Work and travel USA

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Ееее да те прашам..
Кога би требало да тргнеш?
Преку која агенција аплицираше?
И колку $ по час? Колку саати неделно?
Од 15-25 март
Преку Kouzon
Од 7.5-9 $ на саат, не знам колку саати неделно, ама барам нешто друго за работа а не lifeguard. Сепак ако е само тоа што можат да ми го понудат за Atlanic City, ќе одам со таа работа па ќе барам нешто друго подоцна.

--- надополнето ---

I jas razmisluvam za Zip, Ameriquest i No Limit Travel... kazete mi dali znaete nesto da poslednive??
Inaku eden drugar aplicirase preku zip ne mu baraa index samo potvrda deka e redoven student.... nisto drugo!
I drugo, dali imate zemano studentski krediti, ako da, preku koja banka, lesno li odobruvaat???

--- надополнето ---

A i poso letoska ke imam 20 god (sea vo feb punam) kako ke stojam so second job - primer za vo kafic i slicno, poso ke bidam maloletna, nezz do koga navecer ke smeam da bidam nadvor ili da rabotam???
Кредит одобруваат од сите банки (колку што јас се информирав), ама од сите банки ќе ти го кажат истото - дека мора еден од родителите да е вработен во државна фирма.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Од 15-25 март
Преку Kouzon
Од 7.5-9 $ на саат, не знам колку саати неделно, ама барам нешто друго за работа а не lifeguard. Сепак ако е само тоа што можат да ми го понудат за Atlanic City, ќе одам со таа работа па ќе барам нешто друго подоцна.

Март?!?
Ме збуни :)

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Oooo така веќе може
А може и заедно ќе летаме за NY, јас морам да се нацртам таму пред 25 ти МАЈ
Ама многу рано па сега ми се гледа:nesvest:
Што порано то подобро. :)
Поголеми се шансите за да најдеш добра работа.

И не знам што бараш во NY, оди некаде на источниот брег...имало работа колку сакаш, а и убав живот :D

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Што порано то подобро. :)
Поголеми се шансите за да најдеш добра работа.

И не знам што бараш во NY, оди некаде на источниот брег...имало работа колку сакаш, а и убав живот :D

Аааа не не...имам кај кого да одам во NY, затоа и баш за таму се одлучив. Додуша можев и со туристичка виза... али поинтересно ми е вака. Ем ќе си поработам, ем ќе си прошетам..а ако имам среќа може и некој долар ќе вратам..иако не сум јас по враќањето пари:pos2:
може ќе ме препознаеш по пишувањево(со точки) од друго место...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Oh tnx... a sto mislis za poslednava - No Limit Travel? Ili Ameriquest? Imas nesto cueno za niv?
Izvini, te iznamaciv :uvo:

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
Oh tnx... a sto mislis za poslednava - No Limit Travel? Ili Ameriquest? Imas nesto cueno za niv?
Izvini, te iznamaciv :uvo:
Ovie ameriquest se novi, no vo srbija gi emalo demek 10 god, neznam za srbija ali vazno tuka im e prva god. ovie no limit neznam kolku vreme rabotat ali sorabotuvaat so srpska agencija student adventures. vo site agencii ima so pominale dobro i loso.. se zavisi od srekata i od sposobnostite..

Член од
5 декември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Здраво на сите

Сакам да прашам за агенцијата Аурора,кој знае шо е и како е,чини или не,можеби некој бил преку нив нека пише ако може

Поздрав

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
I drugo, dali imate zemano studentski krediti, ako da, preku koja banka, lesno li odobruvaat???
за кредит најпаметно ви е на сите да идете во фулм! штедилница е има една позади полиција беко,у редот кај што се издаваат лични карти, а има една и у аеродром кај седмица! има доста поволни камати,преповолни,идете проверете од таму земаа двајца мои другари лани и топ си е се! и лесно се зимаат позз!

--- надополнето ---

Здраво на сите

Сакам да прашам за агенцијата Аурора,кој знае шо е и како е,чини или не,можеби некој бил преку нив нека пише ако може

Поздрав
од аурора ги заебаа лани двајца мои другари, им рекоа дека во ну имаат работа договорена во пицерија, али ништо немаа! и таму ги пречека чичко на другар, па он ги вработи и тоа знам! али релативно малкиу луѓе одат преку аурора!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Ah mene moja najgolema maka mi e transferov!!! vise!!!!! Sekako ke bidam redoven student, samo najverojatno ke kasnam semestar. Nema kvadrat pisuvanje, samo kasnenje so semestar i ne po moja vina, po vina na nasava mila tatkovina vo koja i visokoto obrazovanie e kalakurnica, pa posle ekts.... zimi majka ekts, ne mi priznavaat predmeti dva domasni fakulteti, a demek, mozam i vo stranstvo da se prefrlam..... abe ajde :mad: na drugarce moe vo ambasada mu barale samo prva stranica index plus potvrda redoven student i broj na polozeni ispiti... a ne od koja godina, od kade....

Член од
5 декември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
за кредит најпаметно ви е на сите да идете во фулм! штедилница е има една позади полиција беко,у редот кај што се издаваат лични карти, а има една и у аеродром кај седмица! има доста поволни камати,преповолни,идете проверете од таму земаа двајца мои другари лани и топ си е се! и лесно се зимаат позз!

--- надополнето ---

од аурора ги заебаа лани двајца мои другари, им рекоа дека во ну имаат работа договорена во пицерија, али ништо немаа! и таму ги пречека чичко на другар, па он ги вработи и тоа знам! али релативно малкиу луѓе одат преку аурора!
И која би била најдобра агенција ? Предлог некој ?

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
И која би била најдобра агенција ? Предлог некој ?
јас сум преку наром, задоволен сум од досегашниот однос и соработка. Инаку знам дека има нови 2 нолимит која се наоѓа во палома бјанка, и таа американквест, која незнам каде точно се наоѓа, така да на овие две им е прва година па може да се проба ако ти фати нешто око! иначе за аурора, а особено за зип и коузон не ти препорачувам да идеш, освен ако немаш врски нешто у нив па да ти гарантираат подобра работа... тоа е барем мое мислење.

Член од
1 декември 2010
Мислења
46
Поени од реакции
4
Jas planiram da idam preku Aurora za CCUSA kampot, znae li nekoj nesto vo vrska so toa. Znam deka malku pari se zarabotuvaat (2000$ za 9 nedeli) ali vonredno studiram i toa mi e edinstvena sansa da ja vidam USA :) Ako znaete pisete i za Work and Travel isto preku niv posto drugarka mi saka da aplicira.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
јас сум преку наром, задоволен сум од досегашниот однос и соработка. Инаку знам дека има нови 2 нолимит која се наоѓа во палома бјанка, и таа американквест, која незнам каде точно се наоѓа, така да на овие две им е прва година па може да се проба ако ти фати нешто око! иначе за аурора, а особено за зип и коузон не ти препорачувам да идеш, освен ако немаш врски нешто у нив па да ти гарантираат подобра работа... тоа е барем мое мислење.
Дај образложи зошто препорачуваш да не одат луѓево со Зип и Коузон жити мајка? Да не сонуваше дека не ти гарантираат работа или на Таарот гледаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom