Work and travel USA

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
Брак, лотарија и работно спонзорство. (oк има и др. начини ако имаш кеш за инвестиции, ако бараш азил-иако не можеш да бараш..итн итн итн)
За да добиеш зелена карта преку брак, постапката трае некои 4-5-6 месеци, лотарија мислам година ипол, накај 2, а со работа...е тоа може многу да трае.

Со брак, прво добиваш conditional green card на 2 години, па 90 дена пред истекот поднесуваш I-751 Petition to Remove Conditions on Residence ..па добиваш мислам на 10 години. По 3 години имаш право да бараш државјанство, ако не си седиш...и чекаш. По истекот, ја обновуваш.
Со лотарија не сум сигурна, мислам дека 10 год. важи, исто и со работата.
Со инвестирање се добива исто conditional green card на 2 години, па алицираш за да добиеш на 10 год.
Aaaa sho se podrazbirat pod investiranje ?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Aaaa sho se podrazbirat pod investiranje ?
Милион долари во инвестиции.
Може и половина милион, ако е во рурална област, или област со висока стапка на невработеност.

--- надополнето ---

Има ли некој што е бил во Санта моника Калифорнија? Ме интересира за втора работа и дали може да се најде поефтино сместување од тоа што е понудено 120$ неделно.
Колку што знам тоа е прилично скапо место. Втора работа би требало да најдеш, ама поефтино сместување многу тешко. Евентуално некое место далеку од *случувањата*

Член од
1 декември 2010
Мислења
46
Поени од реакции
4
Како може со лотарија да ти трае 10 години? Тоа е иселеничка виза, таа ти трае засекогаш! Пред 20 години добија мои роднини, а пред 10 години добија комшиите и затоа знам :wink:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Брак, лотарија и работно спонзорство. (oк има и др. начини ако имаш кеш за инвестиции, ако бараш азил-иако не можеш да бараш..итн итн итн)
За да добиеш зелена карта преку брак, постапката трае некои 4-5-6 месеци, лотарија мислам година ипол, накај 2, а со работа...е тоа може многу да трае.

Со брак, прво добиваш conditional green card на 2 години, па 90 дена пред истекот поднесуваш I-751 Petition to Remove Conditions on Residence ..па добиваш мислам на 10 години. По 3 години имаш право да бараш државјанство, ако не си седиш...и чекаш. По истекот, ја обновуваш.
Со инвестирање се добива исто conditional green card на 2 години, па алицираш за да добиеш на 10 год.
со лотарија добиваш зелена карта... после 2 години ти се створаат услови за пасош.. и го добиваш... а не дека со лотарија добиваш влез од 10 години...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Има ли некој што е бил во Санта моника Калифорнија? Ме интересира за втора работа и дали може да се најде поефтино сместување од тоа што е понудено 120$ неделно.
иди на понуденото прво...па после ако има шанси ќе се преместиш...немој да останеш на крај у хотел да спиеш :D

Член од
11 септември 2010
Мислења
101
Поени од реакции
9
Ако може да ми кажете начин како јас да отидам во Америка. Проблемот е што јас дипломирав пред некој месец и неможам да аплицирам за програмата преку која идете вие. Слушнав за новите H2B работни визи. Дали некој има нешто повеќе информации? Агенции кои ја нудат таа програма?

Крај краева...кажете ми наједноставен начин за скоро дипломиран дечко да отиде и работи во Америка? :icon_roll

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
со лотарија добиваш зелена карта... после 2 години ти се створаат услови за пасош.. и го добиваш... а не дека со лотарија добиваш влез од 10 години...
posle dve godini prestoj( i na crno se racunat 2 godini ? ) to e nekoj rok propisan od tamu ili ?

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Ако може да ми кажете начин како јас да отидам во Америка. Проблемот е што јас дипломирав пред некој месец и неможам да аплицирам за програмата преку која идете вие. Слушнав за новите H2B работни визи. Дали некој има нешто повеќе информации? Агенции кои ја нудат таа програма?

Крај краева...кажете ми наједноставен начин за скоро дипломиран дечко да отиде и работи во Америка? :icon_roll
јас би те советувал да идеш да бараш туристичка виза за уса...демек да се видиш со другари ау ова она...и ако ти ја дадат си топ!

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Како може со лотарија да ти трае 10 години? Тоа е иселеничка виза, таа ти трае засекогаш! Пред 20 години добија мои роднини, а пред 10 години добија комшиите и затоа знам :wink:
Taa zelena karta sepak mislam deka ima rok na traenje. Aj pak ke pobaram.
Iselenicka viza ti e, no ako ne gi zadovoluvas uslovite mozes i da ja izgubis. Ne e ednas dadena ..zasekogas. Ne sum 100% sigurna, posle ke postiram link, nemozam sea

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8

Можеш да отидеш преку USA Internship/Training програмата, тие програми траат 6,8 или 12 месеци и може да одат и студенти што дипломирале, најкасно 1 година по дипломирањето. Можеш да видиш на страните на Narom, Zip, Kouzon и др. да не ги набројувам сите. Таму имаш објаснето кои се условите.

Член од
23 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
6
избрав една од агенцииите - засега не сум задоволен од нивниот однос....

Член од
23 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
6
Не би сакал да ја именувам,не дека нешто ме оштетија досега туку слабо се расположени за давање информации во врска со целата процедура......допринесоа да се чувствувам .....збунет

T

Tetro

Гостин
Не би сакал да ја именувам,не дека нешто ме оштетија досега туку слабо се расположени за давање информации во врска со целата процедура......допринесоа да се чувствувам .....збунет
Затоа треба да се поставуваат повеќе и повеќе прашања.
Ах бе, деца. До кога треба некој да ве учи? Пари давате, а не знаете да прашате. Не треба да се срамите да поставите прашање.

Kajgana Shop

На врв Bottom