, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malta, Monaco, Montenegro, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russia, San Marino, Republic of Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Svalbard, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom and Yugoslavia
Пред некое време со овој проблем се мачев, и покрај тоа што пишува Македонија, подоцна кога ја поставувам порачката ми вели не се праќа :toe:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па Амазон за МКД(а и многу други земји) праќа само Книги,ДВД-филмови,нешто поевтин накит(ова од искуство го знам).Е сега преку препродавачи може да се купат повеќе работи.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom