Кои се најчестите грешки кои ги правите во врска/љубов?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што мислите, според вас, кои биле или кои се вашите најголеми грешки додека сте биле во врска или во сегашнава врска?

Каде најмногу сте згрешиле и дали сте се поправиле и не ги повторувате истите грешки или постојано ги повторувате истите грешки?

Повелете,кажете и некое искуство.:wink:

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Тоа што многу брзо избувнувам и тресам глупости.:uvo: Ама во последно време е подобро, се трудам да си поќутам и да отспијам и ми е мнооооогу подобро

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Хм......убава тема крејзи!
Немам некое богато искуство со врски да ти кажам, али имам едно вредно искуство! Најверојатно грешка ми е што многу се залетувам ,ама што да праам емотивец у душа сум. сакам и премногу да верувам и моооожеби сум премногу искрен и директен.ама јбг тоа сум едноставно јас....ако некоја сака да ме прифати ќе ме прифати со сите маани и доблести.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Што неможев да се заљубам. Тоа ми било голема грешка. Мада, сфаќам дека не била бидејки сега конечно сум и сфаќам зошто

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Саможива сум, прилично. Имам потреба да имам дел кој си е само мој - мое време, мое друштво, мои тајни. И не сакам никој да ми чепка таму... Во сите врски до сега, некој се трудел тоа што е мое да го направи наше. А тоа ме иритира и иако го разбирам, често губам трпение.
Следно е што не сакам искажување на емоции. Не е дека ги немам, далеку од тоа дека сум емотивен труп, ама не чувствувам потреба да кажам и раскажувам... И после „те сакам“ знам да се насмевнам, да преќутам, да го гушнам... А не секој може да се носи со тоа, и јасно ми е дека некогаш го боли.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Тоа што многу брзо избувнувам и тресам глупости.:uvo:
Д сејм...
Исто така најголема грешка ми е тоа што се ангажирам целосно во врската(кога партнерот ми значи) и потоа следува разочарување затоа што и партнерот не го прави истото... нормално еден повеќе ќе го прави тоа ...

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Саможива сум, прилично. Имам потреба да имам дел кој си е само мој - мое време, мое друштво, мои тајни. И не сакам никој да ми чепка таму... Во сите врски до сега, некој се трудел тоа што е мое да го направи наше. А тоа ме иритира и иако го разбирам, често губам трпение.
И плус од што не знам/не сакам/не можам да си го одбранам мојот дел,односно да дадам до знаење дека е само мој,станувам ладнокрвна,и често игнорирам на прашањето зошто(и јас да не излезам со вас?) и слично.
Следно е што не сакам искажување на емоции. Не е дека ги немам, далеку од тоа дека сум емотивен труп, ама не чувствувам потреба да кажам и раскажувам... И после „те сакам“ знам да се насмевнам, да преќутам, да го гушнам... А не секој може да се носи со тоа, и јасно ми е дека некогаш го боли.
И ова,само што јас возвраќам со “и јас тебе“,многу ми е тешко да го речам тоа “те сакам“.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Хм......убава тема крејзи!
Немам некое богато искуство со врски да ти кажам, али имам едно вредно искуство! Најверојатно грешка ми е што многу се залетувам ,ама што да праам емотивец у душа сум. сакам и премногу да верувам и моооожеби сум премногу искрен и директен.ама јбг тоа сум едноставно јас....ако некоја сака да ме прифати ќе ме прифати со сите маани и доблести.
нешто слично...
многу бргу се предавам и искрено кажувам што е и како е... иако знам и искуството кажува дека не треба така, треба прво да се испита теренот/блефира итн.... али шо да прам, тешко ми е да глумам ко ќе сум затрескан во некоја...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
многу гушам....би сакал постов да е подолг но сите знаеме за што зборам :)

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Грешам кога премногу очекувам.:kesa:Избувнувам, посебно за глупости, а за поважни проблеми сум тивка :toe: и гледам на мирен и тивок начин да ги средиме.

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Уште од старт правам грешка. Покажувам незаинтересираност, без разлика дали сум стварно незаинтересирана или до уши сум заљубена у типот. Мојата гордост се истакнува на почетокот. Но, ако врската продолжи и стане колку-толку сериозна се променувам за 180 степени, повеќе покажувам чувства и сл. Не се лигавам, али така помила сум.:smir:

Друга грешка што ја правам, е што понекогаш сакам да сум сама, или со друштво, а не со него излезена. Секогаш гледам прво за другарките, а после за него.:toe:

Член од
25 ноември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
Se zaletuvam ushte na pocetokot, napnuvam od sam start so cesti sredbi, se raspravam, ednstavno sakam od sam start da se zaljubam i da imam vrska.I najbitnoto do sega site me otkacile hahahhah:kesa::kesa::kesa::kesa:Dobra lekcija si nauciv:toe::pos2:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Уште од старт правам грешка. Покажувам незаинтересираност, без разлика дали сум стварно незаинтересирана или до уши сум заљубена у типот. Мојата гордост се истакнува на почетокот. Но, ако врската продолжи и стане колку-толку сериозна се променувам за 180 степени, повеќе покажувам чувства и сл. Не се лигавам, али така помила сум.:smir:

Друга грешка што ја правам, е што понекогаш сакам да сум сама, или со друштво, а не со него излезена. Секогаш гледам прво за другарките, а после за него.:toe:
Да не си риба во хороскоп?:)
Ова е навистина нешто што ме нервира кога другата страна го применува,поради тоа што се залетувам на прва,а се мразам кога сум во неизвеснот:)и потоа нормално преминувам во гушење оти не го добивам посакуваното внимание.Значи грешката не е во мене,него во другата страна:smir:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Често кажувам глупости па и погрдни зборови во прв момент кои по 20-30 минути не ги ни помислувам и секако се каам за стореното.И секогаш си велам ќе се сменам ама ништо...

Kajgana Shop

На врв Bottom