Диктатура?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе чалнат... :tapp:
туку тоа ашлаците од ВеМеРеОто ДПБНЕ под ред и култура подразбираат Хитлеровски методи и фашизам.
И он исто уведуел `ред и култура`.

Приближувањето до ЕУ подразбира и соодветно законодавство кое ке ги санкционира нашите несоодветни досегашни стереотипи на урбаното однесување. Еве, веќе неколку месеци по воведување Законот за чистота ( така некако се викаше), веќе луѓето пазат каде фрлаат ѓубре. Имаш некоја подобра идеја за воведување ред на овој план? А, што сакаш со тоа ДПБНЕ, кога тие се ДПМНЕ. Како да сакаш нешто да кажеш? Ке ми објасниш?

Ne sum kriva sto nekoj ima problem so sfakanje na sustinata.Poveketo,ziveejki vo tesni stanovi nemaat uslovi za druzenje po doma,pa moraat da se srekavaat na javnio mesta.A sega toa ne e mozno.Sekoj ke si sedi doma i ke mora da gleda TV i samoreklamiranje,potocno samoalenje na koj drug ako ne na Vladata.A toa e vtorata diktatura i mozebi najbitna sto ja sproveduva vladata.

Што не е можно. Не те разбрав!

ред и дисциплина не се прави со безвезе закони и со казни повисоки од просечната плата
Баш така.Ред и дисциплина се прави со пендрек.:toe:

Како да сакаш нешто да кажеш? Ке ми објасниш
Сакам да кажам дека за Љубче сум гласал и јас.
И сум сконтал каква патриотштина продаваат патриотите од дпбне и да можев од мудата ќе си каснев што сум ги гласал.
Онда дојдоа она еретиците од сдсм.
(Кондарко,Шема,КрадеМарули и остали тревопасни лопови)
А бе понекад ми доаѓало низ телевизор да пробам некој од нив за уши да го фатам и прописно да го помодрам.
И дојдоа избори...
Сите на гласање...ја одмарав.
И победи дпбне.
:toe:
И јеби га,се испостави дека сум бил прав и дека они се се друго само македонски патриоти НЕ !
И у `знак на поштовање` сум ветил дека за таква бугарска инсталација у Македонија ја доживотно не гласам.

И и книшка од сдсм ќе земам ако треба и со животињи ко Шема и Кондарко ќе се занимавам и карам до бесвест и назад ако треба...
али со овие нејќу ни да се карам бе.
То треба да се пушти у Идризово да мења сјалици... по ред и од ред.

Не бе друже... скраја да е... Али, казна за плукање по улица јас не го сметам за диктатура... :toe:
Ниту Јас.
Туку еве што ми е муабетот.
Работата е во тоа што таа Европска Унија која некој сака да ни ја долови, од ден на ден е се подалеку од нас.
Работата е во тоа што некој истата таа ЕУ, ја користи како финта да собира пари од и така осиромашениот народ, а парите меѓу народот....се помалку ги има.

Па час ќе чуеш дека "неморалната ороспија" и не ни е потребна.
Час дека законите ги приспособуваме со законодавството на ЕУ, па затоа народот треба да се удри по џеб, доколку нели сака еден ден да биде меѓу "цивилизираните".

И се е тоа во ред.
Но дај веќе еднаш да почнат да го приспособуваат и стандардот на народот со стандардот на тие граѓани кои живејат во ЕУ и плаќаат 50 евра за плукање на улица......но имаат и 2500 евра просечна плата.

Наместо тоа, во реала имаме ситуација на морков и стап.
Стапот секој ден, се повеќе и повеќе го осеќаме....а морковот, се помалку и помалку го гледаме.

А како се дошле до тој СТАНДАР?
Сигурно не со Анархија.

Како дошле? Епа јас ке ти кажам ако ти незнаеш.
Пошто го спомнав Лондон и Британија ке те прашам само дали ти знаеш воопшто колку колонии има Британија ширум светот и колку црнци го отрпнале богатството кое Британија го има стекнато со крадење и со терор. Да со терор, а овде ми продаваат муда за бубрези за таканарецен светски тероризам и за нивната таканаречена Европска култура која нема за цел нас да не прими во семејството туку има за цел да не молзе се додека има што да молзе од нашата ситна сеуште од никого не признаена држава. Тоа што се воведуваат закони кобајаги европски не е ништо друго од чисто перење на мозокот. Ке дојде ден кога тие крупни зверки како господата Родшилд (ако си слушнал), Рокфелер, Варбург и др.....кои го дрмаат светот и кои се негови вистински газди (а не некој си Буш или Обама), ке ни вградуваат чипови по телата и тогаш нема да ни дозволат да сереме како сега дека некој направил вака или онака.
Не те критикувам и ти и јас сме дел од таа светска завера!!!!

Навистина незнам зошто толку галама за некаква „диктатура“...поготово од симпатизерите на СДС кое е чедо на КПМ од КПЈ која владееше во диктатура со Југославија цели 50 години...Па нели тогаш било поубаво?! :toe:

И сум сконтал каква патриотштина продаваат патриотите од дпбне и да можев од мудата ќе си каснев што сум ги гласал.
А бе понекад ми доаѓало низ телевизор да пробам некој од нив за уши да го фатам и прописно да го помодрам.
И дојдоа избори...
И победи дпбне.
И јеби га,се испостави дека сум бил прав и дека они се се друго само македонски патриоти НЕ !
И у `знак на поштовање` сум ветил дека за таква бугарска инсталација у Македонија ја доживотно не гласам.

И и книшка од сдсм ќе земам ако треба и со животињи ко Шема и Кондарко ќе се занимавам и карам до бесвест и назад ако треба...
tocno tamu pripagjas vo srpskata instalacija na sdsm bemliga toa e toa sdsm ili srpska dem.stranka vo makedonija.zemeto po eden srp i site na njivu breeeeee.

Навистина незнам зошто толку галама за некаква „диктатура“...поготово од симпатизерите на СДС кое е чедо на КПМ од КПЈ која владееше во диктатура со Југославија цели 50 години...Па нели тогаш било поубаво?! :toe:
Да владееле со диктатура...
ти немаше да постоиш. :wink:

И дојдоа избори...
И победи дпбне.

За првиот дел од текстот- се сложувам. И двете гарнитури ( Бранко и Љубчо) ја “ растурија “ Македонија на економски план, при што Бранко убедливи води пред Љубчета. Го разбирам твоето разочарување, впрочем беа разочарани и многу други нивни гласачи. затоа и се поголем е бројот на апстиненти пи избори. До тука се е во ред. Не ми е јасно, кај ја наоѓаш “ бугарштината “ кај Груевски. Твојот одговор ке ме доинформира и можеби смени некои мои ставови.

До тука се е во ред. Не ми е јасно, кај ја наоѓаш “ бугарштината “ кај Груевски. Твојот одговор ке ме доинформира и можеби смени некои мои ставови.
Еј... немој на дугачка и на широко да ја тераме...нема смисла.

Само две работи ќе посочам:
1.Кој доби награда ВМРО?
2.Кој дел од историјата истиот тој награден `деец` и какви ставови се трудат да прогураат како официјални во Македонија?

А како се дошле до тој СТАНДАР?
Сигурно не со Анархија.
Па сигурно не со казни поголеми од просечна плата. Еве на пример Шведска е држава каде што казната соодветствува со доходот на секој поединец. Само така би било фер.
@sonja Ти луда ли си? Зошто да не можеш да одиш по јавни места? =/
Па види брат кога си пушач ти неможеш да излезиш два сати и да седиш тука ус кафица и да не запалиш цигара, а сигурно нема да одам до надвор да запаљам цигара, така да законот за забрана за цигарите не е во ред. А зошто мислите дека тој е европски кога ни таму не се прифаќа од населението. На пример во Германија, група кафичи се прогласија за здриженија на пушачи и за нив законот не важи.
Исто така ако ти пиеш алкохол додека си излезен и сега ти забранат во кафана да пиеш алкохол. Тогаш како ќе се чувствуваш?

Забранета продажба на алкохол по 19 часот
Забрането пушење во затворен простор
50 еврулиња за плукање по улица
По 1.000 денари месечно ако не сте во брак
Забрана за емитување квалитетни филмови и серии
Кампањи за перење мозок

Сигурно има нешто што сум испуштил...

Али поентава ми беше...
stalin_color555.jpg

enver-hoxha-2.jpg

hitler460.jpg

grujo.jpg

Или до мене е, јас имам погрешни сфаќања?
ЗНАЕШ ВООПШТО ШТО Е ДИКТАТУРА????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Еј... немој на дугачка и на широко да ја тераме...нема смисла.

Само две работи ќе посочам:
1.Кој доби награда ВМРО?
2.Кој дел од историјата истиот тој награден `деец` и какви ставови се трудат да прогураат како официјални во Македонија?

Имаш право... треба да ја тераме ... на долго ова тема. Само ке кажам дека дотичниот господин што ја доби наградата, само сакаше да , со факти, ја корегира досегашна македонска историографија, која беше високо идеологизирана и политизирана. Знаеш како се вели- пред фактите и Боговите молчат.

Апсолутно се согласувам казните да бидат прилагодени на примањата на казнетиот.
Посоцијална и по фер идеја здравје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom