Дали сакате конкуренција?

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ако немаш конкуренција нема да бидеш подобар од тоа што си...така да сакам кога имам конкуренција во клас например, ама за жал немам

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
Па се разбира кој несака така полесно се истакнуваш али увек е подобро да биде конкуренцијата послаба не многу али доволно за да можеш да ја победиш кога ќе почнеш да се замараш со таа ствар

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Да сакам конкуренција затоа што ми заштедува време и ме тера повеќе да се усовршувам. Оној што несака конкуренција е љубоморен. Оној што е љубоморен се измачува. Оној што се измачува неможе да се усовршува. Оној кој неможе да се усовршува почнува сам да се сожалува. Оној кој сам почнува да се сожалува затупува. Оној кој затупува го губи чекорот со реалноста. Оној што го губи чекорот со реалноста почнува да се нервира. Оној што се нервира неможе здраво да размислува. Оној што неможе здраво да размислува се затвора во себе. Оној кој се затвора во себе треба да ја прифати конкуренцијата за да уште еднаш не му се случи ова дреџе до кое дошол.:toe:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да сакам конкуренција затоа што ми заштедува време и ме тера повеќе да се усовршувам. Оној што несака конкуренција е љубоморен. Оној што е љубоморен се измачува. Оној што се измачува неможе да се усовршува. Оној кој неможе да се усовршува почнува сам да се сожалува. Оној кој сам почнува да се сожалува затупува. Оној кој затупува го губи чекорот со реалноста. Оној што го губи чекорот со реалноста почнува да се нервира. Оној што се нервира неможе здраво да размислува. Оној што неможе здраво да размислува се затвора во себе. Оној кој се затвора во себе треба да ја прифати конкуренцијата за да уште еднаш не му се случи ова дреџе до кое дошол.:toe:
Хехе ама напиша, да така е се согласувам со тебе, мада она заштедува време и не е баш тека, напротив конкуренцијата не ти заштедува време, зашто ти треба време да размислиш како да ја надминеш и победиш ;)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Хехе ама напиша, да така е се согласувам со тебе, мада она заштедува време и не е баш тека, напротив конкуренцијата не ти заштедува време, зашто ти треба време да размислиш како да ја надминеш и победиш ;)
Мислев на време што се губи кое го трошиш за љубомора, нервоза итн. Сто тоа време го насочуваш кон самосебедоизградување и така сепак заштедуваш време :smir::helou:

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Значи во постовиве нема спротивставени мислења, сите се за тоа дека конкуренцијата е позитивна и се истото го вртат со други зборови. Нема никаква дебата, глупо е едноставно. Или нека пише некој со спротивно мислење или затворете ја темава.

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
фала јасно дека сакам конкуренција... те прави посилен, поупорен и подобар

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Посладок ми е успехот кога има конкуренција (=

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мореееее, не сакам конкуренција бе. Мразам конкуренција. Мразам да се докажувам со некого и да се натпреварувам. Знам колку вредам и зашто вредам и немам потреба тоа некому да му го докажувам. Кој прифаќа добро, кој не прифаќа пак добро.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Sakam konkurencija, ako nema konkurencija ne ti e slatko so i da postignis, nema so koj da se natprevaruvas pa so i da postignis ke bide najdobro

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Велите конкуренција а :raz:.
Не да сакам туку луд сум кога некој ми конкурира,колку и да докажувам некому тој пак ќе мисли дека е подобар од мене ама јас си барам моја лична сатисфакција а конкуренцијата што мисли и не ми е толку важно.Ако изгубам тогаш ја барам грешката кај ми е и се трудам да бидам подобар во својата работа бидејќи денес колегите сакат едноставно да те изедат,да те избришат,да те сотрат...

Член од
27 јануари 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Конкуренција според мене е добра работа бидејќи секогаш кога имам конкуренција се трудам да бидам подобар и подобар за да ја победам и да останам на врвот, а со тоа и да напредувам многу повеќе, а ако се нема конкуренција се седи на одредено ниво, нема потреба за некој посебен труд...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
ja sakam konkurencijata bidejki ja gazam:tapp:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Сакам конкуренција ама на мое рамниште ...

Да знам дека имам барем 1% шанси да ја победам. Без конкуренција ќе си останеш на едно ниво и ќе тапкаш во место цел живот...
Значи...конкуренција е тешка да ја совладаш но откако ќе го сториш тоа си направил еден чекор напред и продолжуваш со вишок искуство.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom