Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Темава е првенствено наменета за машки ама може и женски да учествуваат...

Значи ситуација, ти се свиѓа некое девојче, сакаш да имаш нешто со неа, ама те спречува да „тргнеш во поход“ тоа што таа (поточно нејзиното семејство) е значително побогата од тебе.

Бидејќи нели, машките треба да се џентлмени... а за да си џентлмен треба и кешарица...

Значи дали ве спречило некогаш ова или пак сметате дека она што го поседувате како „Јас“ е посилно од сите пари на светов и дека ако ве сака треба да ве сака таков каков што сте па макар и да треба таа да ви плаќа кафе...

Може и за женските ама не ми е некако соодветно таква ситуација...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Темава е првенствено наменета за машки ама може и женски да учествуваат...

Значи ситуација, ти се свиѓа некое девојче, сакаш да имаш нешто со неа, ама те спречува да „тргнеш во поход“ тоа што таа (поточно нејзиното семејство) е значително побогата од тебе.

Бидејќи нели, машките треба да се џентлмени... а за да си џентлмен треба и кешарица...

Значи дали ве спречило некогаш ова или пак сметате дека она што го поседувате како „Јас“ е посилно од сите пари на светов и дека ако ве сака треба да ве сака таков каков што сте па макар и да треба таа да ви плаќа кафе...

Може и за женските ама не ми е некако соодветно таква ситуација...
Види сега ако си џентлмен не значи да ти се качи на глава. Независно од финансиската ситуација на партнерката треба да си ја сакаш и да те сака. Ако те сака затоа што имаш кеш ондак е спонзоруша и ги сака твоите пари. Ако ти ја сакаш за нејзините пари значи дека си спонзоруш :)
Ко што би рекла баба ми, вие да си се сакате а родителите не се битни

Не ги гледам парите ко фактор за тоа дали одредена девојка да ми биде нешто, не се тие мерилото пизда ли им материн

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ама муабетов ми е за она што ќе ти е во потсвеста...
значи она што е во насловот... сметаш дека таа е премногу за тебе и нема ни да се обидиш за да се случи нешто...:helou:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ако се двајцата паметни и не се замараат нема да постои некаков проблем.
Но тука секогаш постои проблемот со машкото его, преку тоа тешко се замижува.

Но, само доколку двајцата се паметни и не ги интересира цепидлачења тогаш се ќе си биде ок.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Но тука секогаш постои проблемот со машкото его, преку тоа тешко се замижува.
знаев дека нешто сум заборавил кога пишував од тоа што го размислував за темава... :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
ама муабетов ми е за она што ќе ти е во потсвеста...
значи она што е во насловот... сметаш дека таа е премногу за тебе и нема ни да се обидиш за да се случи нешто...:helou:
А што би ми сметало па тука? Што она ќе искача со 1000 а јас само со 150 денари? Јак штик, нема да ја частам пијачка ваљда не и стало до таа пијачка. Мислам дека кажав, ако ги гледа парите-ебаго.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Комплексно прашање.

Вие и да се сакате, она да има пари да иде по 5 кафиња у ден, да плаќа карти за најскупите журки кои ти неможеш да си ги дозвилиш...нема да ви биде нешто многу од врската.
Заеби џенталменство, едноставно ако не можеш да си у трка со нејзините искачања, јебем ти врската. Исто и ако она не може да биде во трка со твоите, истото важи. Не иде ти да и ја плаќаш секоја карта и да ја частиш пијачка. Тогаш веќе е спонзоруша, а ако не е таква само ќе направиш да се чуствува како таква и ќе ја изгубиш.

Така да не е до парите, до класата во општеството во која се наоѓа е. Ако сакам да фатам девојка што искача у картел нема да можам да ја фатам пошо нема да ме пуштат мене на врата. Ме разбирате што сакам да кажам?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како прво, никогаш не дозволувам да ми плаќа друг кафе. Колку и да немам, за 50-100 денари ке ископам од некаде.

Друго... не се правам она што не сум. Колку што имам толку, Џишо е тој и со 500 денари и со 50.000. Каков сум таков сум, мразам кога некој се представува едно, на крај испаѓа нешто трето.

А сите што ги познавам ги сакам поради тоа какви се (по карактер) а не по тоа колку имаат, така да и јас очекувам така да ме гледаат. Ако некој мисли поинаку, едноставно не е достоен да се дружи со мене.

едит: Некои работи не се купуваат со пари.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Комплексно прашање.

Вие и да се сакате, она да има пари да иде по 5 кафиња у ден, да плаќа карти за најскупите журки кои ти неможеш да си ги дозвилиш...нема да ви биде нешто многу од врската.
Заеби џенталменство, едноставно ако не можеш да си у трка со нејзините искачања, јебем ти врската. Исто и ако она не може да биде во трка со твоите, истото важи. Не иде ти да и ја плаќаш секоја карта и да ја частиш пијачка. Тогаш веќе е спонзоруша, а ако не е таква само ќе направиш да се чуствува како таква и ќе ја изгубиш.

Така да не е до парите, до класата во општеството во која се наоѓа е. Ако сакам да фатам девојка што искача у картел нема да можам да ја фатам пошо нема да ме пуштат мене на врата. Ме разбирате што сакам да кажам?
Значи според муабетов правиш муабет не за врска туку за натпревар меѓу машко и женско, кој повеќе ќе истроши. И? Ебати таквата врска
Ако немам пари за одредена журка ќе и речам да не идеме, ќе најдеме боље место за нас двајца. Ко што кажав, ако и стало до тебе ќе направи се за тебе, а ако и стало до парите јебига.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А што би ми сметало па тука? Што она ќе искача со 1000 а јас само со 150 денари? Јак штик, нема да ја частам пијачка ваљда не и стало до таа пијачка. Мислам дека кажав, ако ги гледа парите-ебаго.
А бе Гоце, сеа ги имаш па не ти претставува некој проблем:)
Но кога на неделно нивно навистина ќе можеш да одвоиш само 150 денари, а девојката 1000, верувај ми нема да ти биде сеедно.

Како што жените се чудни, така и ние си го имаме наметнато комплексот на пониска вредност ако не сме финансиски подобро потковани од девојката на која и се удвараме...затоа што нели парите се дел од тоа (ок и самите девојки го наметнуваат овој комплекс врз нас но тоа е друга тема)

Треба навистина голема доза на зрелост и разбирање за да материјалното не игра улога во врската. Кога не постои таков проблем нормално дека не се ни размислува на тоа. Но со 19-тина години тој капацитет едноставно не е пристуен тука...но да не си гризам јазик, секогаш има позитивни исклучоци:)

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Па ако и дошло до едно кафе што нема да и го платиш,размисли малку повеќе дали сакаш да бидеш со таква личност.И плус тоа,денеска више “не е у мода“ да се биде џентлмен па да и плаќаш на девојката се и сешто,да и отвараш врати и слично,отиде тоа време.Нема врска финансиската состојба,пошто нели,ти не си и татко за да ја издржаваш,а како дечко не си и дужен да и плаќаш секогаш и секаде.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја мислам дека Јован прашува, дали би тргнале во поход по таква женска, не за после кој ке плаќа пијачки кафиња. На пр ти си просечен граѓанин, а она иде на факс со мерцедес Ц 200, дали би тргнал да ја бркаш или би се откажал уште коа ќе помислиш на неа.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Голема работа за парите, проблемот е ако не се чувствуваш ментално зрел за неа, а ја сакаш. :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Ја мислам дека Јован прашува, дали би тргнале во поход по таква женска, не за после кој ке плаќа пијачки кафиња. На пр ти си просечен граѓанин, а она иде на факс со мерцедес Ц 200, дали би тргнал да ја бркаш или би се откажал уште коа ќе помислиш на неа.
Ете ти пак истото:)
Па пофраер си ако фатиш девојче без пари наместо да потрошиш дебела пара за еднаш да те баци.
Сега ко Боле алкохоличарот од пред продавница:) Џабе голема кола а мал кур.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ете ти пак истото:)
Па пофраер си ако фатиш девојче без пари наместо да потрошиш дебела пара за еднаш да те баци.
Сега ко Боле алкохоличарот од пред продавница:) Џабе голема кола а мал кур.
Абе пофраер си за пофраер, али прашањето е дали би тргнал ти/ја као клошарана по некоја која што шета со кабриолет низ град?

Сакале или не да признаеме, кај нас има класно раздвојување.

Kajgana Shop

На врв Bottom