Кисела вода

П

Паган-др

Гостин
Знам кое е :) Незнам зашто али секогаш ги одбегнувам тие сендвичари. Ваљда заради лошото искуство со Маки
Веруј нема да се заебеш ако јадеш од ваму. Ама пази, едно до друго се таму. 2 ги има. Глеј од Каспер, кај тој другиот лепчето ни гулаби не му го јадат. :icon_lol:

M

M del Mar

Гостин
Веруј нема да се заебеш ако јадеш од ваму. Ама пази, едно до друго се таму. 2 ги има. Глеј од Каспер, кај тој другиот лепчето ни гулаби не му го јадат. :icon_lol:
вечер ќе му кажам на saber rider кај е точно, да се нагнете :helou: па ќе ти каже импресии :icon_lol:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Се ОК дека имате се што погоре наброја, но плански дали ви е средена населбата под тоа се подразбира урбанистичко уредување. Ако се гради една зграда треба да се планира и преддворјето на зградата, а не директно на улица. Првомајска ни оддалеку не ви е довршена, таа се простира до мостот пред Драчево, а не до семафорите кај циментара.Ако за вас е урбанистички средено куќарките по главна на 11 Октомври, кои се пред распаѓање и набиени, тоа нема место ни човек да помине, а камо ли двајца да се разминат. Немате пазар уште на картончиња продаваат пред Тинекс, и сеуште имате ниви во населбата кои допрва ќе се градат.

Не го сваќајте ова како навреда туку како реално гледање на работите. Може да дискутираме за предностите и мааните на секоја населба во градов, не само за Кисела Вода.:smir:
Планот таков ни е нас,од зграда директ на улица,се брзаме,знаеш како е.Едно е зграда со 15 стана,друго е зграда со 150. Ретки се тие без никаво предворје и најчесто се од самите луѓе шо си имале збиени кукички претходно на тоа место па решиле да си се подноват малце. Ама такви ствариима и у Аеродром. Куќарките?? Зошто се фати за куѓарките??? Ај да ги решиме прво бараките у Аеродром а?
Ајде,од нова година децата да почнат да учат средно и негде у Аеродром.

Едит:
Кој ќе јаде у Каспер после нека ми нарача еден комбиниран.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Планот таков ни е нас,од зграда директ на улица,се брзаме,знаеш како е.Едно е зграда со 15 стана,друго е зграда со 150. Ретки се тие без никаво предворје и најчесто се од самите луѓе шо си имале збиени кукички претходно на тоа место па решиле да си се подноват малце. Ама такви ствариима и у Аеродром. Куќарките?? Зошто се фати за куѓарките??? Ај да ги решиме прво бараките у Аеродром а?
Ајде,од нова година децата да почнат да учат средно и негде у Аеродром.

Едит:
Кој ќе јаде у Каспер после нека ми нарача еден комбиниран.
Бараките во Аеродром наскоро ќе се решат т.е. ке се рушат и ке се градат згради на нивно место.
Потребата за уште едно средно училиште сеуште не е родена.Покрај средното хемиско и Влахов ако се роди потреба за плус уште средни училишта верувам дека ке се изгради. Така да К.Вода има само едно средно училиште можеби вие имате потреба од уште средни училишта.
И општина Аеродром сеуште плански се гради.
П.С.ако некој иде во 7 нека ми нарача помфрит или ако иде во МекДоналдс нека ми нарача еден хамбургер.:smir:

Епа друже тука е проблемот што таков ви е планот од стан директива на улица од тоа градов општо ни е срање.

M

M del Mar

Гостин
Бараките во Аеродром наскоро ќе се решат т.е. ке се рушат и ке се градат згради на нивно место.
Потребата за уште едно средно училиште сеуште не е родена.Покрај средното хемиско и Влахов ако се роди потреба за плус уште средни училишта верувам дека ке се изгради. Така да К.Вода има само едно средно училиште можеби вие имате потреба од уште средни училишта.
Па добро ако ја земеме во предвид Општина К.Вода, а не само населбата, да ти кажам дека не е само средно училиште Борис, него и гимназијата во Драчево што е...така да....исто ти е

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Да ако гледате на ниво на општина, јас не се залетав туку вие помисливте дека немаме средни училишта.Јас само пишав дека ако има потреба ке се изгради плус уште едно средно училиште.Меѓутоа во предност сме со високите школи, воената академија, Мит универзитетот, Амрикан колеџ,и факултет за бизнис и економија.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Да ако гледате на ниво на општина, јас не се залетав туку вие помисливте дека немаме средни училишта.Јас само пишав дека ако има потреба ке се изгради плус уште едно средно училиште.Меѓутоа во предност сме со високите школи, воената академија, Мит универзитетот, Амрикан колеџ,и факултет за бизнис и економија.
Чекај малце,тебе ти треба потврда дека Аеродром е боље од Кисела Вода? Боље е. Кисела вода до пред некое време беше 90% куќи,сега почна масовно да се гради и нормално е да има некои фалшови. Аеродром е изграден од поодамна а предходно биле ниви и еден аеродром спортски. Али кај нас може многу помирно да се живее,покомшиски и послобдно,нешто шо ни 7ца ни мекодалдс ни парковите позади зграда нема да ви го дадат.

M

M del Mar

Гостин
За да се изгради средно училиште не се земаат во предвид потребите на Општината...му се присакало на градоначалникот па ај ке си отвори уште едно средно...
а и мислам дека и кај вас е и академијата за јавни обвинители и судии!?!
или грешам

И преку к ми се препотентни аеродромци кои се филмаат...мислат дека у лас вегас живеат...еден бисер, седмица не ја прават населбата елитна...

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Чекај малце,тебе ти треба потврда дека Аеродром е боље од Кисела Вода? Боље е. Кисела вода до пред некое време беше 90% куќи,сега почна масовно да се гради и нормално е да има некои фалшови. Аеродром е изграден од поодамна а предходно биле ниви и еден аеродром спортски. Али кај нас може многу помирно да се живее,покомшиски и послобдно,нешто шо ни 7ца ни мекодалдс ни парковите позади зграда нема да ви го дадат.
Не ми треба потврда друже, јас го знам тоа е непобитен факт,туку дали твоите комшии го знаат ова што ти го пиша не дека Аеродром е боља населба туку дека К.Вода има еден куп пропусти како населба.

Од кај знаеш ние како живееме- многу маалски другаруваме и супер ни е. А како вие живеете незнам како ни ти што незнаеш ние како живееме.
:smir:

За да се изгради средно училиште не се земаат во предвид потребите на Општината...му се присакало на градоначалникот па ај ке си отвори уште едно средно...
а и мислам дека и кај вас е и академијата за јавни обвинители и судии!?!
или грешам
Точно бе девојче тоа се гради според потребите на населението во градот а не според потребите на општината или населбата. Се што е изградено од јавни установи, школи било градено за време на екс Југославија, а сега со административната поделба на кој што му паднало. Па така кај вас има 3 средни, незнам колку основни и тн. Но што станува со урбанистичките планови, зошто не се почитуваат основните правила, не само пљукни залепи.ова е проблем на цел град не само на К. Вода.
Колку побрзо објективно го согледаме проблемот како граѓани толку побрзо ќе дојдеме до неговото решавање, и со развивање на свеста на повсоко ниво нема да дозволиме градот да ни изгледа онака како што изгледа. колективната свест потекнува од индивидуалната.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.005
Поени од реакции
74.286
Не ми треба потврда друже, јас го знам тоа е непобитен факт,туку дали твоите комшии го знаат ова што ти го пиша не дека Аеродром е боља населба туку дека К.Вода има еден куп пропусти како населба.

Од кај знаеш ние како живееме- многу маалски другаруваме и супер ни е. А како вие живеет незнам како ни ти што незнаеш ние како живееме.
:smir:
Никој не рече дека Аеродром не е поразвиен, но ти ни влезе и кажа дека Кисела Вода е хаос, а и наведе еден куп пропусти. Но по одредено време констатиравме дека и немало така многу пропусти освен делот од зградите во околината на Борис:wink:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Никој не рече дека Аеродром не е поразвиен, но ти ни влезе и кажа дека Кисела Вода е хаос, а и наведе еден куп пропусти. Но по одредено време констатиравме дека и немало така многу пропусти освен делот од зградите во околината на Борис:wink:

Па за што е темава само за граѓаните од К.Вода и да постираат колку им се свиѓа населбата или...:toe: објаснете ми.

Kajgana Shop

На врв Bottom