Последен гледан филм со кратка рецензија

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
По долго наканување, конечно вчера седнав и на два пати го изгледав The Orphan.

Морам да го пофалам целиот тим кој работел на филмот. Разработува една до сега не обработена приказна.
Целиот филм е напнат и создава чувство на несигурност.
Добар психолошки трилер (и по малку хорор) ако би се прашувал јас.

Приказната разработува живот на едно семејство. Мажот и жената преминуваат преку еден болен процес. После своите две деца, тие го губат третото во деветтиот месец од бременоста. Токму за да ја надоместат таа болка, ќе се решат да посвојат уште едно детенце. Естер, која навидум е совршена и препаметна за своите години е нешто повеќе од 9 годишно девојче. Иако делов е во спојлери, не би сакал да го раскажувам филмот повеќе:). Погледнете го.

На филмов му давам 10/10. Секоја чест за идејата и нејзината реализација како и за изборот на глумците.
Инаку, сега би се подзамислил во однос на невиноста на малите деца.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245

http://www.imdb.com/title/tt1135503/

Го дочекав и тој ден, кога го изгледав овој филм кој го чекав веќе неколку месеци, ако не, и од лани ова време. Најмногу сум задоволен од тоа што го добив она што го очекував, во моментов чувствувам некоја топлина во срцето откако го изгледав овој фантастичен филм, едно преслатко филмско дело, кое секој мора да го изгледа. Посебен шмек на филмот им додава прекрасната храна, и неверојатната глума на Ејми Адамс и Мерил Стрип, за која дефинитивно се кладам дека ќе ја добие својата 16та номинација за Оскар, во овој филм едноставно блеска и не можеш да ја откриеш неа, како во секој филм може да глуми толку чудесно и различно! Приказната е неверојатна, не знам дали сите ја знаат, Џулија Чалјд, жената која им го промени вкусот за храна на американците, и Џули Пол која се обидува да ги подготви сите 524 рецепти на Џулија во рок од 365 денови и при тоа пишува блог на интернет за нејзините секојдневни приказни поминати со готвењето на рецептите! Ова е филм базиран за две вистински приказни.

10/10 Според мене, му давам и номинација за најдобро адаптирано сценарио на Оскарите за оваа година!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Wo hu cang long (2000)

Незнам зошто ми требаа 9 години да го гледам филмов а барем 3-4 пати сум го имал при рака. Во секој случај, навистина едно ремек дело кое сосема заслужено освои 4 оскари а веројатно во некоја друга година ќе го освоеше и оскарот за најдобар филм, но во 2000 мега-хитот Гладијатор беше неприкосновен.

Значи, ако сте ги гледале оние стари добри филмчиња со боречки вештини во кои јунаците имаат моќ да скокаат по 10 метри и да лебдат во воздухот, замислете го истото тоа направено со денешната технологија. Филмот згора на тоа има и навистина прекрасен soundtrack којја надополнува приказната, за која нема потреба ништо да пишувам. Ефектите се на највисоко ниво а филмот изобилува со прекрасни пејсажи кои ве оставаат без здив.

BTW, има оригинална верзија и синхронизирана на англиски, јас ја гледав втората и синхронизацијата е фантастична за разлика од други азиски филмови.

Една прекрасна филмска авантура се на се, и бидејќи немам што да му забележам на филмов, му давам чисти 10/10.

P.S. откако го напишав ова разгледував критики за филмот и сакав само да напишам некои наслови:

• Deserves all the oscars!!!
  • Wow!
  • Gorgeous
  • Beautiful film!
  • Cinematic Perfection!
  • A Beautiful Poem
  • Movie history now has two periods pre-Dragon and Post-Tiger
  • Unbelievable film making
  • Breath Taking!
  • A Masterpiece
  • A Fantastic Movie
  • Gorgeous, terrific movie-making
  • words cannot describe
  • An Epic Fantasy
  • A timeless tale about love and honour, an unmistakable masterpiece
  • The action movie that breaks the law of gravity
  • A Magical, Beautiful Looking Love Story
  • Final fantasy
  • Better than Gladiator
  • Spectacular film...

Се разбира, има и такви кои не сватиле околу што е галамата и започнале со WTF??? :) , ама сепак генерално филмот има одлични критики.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Факин шит, филмов е ебено WOW мислам дека Тарантино се надминал себеси со ова дело, срдечна препорака за сите љубители на филмови инспирирани од втората светска војна... иако филмов ни малку не е по вистинска приказна и не е некој реален приказ на тоа како се одвивале настаните не е ни филм во кој треба да барате логика на истите - со тоа што истата е доста запазена т.е она што сакам да го потенцирам е дека приказната за втората светска војна е извртена и имаме поглед на една алтернативна варијанта на тоа време... МАЕСТРАЛНО, можеби одамна не сум истрескал олку пофални зборови во пост, а особено во пост во оваа тема... after all ретко кога сум пишал само еден гледан филм во оваа тема, сеуште под импресии од филмов но веројатно тоа се осеќа :), можеби требаше да "преспијам" па да рецензирам но неможев да се воздржам после толку долго време чекајќи да го изгледам овој филм достојно... на прекрасна слика и навистина да го почуствувам со целиот негов сјај, костимите, боите... деталите. Оценка 10/10 - онаму каде што фали нешто е надополнето во следната сцена + музиката :drk:

Член од
17 март 2008
Мислења
77
Поени од реакции
2

preubav film...emotiven,realen so golema sodrzina...odamna nemam placheno na film,posebno ne vaka....

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

Факин шит, филмов е ебено WOW мислам дека Тарантино се надминал себеси со ова дело, срдечна препорака за сите љубители на филмови инспирирани од втората светска војна... иако филмов ни малку не е по вистинска приказна и не е некој реален приказ на тоа како се одвивале настаните не е ни филм во кој треба да барате логика на истите - со тоа што истата е доста запазена т.е она што сакам да го потенцирам е дека приказната за втората светска војна е извртена и имаме поглед на една алтернативна варијанта на тоа време... МАЕСТРАЛНО, можеби одамна не сум истрескал олку пофални зборови во пост, а особено во пост во оваа тема... after all ретко кога сум пишал само еден гледан филм во оваа тема, сеуште под импресии од филмов но веројатно тоа се осеќа :), можеби требаше да "преспијам" па да рецензирам но неможев да се воздржам после толку долго време чекајќи да го изгледам овој филм достојно... на прекрасна слика и навистина да го почуствувам со целиот негов сјај, костимите, боите... деталите. Оценка 10/10 - онаму каде што фали нешто е надополнето во следната сцена + музиката :drk:
И на мене ми овај последен гледан филм или да кажам последен филм од неразочарувачката,фанатстична серија на филмов на Тарантино кој веке се надминува себе и другио у себе...Ногу Ногу Ногу добар филм бандиса ми се ногу особено глумата на за мене непознатио Christoph Waltz кој беше извонреден у секоја сцена исто така Бред успеал да постигне интересен нагласок шо ме изненадува од него и едноставно како целина можам да кажам дека филмо е фантастичен.Е сеа како и секогаш мора да прејадам слатки нешто тоа е шо не ми лежат на срце подлги филмови ама за да се долове се шо е доловено морало е да биде дугачак шо и не е некоја лоша особина.Или кажано едноставно филмо е пи*ка мајчина.Моја оцена 9.9/10 (-0.1 за времетраењето.

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
2012

Овај филм разработува приказна околу крајот на светот ...21 декември 2012...

Едно семејство ке проба да го презивее овој страсен ден и да дојде до арката која ке спаси многу животи...овој филм е екстра...добри специјални ефекти како супер вулканот и супер цунамито ....умм ма неме бидује за рецензиранје така да ...ако веке не сте го изгледале ви препорацувам да го изгледате ....

од мене 10/10 :salut:

B

Beck's

Гостин
2012

Едно семејство ке проба да го презивее овој страсен ден и да дојде до арката која ке спаси многу животи...овој филм е екстра...добри специјални ефекти како супер вулканот и супер цунамито ....умм ма неме бидује за рецензиранје така да ...ако веке не сте го изгледале ви препорацувам да го изгледате ....

vo kino go gledase ili.Posto vidov deka go ima na zamunda,nekoi screeshots ubavo mi izgledat kao dvdrip mi izgledaa,Pa sakam da znam dali nekoj go gleal dvdrip

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
јас го гледав dvd rip добра беше снимката :) .... а више ме исплаши од хорор :ija: :icon_lol:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
2012

Само што го догледав филмов и можам само да кажам дека филмов e нешто неверојатно. Одлични ефекти, приказна, глумење сето тоа спакувано во едно. Едноставно немам зборови за филмов воодушевен сум. :vozbud::vozbud:

vo kino go gledase ili.Posto vidov deka go ima na zamunda,nekoi screeshots ubavo mi izgledat kao dvdrip mi izgledaa,Pa sakam da znam dali nekoj go gleal dvdrip
Јас го слегнав од замунда и снимката е стварно добра ама сепак рано е уште за некоја двд снимка или блу реј. Ако сакаш слегни го од земунда, или слегни го првин само Sample фолдерот што е, изгледај го, и види дали ќе ти се допадне. Плус имаш и бугарски превод, а ни звукот не касни.:helou:

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
хахаха а јас го свалив од torrentbay ... има оке снимка исто звукот не касни ...знаци супер :icon_lol:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
хахаха а јас го свалив од torrentbay ... има оке снимка исто звукот не касни ...знаци супер :icon_lol:
Значи го гледаше? Како ти се бендиса? Мене ме воодушеви. Мора да го гледам уште еднаш ама кога ќе излезе некоја двд или блуреј снимка тогаш. Да се осетат ефектите уште еднаш! :vozbud::vozbud:

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
ahah ма супер се и така...ма кој ке цека еден месец :icon_lol:

мене ми се бас свига ...али не би го гледал усте еден пат :vozbud:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Добро пополнети 2 ипол часови. Џон Кјузак е одличен актер.
We were warned. 9/10.

Whatever..

Е сега, филм од кој бев доста пријатно изненаден. Го симнав за жена ми, никогаш не би симнал ваква драма. Но филмов е мадафакин мастерпис. Мислам, колку и да не сте сконцентрирани ќе допре до вас. Се работи за девојче со рак, која ќе добие сестра, вештачко оплодена за првата да има.. „резервни делови“. Одлична, одлична приказна. Камерон Дијаз е ок, но глумата на Аbigail Breslin едноставно ме воодушеви.

Му sister's keeper. 10/10.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Кино снимка е филмов 2012 на торентиве или сепак добар за гледање?

nevermind

good quality audio/video 7/7 , watchable .. hmmm

Kajgana Shop

На врв Bottom