Кисела вода

M

M del Mar

Гостин
Основни во населбата можам да кажам за цела општина појма си неам...значи тоа се 5+2
а и тоа за деца со посебни потреби...
за населбите во склоп на општина к.вода нека не известат другите...

а иначе зградиве што се градат во к.вода, расадник се со добар урбанистички план и фала богу се разликуваат едни од други за разлика од тие во аеродром(си идеш дома, можеш да си ја утнеш зградата, како близначки се :pos2:)

Г

Господ

Гостин
За да се изгради средно училиште не се земаат во предвид потребите на Општината...му се присакало на градоначалникот па ај ке си отвори уште едно средно...
а и мислам дека и кај вас е и академијата за јавни обвинители и судии!?!
или грешам

И преку к ми се препотентни аеродромци кои се филмаат...мислат дека у лас вегас живеат...еден бисер, седмица не ја прават населбата елитна...

Ова болдираново мислам дека ни самата ти па ниту тие не се свесни колку е точно.
Секој ден сум принуден да слушам како еден жител на "најелитната" населба во Скопје ми ги дрица јај*ава за тоа дека мојата населба не вреди дека го немаме измислено огнот ме прашува кој ни е племенски главатар и сл...Абе да не ти кажам...му*ава ми ги прави мотори од Џамбо Џет.Такви се сите!Без исклучок!Сите!Ако не си од таму сељак си:toe:
Нарцис на кило

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.005
Поени од реакции
74.286
Па за што е темава само за граѓаните од К.Вода и да постираат колку им се свиѓа населбата или...:toe: објаснете ми.
Не, ама кога веќе напаѓаш дека немаме пазар, кафичи, игралишта, стадиони и школи прво информирај се, а не да тресеш зелени:smir:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Не, ама кога веќе напаѓаш дека немаме пазар, кафичи, игралишта, стадиони и школи прво информирај се, а не да тресеш зелени:smir:
Па не сте пустина, али нема врска не се читаме добро не ми ја сваќате поентата.:smir:

M

M del Mar

Гостин
Ова болдираново мислам дека ни самата ти па ниту тие не се свесни колку е точно.
Секој ден сум принуден да слушам како еден жител на "најелитната" населба во Скопје ми ги дрица јај*ава за тоа дека мојата населба не вреди дека го немаме измислено огнот ме прашува кој ни е племенски главатар и сл...Абе да не ти кажам...му*ава ми ги прави мотори од Џамбо Џет.Такви се сите!Без исклучок!Сите!Ако не си од таму сељак си:toe:
Нарцис на кило
Свесна сум, во мое школо 80% се од селодромов...и попрепотентни луѓе неам видено во живот...

Девојко ти ја сфаќаме поентата...сакаш да ни ги кажеш маните на нашава ни мила општина...но пред да го направиш тоа пред се информирај се детално за општината ии подразмисли дали и твојата ти мила општина е нешто подобра, па за да не омаловажуваш...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.005
Поени од реакции
74.286
Па не сте пустина, али нема врска не се читаме добро не ми ја сваќате поентата.:smir:
Па ја сваќаме. Ете заклучивме дека на урбанистички план имаме некои проблеми, главно поради многу дивоградби на луѓе блиски до власта. Но тоа е проблем во цело Скопје. Секаде има такви случаеви:toe:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Абе кика или мика или кој и да е. Имаш тема за Аеродром? Пиши си. Пропусти имала населбава, аеродром е савршенство без мане а ти си луткица ис Трста а?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Абе кика или мика или кој и да е. Имаш тема за Аеродром? Пиши си. Пропусти имала населбава, аеродром е савршенство без мане а ти си луткица ис Трста а?
Добро де, има недостатоци, нормално, никоја населба не е совршена. Ако се прашувам јас, Кисела Вода не би ја менувал ни за Менхетен. Седење во паркче летоска до 4 сабајле, пиење кафе од автомат, пушење цигари на -3 степени зимоска= бесценети работи.

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
Добро де, има недостатоци, нормално, никоја населба не е совршена. Ако се прашувам јас, Кисела Вода не би ја менувал ни за Менхетен. Седење во паркче летоска до 4 сабајле, пиење кафе од автомат, пушење цигари на -3 степени зимоска= бесценети работи.
И да не се заборави едно јако пиење со друштво на Вембли.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.005
Поени од реакции
74.286
Мисли ли градоначалников некогаш да ги пополни дупкиве. Најнови огромни дупки кои нема никаква шанса да се избегнат бидејќи ја зафаќаат цела улица и се длабоки по пола метро се на улицата "Наум Охридски" која Пржино го поврзува со Црниче:pop::pop: Изгледа дека не им кажале дека дупките што се копаат после треба и да се пополнат:wink: Среќа што стокецот ни е антика па може да го преживееме овој велеслалом:je: али пунтото:pop::pop:
А ме инфоримраа дека вакви дупки се појавиле низ целата општина:tapp::tapp:
И нешто убаво и вкуснооооо:) Во новата лесковачка што ја отворија кај општината имало прекрасни сендвичи со шарска плескавица:pipi:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Да бе, се раскопаа улиците "сами од себе" како и секогаш:). Тоа е заради што од порано биле само "закрпувани" а не и реновирани. Инаку и на Чешма, пред ФИКОМ-зградите има кратери, а Кисела Вода(населбата, не општината) дефинитивно е поплавена после секој едночасовен дожд.
А за новата Лесковачка, вчера со две одреден индивидуи од форумов, увидовме на лице место дека се работи за истата лесковачка што се наоѓа на коцката кај Холидеј-Инн.

M

M del Mar

Гостин
А за новата Лесковачка, вчера со две одреден индивидуи од форумов, увидовме на лице место дека се работи за истата лесковачка што се наоѓа на коцката кај Холидеј-Инн.
А не не викате нас другите :nenene:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
па преку кајганава ќе не викнете, не е проблем тоа, само да сакате вие :helou:
Тоа сепак бара подалекусежна и опфатна дискусија, на која ќе бидат презентирани ставовите на двете засегнати страни.

Kajgana Shop

На врв Bottom