Која религија сте?

• Креатор на темата Креатор на темата Сталин
  • Време на започнување Време на започнување

Што сте во религија?

• Православен

Гласови: 111 50,2%
  • Католик

Гласови: 8 3,6%
  • Муслиман

Гласови: 37 16,7%
  • Будист

Гласови: 5 2,3%
  • Друга (Наведете која доколку сакате)

Гласови: 10 4,5%
  • Не верувам во господ, атеист сум

Гласови: 50 22,6%

• Вкупно гласачи
    221
Православен....

П.С Поповине ме ку*чат максимално така да нишо чудно ако сменам вера

Господи помилуј Господи помилуј дајте 200 денари за чатењево Господи Амин ај пријатно....лопови

Krsten sum, no me zbunuva postoenjeto na tolku mnogu religii i nivnoto insistiranje sekoja za sebe deka samo taa e pravata a site drugi lazni, ona sto gi razdeluva religiite nivnite dogmi i rituali mi se besmisleni, znaci bi doslo ateizam.

Прво и основно православието и католицизмот не се релиии..Анкетата е погрешно поставена...
Така да јас ќе кажам дека сум Христијанин...

Православието и римокатлицизмот се Цркви, а христијанството, како систем од учења, Е религија.

samop da pojasnam, ne se znae nisto tocno, se e stvar na vera, na primer ako stvarno postoi Allah ke se spasat samo muslimanite, ako stvarno postoi samo sveta troica ke se spasat samo hristijanite, ako stvarno postoi samo Jehova, ke se spasat samo evreite, ako stvarno postoi samo ... taka da mislete mu ja, samo edni se vo pravo!

samop da pojasnam, ne se znae nisto tocno, se e stvar na vera, na primer ako stvarno postoi Allah ke se spasat samo muslimanite, ako stvarno postoi samo sveta troica ke se spasat samo hristijanite, ako stvarno postoi samo Jehova, ke se spasat samo evreite, ako stvarno postoi samo ... taka da mislete mu ja, samo edni se vo pravo!

Не се согласувам со ова.
И Мухамед и Исус го зборувале истото и верувале во еден бог али различно го пренесувале и различно луѓето ги сваќале. Сите веруваат во еден бог али различно ја покажуваат нивната вера и различно ја сваќаат.

Јас не верувам во постоењето на богови, ама не ја отфлам можноста. Тоа ваљда ме прави атеист.:toe:

да !

ова го потврдува и апостолот Павле

"сите трчаат по наградата но накрајот само еден може да биде победникот"-Pavle

еден..во смисла стандардизирана личност која во себе ја оформиле одреден број луѓе

.
.
премногу бараш од религиозни....да мислат !!!!????....
немој другпат вакви грешки........

Во секој случај, религиите треба да се укинат. Непотребни се.

Епа сеа... не може едноставно да се укинат...
Мора да се заменат, со нешто подобро. На тој начин ќе се надминат. И не се сосема непотребни. Си имаат тие свои функции и придобивки. Ама се на се, во големата слика на работите подобро ќе ни биде ако ги надраснеме. Тоа е моето мислење.:toe:

Зошто го нема Сотоната?
Родена сум меѓу православни христијани и крстена сум во црква, меѓутоа се декларирам како атеист.
Во секој случај, религиите треба да се укинат. Непотребни се.

Хасан ел-Басри рекол:„О човеку, ти си само збир на денови, кога денот ќе замине и дел од тебе заминува!“

Не се согласувам со ова.
И Мухамед и Исус го зборувале истото и верувале во еден бог али различно го пренесувале и различно луѓето ги сваќале. Сите веруваат во еден бог али различно ја покажуваат нивната вера и различно ја сваќаат.
da a sto ke pravi hristijaninot koga Allah na sudniot den ke go prasa za da li klanjal namaz?? Ti izgleda ne znaes ama site vernici mislat deka samo nivnata vera e prava i deka samo tie ke se spasat posto navodno samo oni najpravilno go obozuvaat i mu se molat na bog. Drugo, ako lugeto sami si odbrale nacin kako ke svatat bog togas oni i sami si go izmislile nekoj vaka nekoj onaka znaci..?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom