Solid
Зона на самракот
- Член од
- 26 август 2007
- Мислења
- 7.176
- Поени од реакции
- 4.133
Дечко сигурно мислиш на царина.За жал нашата пошта функционира за никаде. Јас со една порачка од амазон исто се измалтретирав со нашата пошта :jaj:
Дечко сигурно мислиш на царина.За жал нашата пошта функционира за никаде. Јас со една порачка од амазон исто се измалтретирав со нашата пошта :jaj:
немој толку големи работи да порачуваш ке те изгоратОк немам баш време да го листам цел топик па ако може малце информации за мојата можна нарачка.
1.Се работи за монитор 24 инчен тежината на пакетот е околу 15 кг.
2.Дали се плака царина за монитор и колку? 5 или 18% без тв приемник
3.На кој начин се плака доставата од Америка до тука? тежина или
вредност на производот?
4.Доколку се купи мониторот директно од Америка преку мој пријател таму,дали ке треба да го плакам нивниот данок и нашиот? дали ке треба да плакам нешто доплнително транспортни трошоци(зборувам
за Америка) или само овде ?
Фала однапред.
Мислам дека од Америка многу скапо ќе ти дојде заедно царина+транспорт.Ок немам баш време да го листам цел топик па ако може малце информации за мојата можна нарачка.
1.Се работи за монитор 24 инчен тежината на пакетот е околу 15 кг.
2.Дали се плака царина за монитор и колку? 5 или 18% без тв приемник
3.На кој начин се плака доставата од Америка до тука? тежина или
вредност на производот?
4.Доколку се купи мониторот директно од Америка преку мој пријател таму,дали ке треба да го плакам нивниот данок и нашиот? дали ке треба да плакам нешто доплнително транспортни трошоци(зборувам
за Америка) или само овде ?
Фала однапред.
лелее а ја се изначекав за протеините 1 месецDon't you just love Amazon?
Seriously, порачив 2 копии од A Walk To Remember (филмот, не книгата) на 26ти Мај. Ја пратија на 27ми, а ми рекоа дека ќе стигне од 8ми до 12ти Јуни. Денеска 2ри Јуни, ѕин-ѕон на ѕвончето...
Само уште нашите царинарници да беа малку по-кул и се ќе беше супер.
Kolkava bese cenata, ako ne e tajna?Don't you just love Amazon?
Seriously, порачив 2 копии од A Walk To Remember (филмот, не книгата) на 26ти Мај. Ја пратија на 27ми, а ми рекоа дека ќе стигне од 8ми до 12ти Јуни. Денеска 2ри Јуни, ѕин-ѕон на ѕвончето...
Си порачал од Британскиот Амазон.Јас веќе се навикнав на нивната брзина и ефикасност.Don't you just love Amazon?
Уште игри да праќаа кај нас супер ќе беше . Али супер е британскиот амазон, минимум 7 дена, максимум 15Си порачал од Британскиот Амазон.Јас веќе се навикнав на нивната брзина и ефикасност.
А каде на друго место, во ТИНЕКС?Дали парите заработени на мтурк може да сe трошат само на амазон.ком?