Work and travel USA

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
leleleleeee rasipikuka hahaha site baraat max br na saati pa i overtime ti si edinstvena koja bara minimalen br casovi:pos2:

jas kolku sto znam od toa sto citav ti mozes vednas sledniot den stom ke ti ja izdadat vizata da odis za SAD ama da ne e poveke od eden mesec...sto znaci ako ti pocnuva rabotata na 25-ti togas na 1 maj sigurno mozes da odis normalno ako ti e intervjuto porano...
nema frki ako najdam link bas za toa i ke ti pratam..

:pos::pos: Коцкари
Ако идете во NY да ми бидете гости:wink::wink:
И јас ќе тргам тогаш, ако биде оваа раб. понуда, треба на 25ти најкасно да почнам. Барав минимални раб. саати. Ми рекоа 32 дека е најмалку. Втора работа:toe: мене и не ме интересира баш. А и онака тешко дека воопшто и би нашла во толкав град каде што има милиони што бараат раб.
Извини вака, те распрашав се и сешто:icon_neut ..сакав уште да те прашам (тебе или било кој ако знае) ..Колку дена пред почетокот на работата НАЈРАНО смееме да влеземе во Америка? Ако знаеш///затоа што сите што ги прашав, врска немаа:toe:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
leleleleeee rasipikuka hahaha site baraat max br na saati pa i overtime ti si edinstvena koja bara minimalen br casovi:pos2:

jas kolku sto znam od toa sto citav ti mozes vednas sledniot den stom ke ti ja izdadat vizata da odis za SAD ama da ne e poveke od eden mesec...sto znaci ako ti pocnuva rabotata na 25-ti togas na 1 maj sigurno mozes da odis normalno ako ti e intervjuto porano...
nema frki ako najdam link bas za toa i ke ti pratam..

When can exchange visitors enter the United States prior to the start of their exchange program? And, when must exchange visitors depart the United States by after the completion of their exchange program?

Two 30 day periods govern an exchange visitor’s authorized stay in the United States. The first 30-day period occurs before an exchange visitor’s program begin/start date stated on the exchange visitor’s Form DS-2019. The second 30-day period occurs after the exchange visitor’s successful completion of the program end date stated on his/her Form DS-2019. Both periods relate to non-immigrant visa holders’ immigration status in the United States.

In addition, the 30-day periods (before and after the actual exchange visitor program start/end dates) fall under the jurisdiction of the U.S. Department of Homeland Security (DHS).

Најдов на официјалната страна...

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
da da tuka go gledav i jas:)
taka da spremna si ti uste utre da trgnes:motor:
ima i zimski work and travel zemi ti idi na toj da ne cekas do maj .hahahhah se salam:)

When can exchange visitors enter the United States prior to the start of their exchange program? And, when must exchange visitors depart the United States by after the completion of their exchange program?

Two 30 day periods govern an exchange visitor’s authorized stay in the United States. The first 30-day period occurs before an exchange visitor’s program begin/start date stated on the exchange visitor’s Form DS-2019. The second 30-day period occurs after the exchange visitor’s successful completion of the program end date stated on his/her Form DS-2019. Both periods relate to non-immigrant visa holders’ immigration status in the United States.

In addition, the 30-day periods (before and after the actual exchange visitor program start/end dates) fall under the jurisdiction of the U.S. Department of Homeland Security (DHS).

Најдов на официјалната страна...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
da da tuka go gledav i jas:)
taka da spremna si ti uste utre da trgnes:motor:
ima i zimski work and travel zemi ti idi na toj da ne cekas do maj .hahahhah se salam:)
:pos::pos::pos:
Мене не ми викај 2 пати, толку ми фали. Ама мислам дека кај нас никој не организира зимски W&T:pos:
Аааа кога е ваква работава, да си го фатам патот под нозе уште во Април:pos:

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
nemoze kaj nas posto toj period ima nastava..toa e verojatno za drugi drzavi kaj sto e obratno...poima nemam

a ti btw najde rabota? t.e. ti obezbedija ili cekas uste?? imam nekoj sajt kaj sto mozes sama da si baras rabota ako sakas ke ti dadam..t.e. sigurno gi znaes site gi koristat:)

:pos::pos::pos:
Мене не ми викај 2 пати, толку ми фали. Ама мислам дека кај нас никој не организира зимски W&T:pos:
Аааа кога е ваква работава, да си го фатам патот под нозе уште во Април:pos:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
nemoze kaj nas posto toj period ima nastava..toa e verojatno za drugi drzavi kaj sto e obratno...poima nemam

a ti btw najde rabota? t.e. ti obezbedija ili cekas uste?? imam nekoj sajt kaj sto mozes sama da si baras rabota ako sakas ke ti dadam..t.e. sigurno gi znaes site gi koristat:)
Ееееххх...
Меркам една понуда од ЗИП, така фина работа, да се здрвиш од седење:nesvest:
Ако не бидне ништо, имам една опција од еден ресторан од Колорадо ( да ми среди за документи ) ако не е тој, тогаш моите ќе ми средат во последен момент во агенција за недвижности.
Врска немам, ехее има врме до тогаш. Дај јас да ги положам испитиве, па ќе му ја мислам:toe:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Јас најдов преку оваа страна..
Ама не сакам да му речам да ми испраќа уште ништо...не можам јас да живеам кај што пиле не лета:pos2:

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
Јас најдов преку оваа страна..
Ама не сакам да му речам да ми испраќа уште ништо...не можам јас да живеам кај што пиле не лета:pos2:
ti prati dogovor ili.. ? ja neam CV stokmeno u pm, nekoj ako saka da prati primerok, ako ima ? :D

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
ti prati dogovor ili.. ? ja neam CV stokmeno u pm, nekoj ako saka da prati primerok, ako ima ? :D
Ми спомна за договор, јас го прашав кога најдоцна можам да му одговорам...па сега чекам на ЗИП...ако не биде, ќе ми испрати овој

А во CV - то, немој премногу да се фалиш...
Ако ставиш некои работно искуство што е на многу повисоко ниво од работата за која аплицираш, ќе ти вратат на маил...преквалификуван си, само ќе си го губиш времето тука...:pos2:
Мене тоа ми се случи, се изнасмеав слатко...

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
Ми спомна за договор, јас го прашав кога најдоцна можам да му одговорам...па сега чекам на ЗИП...ако не биде, ќе ми испрати овој

А во CV - то, немој премногу да се фалиш...
Ако ставиш некои работно искуство што е на многу повисоко ниво од работата за која аплицираш, ќе ти вратат на маил...преквалификуван си, само ќе си го губиш времето тука...:pos2:
Мене тоа ми се случи, се изнасмеав слатко...
ej daj kazi kako go stokmi be cv-to, samo si napisa raboti vo toa kvadratceto so e .. taka ? :D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
macufka и дејана вие сте откачени 300ста ахахаххахаха, вие фрки немате, и во нафтена платформа ќе пораснете,ахахахаххах јако! мацуфка чим ти имаш луѓе таму ти си апсолутно главна,фрки немач може да ти го пецнат сите! Дејана, флорида е ок, моја препорака ти е мајами и од таму фаќаш круз и шибаш кај сакаш...

инаку годинава 20 дена шетавме од new hamshire до мајами, таму на круз до бахами и назад у мајами и од мајами пичевме према ну! Најдобар road trip па и boat trip (без педери на брод :))) ) досега, али тоа беше THE EAST COAST, ова лето купуваме school bus и се собираме се македонци и пичиме до вегас и после цел west coast, кој како има пари пичи кој снема пари на авион и дома :P а ако финансиски сме добри сакаме да го спичиме цел западен брег и да им влеземе во тихуана!!! така ајмо! иначе со другарчево кој живее таму ни се вртат идеа колку би коштало да напишеме на бусот THE MACEDONIAN CREW!!! абе главниииииииии!!! ахахаххаха ама се испофалив ПОЗДРАВ!

Kajgana Shop

На врв Bottom