Прва работа никаде не се пожалив ама баш никаде, баш напротив, нема ништо позитивно во тоа што го напишав за полагањето на приватните и за разлика од полно што се одкажуваат или уште во старт го одбираат „полесниот“ пат, јас сум можам и способен сум да си го завршам факултетот. Не измислувам, очигледно толку си запознаен или можеби имаш други намери. Не за џабе си се заебаваат на Фон дека на Фон можеш да паднеш само по скали :pos2:Не ме изправај, гледаш дека иронично го кажав. Појќе се учи математика од програмирање.
Мрежни технологии - Интернет програмирање на Нов Бугарски Универзитет во Софија. Ѕирни ја програмата www.nbu.bg ќе ја најдиш на сајтот и ќе ти стани јасно колку работи нема ни да ти ги спомнат тебе, а камоли да ги научиш.
Шојма врска бе сине дали ги барат. Ти гледај му ја програмата каква му е катастрофа. 4 предмети во семестар од кои 2 математики 1 јазик и еден во врска со компјутери или програмирање или компјутерска наука, избор никаков немаш и мораш да учиш шо ти се налага. Какви шо има професори такви предмети. Е ти сам ако научиш и да знајш ќе те барат нормално.
Математика треба, ама треба и програмирање. Плус гледај на какви пенали се местиш, ај ќе ти простам сеа. C++ е најкористен и најмоќен програмски јазик кога се работи за сериозни софтверски решенија, така да не се срами со вакви испади. C # тешко дека е еден од најкористените, за Java се сложвам, а html ретко кој го смета за програмски јазик, можи Javascript да се спомни тука.
На ПМФ ќе завршиш за мрежи а мистерија ќе ти останат .Net и Client-Server програмирање. Јазици како MySQL или Oracle, Perl, Rebol, PHP. Ама важно експерт ќе бидиш за равенки решавање.
Не се срами ајде, Cisco е еден обичен курс шо можи да си го земи кој сака за 3 семестри ако си плати. Лекциите од курсовите на Cisco треба да се само дел од факултет за мрежни технологи.
И јас то го реков, има ГОЛЕМ недостаток на соодветни професори и баш заради то нема избор и има скратена и премногу математизирана програма.
Ај сеа не туку плачи и не измислувај.
Седни и учи! Не ти е другар ти крив шо немојш да го завршиш факултето.
Инаку заборував за употреба на C++ на факултет, а ако гледаш глобално најкористен јазик за 2008 е Java, втор е C, трет C++... За тоа што го работам моментално C# ми е идеален, за понатаму отом потом. Исто така очигледно не си запознаен ич со програмата така да прво прочитај ја па коментирај и кажувај што како е и има по 5 предмети во семестар. За на 4 годишни стварно товарат многу математики, не знам ни јас што ќе им се 8, на 3 годишни има 4 математики прва година само што не е баш „премногу математизирано“ ко што опиша. За програмските јазици што ги наведе дека „нема ни од далеку да знаеме што се“ ти кажа Корун, а за Cisco www.justfuckinggoogleit.com те молам, пред да кажуваш дека е обичен курс и да, е само дел од факултетот.
За на НБГ на англиската верзија и има програма само за Computer Media Tech, згора на тоа муабетот е за факултети во Македонија не воопшто.
И има врска дали ги бараат или не, сигурно не ги бараат зошто не знаат ништо.
А кажи ми исто добра е програмата на Европски, особено што имаат Pascal, програмски јазик што не познавам некој што го користи, а воедно се учи во прва-втора година средно?