Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Офчар пишуваше од својот лаптоп и од Будимпешта говореше за сиромаштијата у Македонија.

А, од влаво-грчка гледна точка (Анастас Вангели, му е името нели) повикуваше да ги сакаме Грците.

:icon_lol:

Член од
28 ноември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
2
Е кое точно е клоунското - приказва си разни работи там.

Абе чудна работа - чета ви как се вживјавате в глупостите на некак'в ОМО-вец как го били притискали, големија проблем. Сега тоја се оплаква от с'штата работа - бил клоун. Сега обективно погледнато, да речем не с'м нито б'лгарин, нито македонец. Какво требва да си помислја за тези јавленија? ОМО и тоја Канзуров са кловнови....или очигледно става в'прос за много сериозни јавленија?

Не, сериозно, чудна работа :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Текстот на Марчело, исто како да е наменет за Офчар Вунев...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Калорифера, случано баниран од темата - ми се поремети компјутеров, сам почна да банира....

Марчело, рула :ха-це::smir:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
И?

Нешто менува, било што, коментарот твој во однос на ликот и делото на Најчевска?
Али има врска со вмровското (а воедно и твое) докажано лицемерие.
Или БОТОВСКАТА реакција на партиски форумски ждерко надвладеа на темава?
Милсиш дека сега си помал лицемер ?
Иди лечи се :kesa:
Било какво средство против амнезија би ти помогнало.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Уште пар банови од тема за да преживее уште два три дена, или среќко ќе игра?

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Bravo za deckite koi go organiziraa ovoj mnogu znacaen protest, da znaev ke ucestvuvav i jas. Dosta so nacionalisticki idei, vreme e da se svestime deka nacionalizmot vodi samo do omraza i razdelbi megu lugeto, sega e vreme da se obedinat studentite od celiot svet i da go pretvorime svetot na podobro mesto za ziveenje. Hasta la victoria siempre.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Bravo za deckite koi go organiziraa ovoj mnogu znacaen protest, da znaev ke ucestvuvav i jas. Dosta so nacionalisticki idei, vreme e da se svestime deka nacionalizmot vodi samo do omraza i razdelbi megu lugeto, sega e vreme da se obedinat studentite od celiot svet i da go pretvorime svetot na podobro mesto za ziveenje. Hasta la victoria siempre.
Дали приметуваш дека постов ти е фраза до фраза, и тоа излитени и празни?

Ај те молам дефинирај ми ги одликите на Македонскиот национализам.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Овие "анархистиве" наместо да ги подржат стечајците во Македонија они подржуваат некоја квази хипи комунистичка идеологија.
Сигурно сами спонтано не сте се собрале.
Кој ви е овчарот?
Титовата омладина финансирана од СДС продава демагогии.:tv:

BJK

Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Дали приметуваш дека постов ти е фраза до фраза, и тоа излитени и празни?

Ај те молам дефинирај ми ги одликите на Македонскиот национализам.
nacionalizam = fasizam
ako imas malku kletki vo mozokot ke kapiras sto sakam da kazam.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
nacionalizam = fasizam
ako imas malku kletki vo mozokot ke kapiras sto sakam da kazam.

Ти изгледа само со пароли располагаш, а?

Прво, национализам и фашизам не се идентични. Ама очигледно не ти го кажал Офчар тоа.

Ај пак да се обидам...Кажи ми со пример, каде Македонскиот здрав патриотизам се претвора штетен фашизам?

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836

Прво, национализам и фашизам не се идентични. Ама очигледно не ти го кажал Офчар тоа.

Ај пак да се обидам...Кажи ми со пример, каде Македонскиот здрав патриотизам се претвора штетен фашизам?
Ада алал да ти е на трудот ама неможеш на секоја будала да и објасниш дека треба да се сака и почитува семејството и најблиските и дека утре ако ти се случи нешто лошо помош нема да бараш од атинските хипици туку од твојата фамилија-твојот народ. А таквите хипички "генијални" идеи секогаш на крај завршуваат со некој систем налик на постоечкиов. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ada

BJK

Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23

a ti kazi mi zosto ima potreba od nacionalizam, i kazi mi nekolku pozitivni primeri na nacionalizmot. a ako jas pocnam so negativnite ke pocnam od 2. svetska vojna se do irak i palestina. i sto e toa zdrav patriotizam ??? i ti izgleda raspolagas samo so nepostoecki termini

Ада алал да ти е на трудот ама неможеш на секоја будала да и објасниш дека треба да се сака и почитува семејството и најблиските и дека утре ако ти се случи нешто лошо помош нема да бараш од атинските хипици туку од твојата фамилија-твојот народ.
ako ima nekoj budala toa si toj, odi baraj pomos od politicarite koi ne te fermaat ni dve posto.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
a ti kazi mi zosto ima potreba od nacionalizam, i kazi mi nekolku pozitivni primeri na nacionalizmot. a ako jas pocnam so negativnite ke pocnam od 2. svetska vojna se do irak i palestina. i sto e toa zdrav patriotizam ??? i ti izgleda raspolagas samo so nepostoecki termini

ako ima nekoj budala toa si toj, odi baraj pomos od politicarite koi ne te fermaat ni dve posto.
Добро бе мали ај кажи ти како го замислуваш светот во иднина и каков социјален систем според тебе треба да постои? Инаку за придобивките на национализмот... па голем дел од технологија во денешно време е благодарејќи на втора светска војна и погодуваш нели, нацизмот. :) Колку и да звучи претерано индиректното влијание на национализмот за развој на технологијата е очигледно, бидејќи луѓето на некој начин се натпреваруваат меѓу себе кој ќе успее да изгради подобар систем и затоа овој концепт на држави односно конкуренција помеѓу луѓето е многу здрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom