Дали сакате конкуренција?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Би рекол конкуренцијата е неизбежна. Таа е репер на нашите остварувања преку неа ги поправаме грешките и се соочуваме за подобро место во општеството во било кој поглед. Конкуренцијата постои секогаш и секаде и тоа е единствениот пат за успех.

M

Mr.InF3ction

Гостин
па конкурецијата е нешто што не прави по успешни во животот. Секогаш работиме повеќе за да бидеме подобри од конкуренцијата

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ако немав конкуренција во школо немаше да учам, поточно да научам нешто....така да сакам кога имам конкуренција...

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Да, ме мотивира да продолжам да се трудам и работам и да го постигнам она што го сакам во животот :toe:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ооо, да, и тоа како сакам кога имам конкуренција. Тогаш не само што давам се' од себе да бидам подобар во однос на неа, туку особено сакам кога тоа го правам користејќи ги средствата на конкуренцијата, значи победувајќи ја со нејзините методи/оружја на располагање. Со тоа сакам да покажам дека на секој начин можам да бидам подобар од конкуренцијата, а тоа е нешто што бескрајно ме мотивира.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
И да сакаме и да нејќеме ја има:smir:

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Секако дека ја сакам конкуренцијата. Инаку како би станал подобар во тоа одредено нешто што го правам, многу нормално мотивот е многу поголем.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Да, да, да... мора да се има конкуренција во животот за да се успее. Како прво е додатен мотив за работа, желба и вложување на повеќе труд. После доколку се надмине се создава чувство на среќа и сила, исполнетост. Тоа е посебно и единствено чувство.
Без конкуренција сме никој и ништо :helou:

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Конкуренцијата всушност е мотивација за да вложиме повеќе труд, и да се потрудиме да бидеме подобри. Затоа, ја сакам конкуренцијата. Доколку ја нема, се би било обично, едноставно, и не би имале причина за да се потрдудиме за да успееме, да бидеме подобри од некого или нешто.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
И да и не. Кога имам конкуренција понекогаш, по одреден неуспех се чувствувам како "втора виолина", мислејќи дека таа конкуренција ми го зела моето место. Кога немам конкуренција имам недостиг на мотивација, па некако полесно се откажувам од целта.
Некако сеедно ми станува дали имам конкуренција или не.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
да да,сакам конкуренција,и ги почитувам конкурентите секогаш,не за друго, ради нив ја можам да се подобрам уште повеќе:helou:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Можеме да гледаме на конкурентите како само уште едно скалило по кое треба да се искачиме за да стигнеме до нашиот успех:smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.904
Поени од реакции
12.456
Здрава работа е, ама што подалеку од мене. Или да ја нема-зависи за што у ствари. За едно (работа, учење...) е здраво, за друго (натпревар за некоја-на 100 метри, ко да е принцеза)...јок

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Здрава работа е, ама што подалеку од мене. Или да ја нема-зависи за што у ствари. За едно (работа, учење...) е здраво, за друго (натпревар за некоја-на 100 метри, ко да е принцеза)...јок
хехехе точно
уствари нема точно и неточно...зборот ми е дека се согласувам

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
па поубаво ми е со конкуренција бес конкуренција нема да биде интересно

Kajgana Shop