Ти си Македонија! Дали?

Дали ги поддржувате кампањите "Ти си македонија"

• Вкупно гласачи
    121
очигледно не се разбираме
1, се сожувам дека новинарството ни е една голема О нула
2, пр,ЗНАЕНЕТО Е МОК ја губи својта смисла коке ке излезе таков случај 3
студентки апсоловентки на една плата (без студенски кредити) тоа ми беше поентата....
3,никој не ја спомнува навивачката химна -супер работа шо да кажам ....
4, нека има такви работи ама прво нека се средат работиве во нашата мила и драга Македонија па после ке збориме за се друго ,,:smir:
5, гладниот има само една милса и желба КАКО ДА СЕ НАЈДЕ,,,,,,,,,,
не сум партиско војниче работам приватно сам со своите 10 прсти ....
А НА ПАРТИСКИТЕ ЛИДЕРИ И ТОА ИМ Е ЦЕЛТА ( раздели па владеј) СЕ ДОДЕКА нема граганска непослушност нема да им дојде паметот на пр.бојкот на изборите да видадт дека не се мали богови ................. поздрав
мислам дека се разбравме,,,,,,,,,,,,,

Мене не ми смета кампањата. Логична ми е чак.

рекламата ЗНАЕЊЕТО Е МОК (МИ СЕ ДОПАГА ИСКРЕНО)

Радује ме да српска културна баштина има позитиван утицај на вас. Да потсетим оне који су заборавили: аутор слогана ''Знање је сила, знање је моћ, учите децо дан и ноћ'' је Јован Јовановић Змај.

zmaj1.jpg

Пореклом Цинцар (Влах), један од великана српског песништва 19. века. Његова дела су инспирација и данас. Ако вам се допада ''Знање је сила, знање је моћ'', онда верујем да ће вам бити мило да се потсетите и на следеће речи чика Јове Змаја:

„Док се коров и коприва не истреби, не може се добро сејати; док се лажни апостоли не открију, не може истинита наука процвасти, док се ропски духови не изобличе, не може слобода синути; док се себичност не жигоше, не може се право знање и наука ширити…”

Радује ме да српска културна баштина има позитиван утицај на вас. Да потсетим оне који су заборавили: аутор слогана ''Знање је сила, знање је моћ, учите децо дан и ноћ'' је Јован Јовановић Змај.

zmaj1.jpg

Пореклом Цинцар (Влах), један од великана српског песништва 19. века. Његова дела су инспирација и данас. Ако вам се допада ''Знање је сила, знање је моћ'', онда верујем да ће вам бити мило да се потсетите и на следеће речи чика Јове Змаја:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Абе и дедо Ное бил сврбин бее!!!!

Prvo coek treba da e nacionalno osoznaen . Koj im e kriv na sedeseto koj nemaat nacionalna svest , tuka e problemot zasto nemaat znaenje . I se razbra samo so znaenje a toa e mokj ti mozes da razmisluvas nacionalno za nacijata i drzavata.:smir:

zmaj1.jpg

"Knowledge is power" постои уште многу одамна, и не верувам дека Змај е авторот на оваа изрека, повеќе би рекол преведувач.

Или оригиналот:"Scientia est potentia" уште од стар Рим

А во целост јас ја знам овака "Knowledge is power, ignorance is bliss"

zmaj1.jpg

Пореклом Цинцар (Влах), један од великана српског песништва 19. века.

1.Извворот на сликата ти е од хрватски сајт.
2. Влав великан на српската литература?

Кое српство е ова што ти го негуваш... :pos2:

А ти да не си едно партиско војниче од сдс што те пратиле да шириш глупи пропаганди по народот за да ја рушите власта.

Што има лошо во тоа да се шири партиотизмот?
Смотко, нека се шири патриотизмот, али тоа да не паѓа на трошок на граѓаните!

И ако некој не е свесен што е и како е, нема 5 мочани реклами да му помогнат да се одлучи!

a be kaj nekoj ce ja razbudi nacionalnata svest kaj nekoj nema...e sega vladata dava tvoi pari da ti ja razbudi nacionalnata svest a ti ne ja budis...loso e ova

Голема поддршка за Владата на РМ и нејзините обиди да ги опамети и вразуми дебилите кои постојат и тоа како во земјава (а и на форумов) исто како и да го подигне моралот кај останатите. Го подигна мојот.

Голема поддршка за Владата на РМ и нејзините обиди да ги опамети и вразуми дебилите кои постојат и тоа како во земјава (а и на форумов) исто како и да го подигне моралот кај останатите. Го подигна мојот.
Со добра надеж дека малку ќе успее и дека се нема да биде како говедата со кои до пред малку се расправав за тоа што изразуваат желба за болварски пасош :S

a be kaj nekoj ce ja razbudi nacionalnata svest kaj nekoj nema...e sega vladata dava tvoi pari da ti ja razbudi nacionalnata svest a ti ne ja budis...loso e ova

Ako nemas nacionalna svest, kataljon spota nema da ti ja razbudat..
Kako ke mu razbudis nacionalna svest na nekoj sto ja nema?

mene mi se dopagjaa kampanjata! a debili imalo o sekogas ke ima......

Да, јас сум Македонија, сите ние заедно сме Македонија.
Јас си ја сакам Македонија, затоа што Македонија е мојата единствена татковина...Друга некоја резервна немам...нема ни да имам.
Каква таква, моја е и безрезервно и безусловно ќе си ја сакам засекогаш. И ќе се борам за убав живот во неа.
Другите, како сакате.

Мене кампањи не ми требаат за да ја сакам. Доволно е што знам дека мои предци гинеле за неа. Но, многумина во Македонија не ја сфаќаат љубовта кон татковината.
На колкумина од вас ви потекуваат солзи од очите кога ќе ја чуете химната? Или барем да се наежите? Ве погодува ли 7/8-от такт?
Тоа е суштината...

Е арно бе ќе ги опамети и вразуми сите со кражба на аватари,како мене што ми го украде за кампањата ТИ СИ МАКЕДОНИЈА,а да им стегнам една тужба во Стразбур за кражба на “симболи“?Ова “фабрикава“ на Гвујо не е кадарна нешто сама да измисли,само гледа нешто да украде,пту....ј`зк нека им е,да се немало периз во крадењето!!!:pos2:

zmaj1.jpg

А што виде толку српско во она што го рекол Змај. Јас мислам дека неговата изрека како интелектуалец може секој да ја позајми затоа што има една универзална рамка. Или пак ти бидејќи гледаш преку српски узди и се она што е кажано од срби е само србско.

Мене кампањи не ми требаат за да ја сакам.

На колкумина од вас ви потекуваат солзи од очите кога ќе ја чуете химната? Или барем да се наежите? Ве погодува ли 7/8-от такт?
Особено кога сум во странство, ама знамето било секогаш барем со мене секогаш,а бугарите можеа само да попијат некоја маса или стол од 4 спрат од зградата таму, ако изедеа лајна во 1 часот сабајле на песната "Нема друга Македонија" од Војо Стојановски, додека се вееше сонцето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom