Macedonia>>Europe
Faster Than Light
Ок мислам на секој му се јасни плановите за глобализција ама за да се постигне тоа не смеат да си дозволат да има конфликти во иднина и баш би ме интересирало како ќе успеат да го изведат тоа, особено на Балканот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kosovo ke se deli.
Kaj nas ne slucajno gi demoraliziraat i ebavat vo poim branitelite, so cel sho pomalku da zemat puska ko ke pak se zapuka, znaci nekoj kaj nas odamna znaat deka ke se sluci ova sto se slucuva.
Ха хаМногу многу повеќе од на Русите за Србите.
Одличен пост.И убаво аргументиран нема што.Ха ха
Русија,Кина и Индија се 1000 пати посилни од Америка.
Србија ќе го врати Косово.
Pokraj demoraliziranjeto na branitelite koe go spomenuvash, paralelno odi i kampanja za nesposobnosta na ovaa vlast-pred izvesno vreme niz Makedonija "shetaa lesno vooruzeni Bugari",sega veke bez nikoj da znae VLEGUVA VOORUZENA BUGARSKA VOJSKA.
Veke videno 2001 na Ajvar.
Немој брате, ќе изрипаат малокурефците сега со обвиненија дека си бугарофил. :tv:
Da i zatoa Rusija ne treba da ni pomozi, ja gledame samo koga sme vo vojna ili vo tesko stanje. Inace nie eu i nato naj drag ako ne dupi veke 16 godini.
A vie do vcera najgolemi rusofili bevte a denes evropejci i natovci, stvarno zalosno i smesno.
I kosovskite Albanci i Srbite znaat deka koi i da go pochne sudirot od niv ke ja izgubi medjunarodna podrshka i zatoa se bara zrtveno jagne-Makedonija- koe ke ja "zamati vodata" za da na kraj na "vojnata" so negovata koza-teritorija- da se zakrpat dupkite na novata karta-dosega niz istorijata vekje videno.Zatoa se otvoraat muzei,se ubivaat policajci,ne se istaknuvaat drzavni znaminja ednostavno se bara povod-Ahmeti mora da go najde ama da nebide toj vinoven-eve muzejot e "istoriski", policajcite sobirale reket i... obrazlozenija koe od koe "podemokratsko".
Pokraj demoraliziranjeto na branitelite koe go spomenuvash, paralelno odi i kampanja za nesposobnosta na ovaa vlast-pred izvesno vreme niz Makedonija "shetaa lesno vooruzeni Bugari",sega veke bez nikoj da znae VLEGUVA VOORUZENA BUGARSKA VOJSKA.
Veke videno 2001 na Ajvar.
И да е точно ова што го пишуваш пак некој треба на тоа да се сложи, со македонска територија да се прават компензации.
Ако владата има јасен став да не дозволи такво нешто и да даде активен отпор или уште подобро да делува превентивно за спречување на такви појави може во одредена мерка или тотално да ги поремети таквите (поенцијални) планови.
Се зависи од способноста на владата и нивната желба да ја водат Македонија како суверена и независна држава без страв дека ако Косово кивне Македонија добива пнеумонија или ангина со потенцијални смртни последици.
И да е точно ова што го пишуваш пак некој треба на тоа да се сложи, со македонска територија да се прават компензации.
Ако владата има јасен став да не дозволи такво нешто и да даде активен отпор или уште подобро да делува превентивно за спречување на такви појави може во одредена мерка или тотално да ги поремети таквите (поенцијални) планови.
Се зависи од способноста на владата и нивната желба да ја водат Македонија како суверена и независна држава без страв дека ако Косово кивне Македонија добива пнеумонија или ангина со потенцијални смртни последици.

Определено Русиja има сила и влиjaние на балканот.Русиja има интереси на Балкан и ги брани.Русиja е фактор со коj не може да се не саобразиш кога правиш нешто на Балкан.
Конфликт во Косово е малко вероватно да има ако нештата седат така.