Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Абе ја отеравте темава у пичку матер. Темава е дали машките би тргнале да бркаат женска која е трипати побогата од нив?

Остајте пијачки, дали би тргнале или само би ја гледале од страна колку е таа, убава и богата а толку ви прави мерак.

Ја би се помислил двапати, заоа што тие богатите прво се дружат меѓу себе не би имал прилика да дојдам да и предложам било што.
Еве пак ќе ти кажам, да ќе тргнам и ако имам малце среќа у гз ќе ја ќарам. И ќе си го кренам егото до ѕвезди, ќе се курчам низ маало дека сум ќарил пиче со Мерцедес и дека ме развозува ваму таму:)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Еве пак ќе ти кажам, да ќе тргнам и ако имам малце среќа у гз ќе ја ќарам. И ќе си го кренам егото до ѕвезди, ќе се курчам низ маало дека сум ќарил пиче со Мерцедес и дека ме развозува ваму таму:)
Убо де, ти кажа и претходно :pos2:
За другиве реков, пошо ептен зборат за трето:))

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
...има други норми во животот, со кој голем дел од вас сеуште не се запознаени, е кога ќе влезете во тој круг друг муабет ќе се врти на темава.
Лус... Познавам, лично... Луѓе кои влегле во брак како такви, едниот со повеќе, другиот со помалку. Едните вакви се распаѓаат, другите преживуваат. Не постои правило. Јасно е дека постои можноста едниот да се обидува да доминира, доаѓа до непопустливост, караници и нетолеранција. Но не мора да значи дека не може, нема да успее, не ни пробувај, точка. Можеби ќе треба да жртвуваш не едно него сто, да се откажеш од нешто што до вчера те исполнувало, да заборавиш на себе кога ќе треба на децата да мислиш итн итн... Ама да не мрднеш со прст... Зашто?

Armin, парите не значат по дифолт и ѓубре од човек, знаеш. Не значи дека нема да те погледне, или ако те погледне дека ќе е од високо, или нема да те дружи или дека ќе те навреди на било кој начин. Парите некого го расипуваат, некого го збогатуваат (дури и духовно), зависи од човекот. Не сањаш ти дали е таа тупа или скромна или стои на земја, нели. И најпаметната работа, не нагаѓаш по амбалажата. И не гледам зашто не би пробувал.

@Анастазија, зошто да не на крај краева? Да, и откажување нека е. Ако го сакам, нели ќе ми е тој пред пивото?

Најдобро би функционирале ако сме на горе - долу исто рамниште, факт. Ама не се заљубувам во тој дел од него, не го бирам јас (по тоа). :)

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Голема работа за парите, проблемот е ако не се чувствуваш ментално зрел за неа, а ја сакаш. :)
ееееее и тука е проблемот вистина.....кога ке размислам мислам дека јас имам ваков проблем и мака ми е...ке ја навредам и после си ја чукам глата....не ја заслужвам нели???

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Лус... Познавам, лично... Луѓе кои влегле во брак како такви, едниот со повеќе, другиот со помалку. Едните вакви се распаѓаат, другите преживуваат. Не постои правило. Јасно е дека постои можноста едниот да се обидува да доминира, доаѓа до непопустливост, караници и нетолеранција. Но не мора да значи дека не може, нема да успее, не ни пробувај, точка. Можеби ќе треба да жртвуваш не едно него сто, да се откажеш од нешто што до вчера те исполнувало, да заборавиш на себе кога ќе треба на децата да мислиш итн итн... Ама да не мрднеш со прст... Зашто?

Armin, парите не значат по дифолт и ѓубре од човек, знаеш. Не значи дека нема да те погледне, или ако те погледне дека ќе е од високо, или нема да те дружи или дека ќе те навреди на било кој начин. Парите некого го расипуваат, некого го збогатуваат (дури и духовно), зависи од човекот. Не сањаш ти дали е таа тупа или скромна или стои на земја, нели. И најпаметната работа, не нагаѓаш по амбалажата. И не гледам зашто не би пробувал.

@Анастазија, зошто да не на крај краева? Да, и откажување нека е. Ако го сакам, нели ќе ми е тој пред пивото?

Најдобро би функционирале ако сме на горе - долу исто рамниште, факт. Ама не се заљубувам во тој дел од него, не го бирам јас (по тоа). :)

Признавам дека е така, и мојот случај беше тука некаде, па еве опстојуваме, туку друг ми беше муабетот..
Дека само од љубов не се живее емма, умреа тие времиња, кога со љубов се понатака се поткрепуваше и се успеваше и на финансиски и на секаков план, сега претежно сакаат од старт да се во добар финансиски однос па потоа да размислуваат за друго.

C

Cool Hand Luke

Гостин
ееееее и тука е проблемот вистина.....кога ке размислам мислам дека јас имам ваков проблем и мака ми е...ке ја навредам и после си ја чукам глата....не ја заслужвам нели???
Којзнае пријателе, и јас често се прашувам дали тоа ми беше проблем или едноставно не ја сакав доволно... или напротив премногу ја сакав па правев што е најдобро за неа :) Не е битно, ако е добра ќе разбере, а јас подобро си функционирам сам.

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Sega mi e seedno dali ima poveke ili pomalku od mene. Ama koga ke razmisluvam za brak pa najverojatno ke preferiram nekoj sto ima priblizno kolku mene. Ne sakam da e nekoj mrzlivec sto so prst ne mrda da zarabori nitu nekoj milioner na koj edinstvenata dobra strana mu se parite.

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
па за расни јебовци ко вас, и не би требало тоа да е проблем...немојте сеа да се двоумите, немојте да си помислам дека сте романтични типои... алатот у рука и бушидо...можда типката и нејке да се заљуби, сака само ремпање здраво...така да улетајте и у мерцедесот и нек се таласаааааааааааахахаахаа:tv:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Немаш пари, немаш што да изгубиш, доколку девојката се одлучи да биде со тебе, а свесна е за класните разлики кои постојат, тогаш ќе знаеш дека те проценила на правилен начин.

Може да биде заведена од твојот пристап, самодоверба, шарм.. да и ласка твојот интерес.
Како понатаму ќе се развива останува на двајцата.
Јас однапред би се поставил на начин во кој не би се донел во ситуација да очекува од мене да и плаќам било што.
Многу ферски и приземјено.

Доколку увиди дека ти е сеедно, дека не ти значат нејзините пари и твојот интерес е исклучиво кон неа како девојка тогаш и нејзиниот пристап ќе се адаптира соодветно.

Многу е важно навремено да и дадеш до знаење, вака и вака стојат работите, ова можам ова неможам да си го дозволам.
Никако да се преправаме надвор од нашите можности, бидејќи дури потоа ќе треба да го покриваме секој изговор со непријатни ситуации.

Сепак, во навистина екстремна ситуација, би размислил како и дали да и пријдам.
Доколку визуелно покаже интерес, зошто да не. Немора се да води кон долга врска и брак.
Можеби имаме мерак да преспиеме заедно и толку. Во тој случај се' останато е небитно.

Се зависи индивидуално од девојката.

Оние кои се неизлечливи материјалистки и тоа им е приоритетот во врската, немаат шанса кај мене, воопшто не ме привлекуваат.
Дури и во случај јас да имам повеќе пари и повисок статус, едноставно сакам нормална девојка.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Којзнае пријателе, и јас често се прашувам дали тоа ми беше проблем или едноставно не ја сакав доволно... или напротив премногу ја сакав па правев што е најдобро за неа :) Не е битно, ако е добра ќе разбере, а јас подобро си функционирам сам.
Јас НЕ....се шо ке видам се на неа ме потсеќа....мобилниот...нетот....виткани коси....ама баш се....мило ми е за тебе....камо да беше и кај мене така..

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
V o princip najmnogu se slozuvam so Bratot.ali zaboravas edna rabota nejzinite roditeli,koi vo 90 %od slucaevite se problem,kako sega nie celo semejstvo ugledni i so visok status vo opsestvoto a tie stecajci mislam nema sansi kolku i da go saka deckoto taa ne moze sam protiv site,i na kraj i taa ke se otkaze i ljubovta zavrsila tragicno,ima i so happy end ali ja neveruvam vo tie klasni razliki.Ke se navratam na onaa starata Pusti si gi nozete kolku ti e dolga cergata,miti si bila na nejzino nivo niti ke bides,a na 30 godini da smenuvas naviki nesto ne mi ide kako treba.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
pa kako prvo znaejki ja situacijata vo nasevo opstestvo,i znaejki go faktot deka kaj nas bogatasite bas i ne se nekoja povisoka klasa(zatoa sto poveketo od niv bea siromasni do pred nekoe vreme,a se zbogatija mnogu brzo (site znaeme na kakov nacin)),taka da ne se raboti za nekoi GROF-ovski familii so bogata tradicija,i generacii na bogatasi pa da ne moze da dojde do takvo nesto,da se fati nekoja devojka od pobogata familija(licno jas imam nekolku prijateli na koi toa im uspealo(a edniot e duri i zet na eden od najbogatite luge vo Makedonija).
-nemajte gajle ,ako ima ljubov,zasto da ne se potrudite.koga toa ne im precelo na JENIFER LOPEZ,JESICA SIMPSON,HALI BERI,SHER...zasto bi i bilo problem na nekoja Makedonka,samo veruvajte vo sebe i napred.barem jas taka gi gledam rabotive.
eden moj prijatel za samata svrsuvacka so devojka od mnogu povisoka klasa dobi na poklon OPEL ASTRA glanc nov so ful oprema,taka da za pijacki i setanje voopsto ne se zamarajte,ako ve zasaka mnogu brzo ke ve vnese vo tie visoki krugovi.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ја мислам дека Јован прашува, дали би тргнале во поход по таква женска, не за после кој ке плаќа пијачки кафиња. На пр ти си просечен граѓанин, а она иде на факс со мерцедес Ц 200, дали би тргнал да ја бркаш или би се откажал уште коа ќе помислиш на неа.
да, тоа ми беше првичната замисла на темава, али аку, добро се и размислувањата шо после, ако се фатите...

Зошто да не, би пробал ако гледам дека таа ја сфаќа мојата ситуација. Јас би ја поддржал во нејзините планови сепак со граница, доколку имаат и смисла за мене, нормално да не заборавиме на машкото его. Сепак, класите прават да се осеќаме различни, а "недостоен" мислам дека не е правилниот термин, сепак сфаќаме за што се работи.
темава ми текна баш пред излегвење, на брзање ја пишев, и не ми теквеше ништо посоодветно... ако ти текне кажи па ќе пишиме кај модераторот да го смени...:smir:

Ако девојката е во подобра финансиска состојба од момчето но навистина постои љубов меѓу нив сметам дека тоа не е битно. Ќе искачаат, ќе шетаат, ќе одат на одмори колку се во состојба заедно и со компромис. Се е можно ако се сака. Не зборам дека девојката ќе плаќа, него едноставно може секој своето да си го плати.
а шо ако дечкото ни до охрид нема пари да отиде една недела во камп, а таа има за на ибица...?

Абе ја отеравте темава у пичку матер. Темава е дали машките би тргнале да бркаат женска која е трипати побогата од нив?

Остајте пијачки, дали би тргнале или само би ја гледале од страна колку е таа, убава и богата а толку ви прави мерак.

Ја би се помислил двапати, заоа што тие богатите прво се дружат меѓу себе не би имал прилика да дојдам да и предложам било што.
не мора ова да значи, всушност воопшто не значи, се е до човекот, и плус зборуваме за девојка на некоја возраст до кај 25 максимум, кога сеуште ја издржуваат родителите на пример... знам многу што имаат другарки од средно/факултет кои воопшто не се богати, но сепак се другарки...

V o princip najmnogu se slozuvam so Bratot.ali zaboravas edna rabota nejzinite roditeli,koi vo 90 %od slucaevite se problem,kako sega nie celo semejstvo ugledni i so visok status vo opsestvoto a tie stecajci mislam nema sansi kolku i da go saka deckoto taa ne moze sam protiv site,i na kraj i taa ke se otkaze i ljubovta zavrsila tragicno,ima i so happy end ali ja neveruvam vo tie klasni razliki.Ke se navratam na onaa starata Pusti si gi nozete kolku ti e dolga cergata,miti si bila na nejzino nivo niti ke bides,a na 30 godini da smenuvas naviki nesto ne mi ide kako treba.
ти ептен на шпанска серија ја отера работава :pos:

pa kako prvo znaejki ja situacijata vo nasevo opstestvo,i znaejki go faktot deka kaj nas bogatasite bas i ne se nekoja povisoka klasa(zatoa sto poveketo od niv bea siromasni do pred nekoe vreme,a se zbogatija mnogu brzo (site znaeme na kakov nacin)),taka da ne se raboti za nekoi GROF-ovski familii so bogata tradicija,i generacii na bogatasi pa da ne moze da dojde do takvo nesto,da se fati nekoja devojka od pobogata familija(licno jas imam nekolku prijateli na koi toa im uspealo(a edniot e duri i zet na eden od najbogatite luge vo Makedonija).
-nemajte gajle ,ako ima ljubov,zasto da ne se potrudite.koga toa ne im precelo na JENIFER LOPEZ,JESICA SIMPSON,HALI BERI,SHER...zasto bi i bilo problem na nekoja Makedonka,samo veruvajte vo sebe i napred.barem jas taka gi gledam rabotive.
eden moj prijatel za samata svrsuvacka so devojka od mnogu povisoka klasa dobi na poklon OPEL ASTRA glanc nov so ful oprema,taka da za pijacki i setanje voopsto ne se zamarajte,ako ve zasaka mnogu brzo ke ve vnese vo tie visoki krugovi.
а ти пак брат зборвиш сеа за машки спонзоруши...

финтава на темава ми беше не да фатиш некоја таква и да станиш спонзоруш...
финтата беше дали ако ви се свиѓа/сакате некоја таква девојка, дали би собрале храброст да отидете и да се обидете да се измувате/ебите/фатите знаејќи за разликите кои постојат...
значи ситуацијава е чисто од љубов, не да ја сакате за парите :helou:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Vo princip najmnogu se slozuvam so Bratot.ali zaboravas edna rabota nejzinite roditeli,koi vo 90 %od slucaevite se problem,kako sega nie celo semejstvo ugledni i so visok status vo opsestvoto a tie stecajci mislam nema sansi kolku i da go saka deckoto taa ne moze sam protiv site,i na kraj i taa ke se otkaze i ljubovta zavrsila tragicno,ima i so happy end ali ja neveruvam vo tie klasni razliki.Ke se navratam na onaa starata Pusti si gi nozete kolku ti e dolga cergata,miti si bila na nejzino nivo niti ke bides,a na 30 godini da smenuvas naviki nesto ne mi ide kako treba.
Тогаш си заложник на родителите, многу ми е криво за таквите случаи.
Бидејќи среќата во врската не зависи од задоволството и согласувањето на родителите.
Затоа вештачки наметната врска, кога родителите повеќе се импресионираат од позадината на дечкото, неговите родители и статусот итн. води кон занемарување на најважните предуслови за среќа меѓу две особи, а тоа е компатибилниста на карактерите и чувствата, лојалноста и грижата.

Поголемиот дел од разведените парови се добро ситуирани двојки, со сите потребни материјални средства за живот, дури и повеќе, меѓутоа на интимно поле заедничкиот живот мизерија.

Јасна граница на авторитетот на родителите во мојот приватен живот.
Јас си ја бирам девојката, јас ќе градам со неа однос кој ќе зависи од нас двајца.
Ризикот кој си го наметнуваат со мешање во мојот живот може да подразбира мое дистанцирање од нив, а после тоа многу е тешко да се враќаме назад.

Лично немам никаков проблем со моите дома, сум носел различни девојки, другари итн. не од сите биле воодушевени но ми оставале слободен простор сам да одлучувам.

А справување со родителите на девојките, е моја специјалност.:back:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@JOVAN
-kaj spomnav sponzorusi?aj procitaj poubavo. rekov deka nema pricina zasto nekoj ne bi sobral hrabrost,toa ne e nesto novo,i ubavo dadov primeri so veke vencani parovi,TAA bogata,a TOJ so normalni primanja.kaj gledas tuka sponzorusi,ziti se?samo dadov primeri deka toa e mozno,deka se slucuva i deka nema pricina zasto ne bi imale hrabrost za takov cin.a koj od kakvi pricini stapil vo brak ne e moj problem.

Kajgana Shop

На врв Bottom