Последен гледан филм со кратка рецензија

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.689
Поени од реакции
6.591



Одлична пукачка акција со добар пресврт на средината и малку драматичност на крајот. Не сум го видел досега Траволта во ваква улога и многу ми се допадна. Не претерано траење на филмот (1 сат и 25 мин.) за добра и динамична забава. Со честите хумористични коментари на Траволта уште повеќе ќе ви се допадне филмот. Топла препорака до сите.

ИМДБ: 6,5
Јас: 7,0
 

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Alice in Wonderland


Тргнав по Шатер Ајланд, завршив кај овој :pos:

Тимот од Чарли и чоколадната фабрика, Deep & Burton во филмската верзија на Алиса во земјата на чудата. Искрено не очекував многу од филмов, очекував повторно да вметнат некои кретенски мјузикли како кај Чарли, али видов нешто поинакво. Интересна авантура со одлични ефекти, задоволен сум од филмов, иако Дип го претерале со шминкање, на моменти не се познаваше дека е тој... инаку кога веќе сум кај актерската екипа ми се допадна тоа што Белата кралица ја глумеше Ен Хатавеј :pipi:
Да не го тупам, приказната скоро сите ја знаете.

Кој сака вакви фантазии/авантури нека го погледне филмов, мене горе долу ми се допадна, посебно песниците во позадина, плус гледам има солиден скок на РотенТоматос.

7.5/10

 
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069



Одлична пукачка акција со добар пресврт на средината и малку драматичност на крајот. Не сум го видел досега Траволта во ваква улога и многу ми се допадна. Не претерано траење на филмот (1 сат и 25 мин.) за добра и динамична забава. Со честите хумористични коментари на Траволта уште повеќе ќе ви се допадне филмот. Топла препорака до сите.

ИМДБ: 6,5
Јас: 7,0
Добро зашто се глупирате со вакви рецензии?

Јак крај, добар пресврт на пола, леле крајот беше лудило.
Што ви е толку интересно?
Аман, рецензија не е да се раскаже филмот, туку да се опише глумата, сетингот, ефектите и генерално приказната...

Еи, стварно не ли сфаќате дека ако ве прочита некој, ќе му го УНИШТИТЕ пресвртот?!
Он или ќе го очекува, или ќе го бара и анализира филмот, па "добриот" пресврт за таа особа ќе биде очекуван и проѕирен.

Баш сакам да видам како би ги изрецензирале Fight Club, The Sixth Sense, The Usual Suspects, Se7en и слични ремек-дела кои се водат по тој WOW фактор.
И не се однесува ова само на тебе, него и на другите кои буквално го ОТЕКУВААТ со вакви банални работи во рецензиите.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.503
Поени од реакции
33.643
Јак пресврт на средина и не е баш некој спојлер. И драма да фатиш да гледаш, очекуваш некаде да има некаков пресврт.
Но да не навлегуваме во детаљи. :)
 

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јак пресврт на средина и не е баш некој спојлер. И драма да фатиш да гледаш, очекуваш некаде да има некаков пресврт.
Но да не навлегуваме во детаљи. :)
Едно е да очекуваш, друго е да знаеш кога ќе биде затоа што некој торлак ти кажал претходно...
 
M

marsovka

Гостин
Johnny Mnemonic​


Revisiting the 90's ... Гледање на филмов ме потсети како гледале на иднината во 90 тите посебно на технологијата. Причата се врти околу носач на информации поточно 320 гибајти ( кој би рекол дека сеа тоа се два хард дискови од по 160 у PC) кои биле пресензитивни за комјутер и даунлодирања ( no shit :pos:) каде ме пресмеа и се прашував како би реагирале ако тогаш им кажеш дека сето тоа може да биде пратено и симнато за неколку часа(океј неколку дена) со брза конекција. Платформи, импланти, не знам какви ми ти апаратури висат од сегде : pos: .Видео онлајн веб камери со некои расцепкани фаци од зелени писксели ( знаете на времето ) платформи, 3D виртуелна реалност
I guess they didn't expect facebook and cyber sex in to the future :/
Also free porn, books, movies and music nobody saw rapidshare and torrents coming :/
И една работа никогаш не ми стана јасна зошто во секоја сајбер панк визија за иднината во 90 тите содржи јапанци, најчесто како ултра зли негативци или тешки нердови?
О друго што забележав зошто секад женските карактери се глумени од тотално згодни анонимни актерки кои се појавуваат таму и никад више не ги гледаш на ниеден друг филм :/
Уште една работа заборавив секад има убер кул хакери кои се супер организирани и нивното скривалиште секад е огромна хала со куп телевизиски екрани и монитори кои зрачат од секаде со инфо ааааww <3
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Се враќам од "пензија" само заради филмов. Добитникот на оскар за најдобар филм од не англиско говорно подрачје, аргентинскиот, El secreto de sus ojos. Нема да замарам со долга рецензија, ќе ви кажам дека толку емоции во еден филм немам видено (ниту во Синема Парадизо), според мене филм на денценијата (во најмала рака). Филм кој секој филмофил мора да го погледне.



п.с. За ефектот да биде целосен, најдобро би било да го гледате сами или максимум со уште еден.
Само шо го догледав филмот, феноменален е. Неверојатно добар. Има многу добра поука.
Едноставно, гледајте го, во никој случај нема да зажалите.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Не сум пишала на темава одамна. Многу филмови ми поминале низ рака, но еве што би издвоила.

Seven Pounds.
Не знам зошто, но мислам дека Вил Смит не сум го видела подобро да глуми во ниту еден друг филм. Секогаш бил некоја извештачена фаца, ми делувал аматерски и дури ми бил одбивен за гледање. Затоа и толку го одолговлекував овој филм. Мило ми е што пријатно се изненадив од него, а и од прикажаната приказна која е несекојдневна и трагична. Приказна за тоа на што се` може да биде спремен човек, доколку има грижа на совест за некоја негова голема грешка. Интересен филм кој го препорачувам и кој би го оценала со 8/10.

Edge of Darkness.
Мел Гибсон е Мел Гибсон! Нема филм со овој човек кој не ми оставил впечаток, а тоа мислам дека е само поради него. Посебно кога има некоја улога како голем наивко или крајно посветен татко кој би сторил се` за своите деца. Тука е токму тоа ... татко, во чии раце паѓа застреланото тело на неговата ќерка. Понатамошните негови реакции и дела, за да ја дознае причината за тоа убиство и да се освети, едноставно воодушевуваат. Го сакам, мамата негова. Пристрасно, една 9,5/10. Мх, мх, мх!

Bangkok Dangerous.
Уште еден одличен филм, во одличен глумец во главната улога - Николас Кејџ. Филмов е нешто постар, но тоа не го прави ништо помалку вреден за гледање од било кој друг, напротив. Осамен тип како што е тој во филмов, може да има многу малку професии, а една од нив е атентатор. Сме гледале многу такви филмови, но овој дефинитивно би го сместила некаде на врвот, меѓу најдобрите. Навидум едноставна приказна, но се гледа во еден здив и после тоа, барем мене, ништо друго не ми беше интересно.:) Одлична, одлична 10-ка!

На кратко по збор два имам за следниве филмови:
Avatar: не знам како го гледаат другите, но мене навистина ми е просечен филм. Не би трошела време да го гледам пак. Можеби за 10 години, ако го заборавам скроз.
2012: Ништо ново и посебно, дури и предосаден филм кој би бил поинтересен можеби кога би му се одземал 1 час гњаважа.
Agora: Прочитав тука за овој филм и веројатно имав преголеми очекувања, па затоа малку и се разочарав. Добар е, но не е вреден баш за целата врева што ја крена. Посебно се изиритирав што крајот испадна како што цело време претпоставував. А што би било друго ...:toe:

И така:)
 

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.402
Поени од реакции
6.022
Das Leben der Anderen (2006)



Нема да пишам долга рецензија за ова германско ремек дело само накратко-Источен Берлин 1984,тајната полиција штази има нов случај да го прислушкува писателот Дрејман кој живее со неговата девојка-актерка
којга го продава своето тело на режисерите за да биде што поуспешна во претставите која инаку не би ги добила
.Случајот е во рацете на штази капетанот специјалист во својата работа -Вислер...за другото едноставно морате да го погледнете филмот,заслужено освоен оскар како и заслужени високи 8.5 на имдб

од мене 9/10 (погледнетего)
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.354
Поени од реакции
25.033
Sutter Island сега го гледав. Џабе 150те денари во Рамстор. Ама пред да го гледаш не мојш да знајш дали се за џабе. Многу предвидлив филм. Од почеток добар беше, првите пола сат ама после многу предвидлив. Се изнервирав на крајот. Дури ко заврши и ко напиша - ДИСТРИБУЦИЈА МАНАКИ, се чудев дали се зезат овај шо го пушти филмот или стварно заврши тогаш. Лелееее.
Само Леонардо Дикаприо е ѕверотињата во филмов. Друго....не знам. Департед на Скорсезе + Ди Каприо беше ремек дело спрема овој!
Многу предвидлив филм и незаслужено е во топ 250 на имдб.

А вчера го гледав Alice in Wonderland и ми се бендиса. Тим Бартон имат еден пристап шо користит интересна доза на хумор и Џони Деп одлично изглуми. Ми се свиѓаше затоа што не очекував многу од филмот. А од Шатер очекував повеќе, изгледа затоа.
То е то.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.320
Поени од реакции
57.791
The Right Stuff (1983)



Одамна го имав гледано филмов и од некаде пак се појави. Филм за група пилоти кои се избрани за вселенската програма Mercury и стануваат астронаути. Филм за луѓето кои рушат граници и поместуваат рекорди.

Филмот има одлична актерска екипа, приказната е вистинита и е добро склопена. Има добар дел на пропаганда но погледнете го времето во кое е снимен. Филмот некако со тешко срце признава дека Гагарин и Русите им ги „исклоцале задниците“, како што тие сакаат да го кажат тоа :)

Сепак, постар филм во кој е работено на карактерите, добри актери, добар хумор... филмот има една мана, премногу е долг, трае цели 3 саати. Посебно првиот дел од филмот е некако претерано долг... но како и да е, некои филмови кои сум ги гледал одамна и ми се допаднале, имаат сосема друг ефект кога ги гледам сега. Овој филм сеуште исто ми се допаѓа.

8/10
 

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.402
Поени од реакции
6.022
Последниве денови се изнагледав филмови па да напишам-

Pandorum (2009)

Научно фантастичен хорор мистерија(демек) кој напочетокот навистина беше интересен,те држи во неизвесност но после....веќе видено. Интересно ми беше кога една сцена небеше компјутерски дообработена па се згазив од смеење.А да приказката-двајца членови од екипажот на еден свемирски брод се будат,но имаат заборавено кои се,што треба да прават и која е нивната мисија...

5/10

Sunshine (2007)

Многу подобар од горенаведениот со слична тематика(не многу али ипак има допирни точки).
Група луѓе се пратени во спејс шатл да го спасат сонцето од неговото губење на интензитетот а со тоа да го спасат и животот на земјата...Добри ефекти,добра глума,звук...
7/10

Ninja Assassin (2009)

Филмов единствено ради тоа што го имаше на free-серверот од кабл. оператор го спуштив...и што да кажам...режисеров изгледа многу напален бил на црвена боја па ја претерал работава со крвта...овај џврга му маава на другиов цревава му излегуваа абе се пресмејав :)
да го доловам ефектот -

И за на крај-пошто крајот го краси делото :)
The Usual Suspects (1995)

Филмчево беше :vozbud:,незнам што сум чекал да го гледам(по 2 пат,пошто заборавив како заврши али вреди да го гледам уште еднаш најмалце)...

Ево нешто од имдб-A boat has been destroyed, criminals are dead, and the key to this mystery lies with the only survivor and his twisted, convoluted story beginning with five career crooks in a seemingly random police lineup.

-The Film That Made Kevin Spacey a Star...

9/10
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.354
Поени од реакции
25.033
The Visitor (2007)
Веќе на повеќе од пола филм и го исклучувам. Очекував нешто повеќе и нешто поинакво. Само актерската постава е ѕверска!
Може некој кој го гледал да ми каже дали на крај испаѓа уште една ефтина америчка пропаганда? Некако во таа насока ми оди филмов.
Не знам, очекував повеќе, ама цело време се досадував. Лош избор за вторник попладне:toe:.
 

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.386

Оваа е документарен филм во 11 епизоди. Од Пол до Пол, низ најубавите планини, реки, пештери, ледените светови, големите џунгли до длабоките окејани. Најдобро прикажано за убавините на планета Земја. Филм и приказна за животни, нивните патувања низ времетраење од една година.

 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.598
Поени од реакции
18.019


Alice in Wonderland - досадно до бол
2 од 10
вредат само ефектите
 

Kajgana Shop

На врв Bottom