Перење Мозок

Јас кога би отворил тема за перална на мозок, за да бидам објективен, би ставил примери од сите.

Или тебе те пере само eдна машина за перење? :)

Taman rabota,kje stavev i za SDSM dokolku SDSM go praeshe ova shto go pravi DPMNE i G'uevski i dokolku SDSM e na vlast,ama poradi toa shto DPMNE ima golem rejting a pravi glupi potezi,ispravno e da se iskritikuvaat kvalitetno.Se soglasuvash? :)

Vo kontekst na muabetot od pogore i za 1991 godina i nesto posle toa, jas samo edno znam, deka treba da gi slavime Kirce Ednookoto i Ibrahim Rugova kako golemi golemi mnooogu golemi luge... :toe::toe: ( bez razlika sto Kirce go mrazam od dnoto na dusata )

Okolu temata: od A do Shklj, od prviot do posledniot ne ebat kako sakaat. Fintata e sto nekoi go pravat toa so stil i merak ti e da kazes: e alal mu vera, me ebe, ama barem mu lici u kurac...
To ti e, Balkan, sekad ima magla.

Turcite se krivi, go prokolnale ova mesto.

Taman rabota,kje stavev i za SDSM dokolku SDSM go praeshe ova shto go pravi DPMNE i G'uevski i dokolku SDSM e na vlast,ama poradi toa shto DPMNE ima golem rejting a pravi glupi potezi,ispravno e da se iskritikuvaat kvalitetno.Se soglasuvash? :)

Чекај бе другар, од кај знаеш дека сега има голем рејтинг?

( bez razlika sto Kirce go mrazam od dnoto na dusata )

Toa shto ti go mrazish Kiro e posledica od Ljubcho,ne si ti kriv,iako i sam neznaesh za shto go mrazish veruvaj.Kiro ona shto go napravi e zapishano kako najdobroto reshenie vo istorijata na Makedonskiot narod,gi povleche makedonskite vojnici od JNA so cel da ne ginat vojnici nasproti ona Ljubcho shto go praeshe vo 2001godina i obezbedi sigurno chlenstvo kako presna nezavisna drzhava na balkanot so zachuvan ustav ime i identitet vo ON.

Чекај бе другар, од кај знаеш дека сега има голем рејтинг?

Ustvari i ne se svesni ovie od dpBne kolku im pagja rejtingot ili kolku im e padnat.

Toa shto ti go mrazish Kiro e posledica od Ljubcho,ne si ti kriv,iako i sam neznaesh za shto go mrazish veruvaj.Kiro ona shto go napravi e zapishano kako najdobroto reshenie vo istorijata na Makedonskiot narod,gi povleche makedonskite vojnici od JNA so cel da ne ginat vojnici nasproti ona Ljubcho shto go praeshe vo 2001godina i obezbedi sigurno chlenstvo kako presna nezavisna drzhava na balkanot so zachuvan ustav ime i identitet vo ON.
Dobro be majku mu stara, dali e mozno da si tolku glup? Da si tolkava vinkla za da ne uvidis deka toa sto go kaza go konstatirav i jas. Dali go mrazam ili ne, moj problem, mozebi me poglednal krivo na ulica, kaj kur znaes ti?

Ti definitvno si na vrvot na listata, od onie koi seuste imaat sampon na glavata...

Не.

На старт ти умре објективноста со "ако, ако...".

Ne se raboti za objektivnost,koga kje dojde SDSM ili nekoj drug na tapet,togash kje gi komentirame nivnite postapki,sega e DPMNE i G'uevski na red da go igraat oroto,kaj niv e stapot,nema tuka objektivnost od prosta prichina shto 63pratenici i dvotretinsko mnozinstvo ne se igrachka kako shto toa se pravi vo momentot.

Ne se raboti za objektivnost,koga kje dojde SDSM ili nekoj drug na tapet,togash kje gi komentirame nivnite postapki,sega e DPMNE i G'uevski na red da go igraat oroto,kaj niv e stapot,nema tuka objektivnost od prosta prichina shto 63pratenici i dvotretinsko mnozinstvo ne se igrachka kako shto toa se pravi vo momentot.
Аааа, ја па глуп, мислев темата е перење мозок.

Океј, си знаеш :)

Epa kako,nemozhe objektivnost koga nekoj ima 63 pratenici mnozinstvo i dvotretinsko mnozinstvo da se odnesuva kako da e vo opozicija celi 3godini da ja obvinuva opozicijata i cela EU i da krie nesposobna politika po pat na reklami i anti nato i eu kampanji,kolku shto znam takvi populistichki metodi SDSM nikogash ne gi koristela.

Знаете што...
не заслужувате сериозен и обемен текст,жими Господ.
Исто како што на овој народ овде,не смее и не вреди да му се прашта.

Има еден факт кој што ова војников Heidrich не го знае,ама е факт.
Не Киро Глигоров директно,он (као и увек,стара лисица е у прашање) посредно,одоколу... туку Ратко Младиќ му има репетирано пиштол у глава на Милошевиќ кога овој спремаше (а спремаше,збор да нема) `кампања` у Македонија.
И поголемиот дел од челните луѓе на таа ЈНА у `преструктуирање` од 1991 имаа и те како голем стаж,уклучуичи го и спомнатиот Аџиќ.
Па по заслуга на истите тие старешини,Македонија стана оаза на мирот.

Киро Глигоров само мајсторски го дозаврши и имплементира оној договор што овие го спремија:
- Na osnovu člana 315. Tačka 6. Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (»Službeni list SFRJ«, br. 9/74) i člana 95. Zakona o službi u oružanim snagama (»Službeni list SFRJ«, br. 7/85, 20/89, 40/89 i 26/90)
V a n r e d n o se u n a p r e đ u j u
u čin general-majora
pešadijski pukovnik MLADIĆ Neđa RATKO;

-
U čin general-majora
artiljerijski pukovnik
PERIŠIĆ Srećka MOMČILO;

-
Na osnovu člana 315. Tačka 6. Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (»Službeni list SFRJ«, br. 9/74) i čl. 83. I 95. Zakona o službi u oružanim snagama (»Službeni list SFRJ«, br. 7/85, 20/89, 40/89 i 26/90)
v a n r e d n o s e u n a p r e đ u j e
u čin general-majora
pešadijski pukovnik
MRKŠIĆ Dragana MILE.

-U K A Z broj 1/64 PREDSEDNIŠTVA SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE OD 28. NOVEMBRA 1991. GODINE
Na osnovu člana 315. Tačka 6. Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (»Službeni list SFRJ«, br. 9/74) i čl. 83. I 95. Zakona o službi u oružanim snagama (»Službeni list SFRJ«, br. 7/85, 20/89, 40/89 i 26/90)
v a n r e d n o se u n a p r e đ u j u
u čin general-pukovnika
general-potpukovnici:
PANIĆ Gruje ŽIVOTA,
STRUGAR Andrije PAVLE,
UZELAC Marka NIKOLA;

-
v a n red n o s e u n a p r e đ u j u
u čin general-pukovnika
general-potpukovnici:
KUKANJAC Boška MILUTIN,
RAŠETA Dušana ANDRIJA,
SIMOVIĆ Miloša TOMISLAV;

:toe:
И сега... 18 год. покасно некои нови момци викаат дека они можеле и знаеле, т.е. у исто време ќе се справеле `малку поразлично` со ЈНА.
Ќе ги победеле. :pos2:
LOL.
Р`ѓава е `реалноста` која што некој се труди да ја наметне за политички да оцрни и елиминира некого.Ама историјата (онаа ненаметнатата,реалната), говори дека некој извади блиску до максимумот на скоро никаква цена у таа дадена (и многу жешка) ситуација.
Се друго е... бесрамно лажење со цел и од интерес.

Ајде молим те...
да пробаш мене да ме научиш и подучиш у овој дел.
Само унапред да ти кажам...
јас својата прва официрска капа (генералска,ама без обележјата,пошто тоа беше армија па не смееше да се поклонува заедно со нив) ја добив на 5.5 год.
Учи ме... молим те.
О па ви се молам истите генерали што го освојуваа Вуковар 3 месеци со најелитното вооружување?Или што пакуваа куфери секогаш кога ке испаднеше еднакво или подобро вооружен?ХЕхех ергела нема што.
Него ај штом почна.Младич бил паметен он си имал зацртано друга цел и знаел дека ако почне војна уште на еден фронт ке требаше да маваат пилули цијанид на Топчидер.Со таквиот мозок ете до каде стигнаа.ЛЕсно беше кога е маваа во гради додека пукаа по невооружен народ.Арно ама десетарот Јанша им го кажа вицот.А ова указите само благодарница за одлично извршената должност.Пзи молим те ванредно.Убаво има службени весници по Гоогле.
Видиш ја и ти имаме различни погледи кон работите.А и лојалност кон различни држави.Така да знам дека ти темата си ја гледаш и пристрасно.АМа твое право.Јас тврдам и образложив зошто тогаш ЈНА беше ранлива(ај убеди ме дека не)и дека со тоа што Мк располагаше имаше шанса да си задржи она што и припаѓаше.А сега немој од тие Аркан муабето да ми праиш.Стави бројки на маса.

2.И капата те прави генерал нели?Мој совет врати му ја капата на оној што си ја заслужил а што те интересира слободно прашај.Воопшто не ми е проблем да ти помогнам.

.Стави бројки на маса.

2.И капата те прави генерал нели?Мој совет врати му ја капата на оној што си ја заслужил а што те интересира слободно прашај.Воопшто не ми е проблем да ти помогнам.
1.Какви бројки сакаш да добиеш?
Немаш проблем,ама прецизирај.
2.Капата е од Генерал-мајор кој што одби да го нападне Осијек.
Соодветно беше деградиран,ставен у притвор па пензиониран.
Иначе беше помеѓу првите 8 генерали од екс-Југа.

Со нетрпение чекам да образложиш какви бројки очекуеш од мене.
п.с. Жељко никогаш не бил подчинет на воена структура.
Соодветно,него и неговата гарда изземи ги од муабетов стартно (доколку мислиш да биде делотворен),заедно со мноштвото набедувања,твои лични предубедувања или увреди.
Би требало да знаеш дека војник не смее да си дозволи такво поведение.
Ваљда уште ве учат на некакво држење и став.

1.Какви бројки сакаш да добиеш?
Немаш проблем,ама прецизирај.
2.Капата е од Генерал-мајор кој што одби да го нападне Осијек.
Соодветно беше деградиран,ставен у притвор па пензиониран.
Иначе беше помеѓу првите 8 генерали од екс-Југа.

Со нетрпение чекам да образложиш какви бројки очекуеш од мене.
п.с. Жељко никогаш не бил подчинет на воена структура.
Соодветно,него и неговата гарда изземи ги од муабетов стартно (доколку мислиш да биде делотворен),заедно со мноштвото набедувања,твои лични предубедувања или увреди.
Би требало да знаеш дека војник не смее да си дозволи такво поведение.
Ваљда уште ве учат на некакво држење и став.
Па мислам дека муабетов отиде во тоа со каква сила располагаше ЈНА во Македонија во тоа време.КОи се причините поради кои ти тврдиш дека ние не сме имале шанси со таа ЈНА а јас сум само (не знам сега како се изрази ама ме категоризира во одредена група луѓе).
Капата реков само дека не те прави ниту генерал ниту експерт.Многу луѓе носеле капи и униформи ама не се покажале достојни за тоа.

НЕма потреба да се докажуваме сега дали сум јас војник не сум сум бил не сум бил не е битно.Инаку и јас сум за да го прескокнеме тој мафијашот.Не заслужува ни да спомне некој.

Dobro be majku mu stara, dali e mozno da si tolku glup? Da si tolkava vinkla za da ne uvidis deka toa sto go kaza go konstatirav i jas. Dali go mrazam ili ne, moj problem, mozebi me poglednal krivo na ulica, kaj kur znaes ti?

Ti definitvno si na vrvot na listata, od onie koi seuste imaat sampon na glavata...
:pos2::pos2::pos2: добра смисла за хумор си имал ај нонен:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom