Синдикат
Мајгада?!
- Член од
- 22 август 2005
- Мислења
- 3.110
- Поени од реакции
- 180
Абе сине ќе те удри и тебе живото некој ден и тогаш ќе прајме муабет. Не се фаќа работа туку така, не е ова социјализмо заврше факултет и одма ќе те запослат. Тебе во Америка те чекат од ПМФ експерто да ги просветлиш, абе не си прај филмој ти викам јас. Не ми е од инает, баш многу убо знам каква е можноста Америка да просперираш со салам работа. Таму Американците шо учат на помалку познати факултети не му ги ценат дипломите, а за тебе најискрено нема ни да знат од кој континент си не па за твојо универзитет да знат.Да ќе одам Америка и да ќе ми биде признаена дипломата... За разлика од нечија...
Така да колку сакаш од инат зборувај, трескај колку сакаш глупости не си ни доволно информиран не ни сакаш да се информираш, туку зборуваш на празно. Кога ќе собереш повеќе информации пиши, до тогаш, истражувај.
Пак ќе ти речам јас, најбитно е знаењето и среќата. Диплома ко диплома секоја е исто “призната“. А за во Америка да се преселиш, па да се вработиш, па да си изградиш кариера, да ме верваш дека многу појќе од диплома од ПМФ ти треба. А ти ако сакаш живеј си го сонот уште некоја година дури не те удри по гла живото.