Зошто се жените против феминизмот?

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Zatoa shto feminizmot deneska e vo kontradikcija so samiot sebe.Ako smetame deka sme ednakvi zoshto togash da bideme feministki?So feminizmot se dokazuva sprotivnoto-deka ne sme i deka ni se potrebni organizacii za da bideme. Za mene e seto toa sosema bescelno i nekako mi se za sozaluvanje onie "napaleni" feministki koi mislat deka go maskiraat sopstveniot kompleks na inferiornost.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
by The way:Македоцки јас сама симењам сијалицата,тепам бубачки по дома и по подрум имам убиено стаорец поправам врати од шкафов и немој да се шокираш ама знам да употребувам штрафцигер и чекан

ПОвеќето жени глумат дека незнаат(а знаат и тоа како) само за да ти дадат чуство дека си МАЖ и супериорен за потоа да те мотаат на мало прсте
алал за бубачките стаорците и чеканите..но не секој може..и јас знам како кафе да сварам ама не е така слатко како од женска рака..да не збориме за ручекот...

дека жените глумат неспособност при физичка работа е неиздржано...проста разлика во физикус.... да беше така кука ке ми правеа секси ѕидарки место усмрдени паланчани...

на крајот од денот, јас пак ке го заштрафам штрафот појако ...и подолго ке држи да знаеш...

L

Lezbiangirl

Гостин
алал за бубачките стаорците и чеканите..но не секој може..и јас знам како кафе да сварам ама не е така слатко како од женска рака..да не збориме за ручекот...

дека жените глумат неспособност при физичка работа е неиздржано...проста разлика во физикус.... да беше така кука ке ми правеа секси ѕидарки место усмрдени паланчани...

на крајот од денот, јас пак ке го заштрафам штрафот појако ...и подолго ке држи да знаеш...
братче кажи што сакаш ама и мажите и жените знаат да ги прават работите исто толку добро без разлика дали се женски или машки работи(готвење,ковање итн)само што овдешниве не можат овој фактот да го сварат

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Се` се поправа и се` се заменува што е материјално.
не е така, да да де господ мајстор да ти влезе во кука..па ке помислиш на мене

Условот е да имаш доволно средства.
пак не е така, прво не секој има доволно пари...далеку од тоа,рокови, испорака, квалитет, цена, делови, време...

Не се сите мажи створени за мајстори и поправачи на домот.
Во секое семејство не готви само жената или скоро и да не готви вооптшо. Што прават тие семјства? Умираат гладни?
не умираат гладни.... али јадат лош ручек секој ден..поентата е друга, распределба има..и тоа е факт..стар колку човекот.
Пак ќе повторам: по мене, се` се купува освен топлината на заедништвото и домот
за каква топлина збориме ако жена ми е арогнатна фашизофеминистичка кучка???

братче кажи што сакаш ама и мажите и жените знаат да ги прават работите исто толку добро без разлика дали се женски или машки работи(готвење,ковање итн)само што овдешниве не можат овој фактот да го сварат
колку тежиш??? одговори па ке видиш на што целам

L

Lezbiangirl

Гостин
Zatoa shto feminizmot deneska e vo kontradikcija so samiot sebe.Ako smetame deka sme ednakvi zoshto togash da bideme feministki?So feminizmot se dokazuva sprotivnoto-deka ne sme i deka ni se potrebni organizacii za da bideme. Za mene e seto toa sosema bescelno i nekako mi se za sozaluvanje onie "napaleni" feministki koi mislat deka go maskiraat sopstveniot kompleks na inferiornost.
Цитирам:зема 10000 плата со придонеси за женско тоа многу и измислено а 15000 се малку за машко;
Ова го чув во автобус и повеќето мажи го мислат ова оди ѕирни ја статистиката во гранките каде што се вработени повеќе жени таму има пониска плета за гранките кои се смеетаат воглавно машки се имаат повисока просечна плата

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
КОЈ САКА ЕДНАКВОСТ, ВО ПЕНЗИЈА ЗЕДНО СО МАЖИТЕ!!! И ПОРОДИЛНОТО ДА БИДЕ ИСТО ЗА СИТЕ!!!

сакате не знаете што сакате, сте тргнале против сите ...сами......со мачките

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
не е така, да да де господ мајстор да ти влезе во кука..па ке помислиш на мене

пак не е така, прво не секој има доволно пари...далеку од тоа,рокови, испорака, квалитет, цена, делови, време...

не умираат гладни.... али јадат лош ручек секој ден..поентата е друга, распределба има..и тоа е факт..стар колку човекот.
Влегоа и излегоа многу мајстори во последнава година дена, а јас ниту еднаш не помислив на тебе. :icon_bigg (шала, чисто да не ја отераме темава кај што не треба).
Сепак, не сум за толку строга поделба на ептен машки и ептен женски работи и дека доколку едниот не постои другиот нема да може да функционира.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Влегоа и излегоа многу мајстори во последнава година дена, а јас ниту еднаш не помислив на тебе. :icon_bigg (шала, чисто да не ја отераме темава кај што не треба).
Сепак, не сум за толку строга поделба на ептен машки и ептен женски работи и дека доколку едниот не постои другиот нема да може да функционира.
Ок и јас не сум за поделба на машки и женски работи, тебе и лезбиан ве вработувам одма како лични ѕидари..

задолжителна мајсторска униформа ..БЕЗ ГОРЕН ДЕЛ И газето да ви се гледа кога ке се наведнете...бива???

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Jaс ќе бидам курвааа, јас ќе бидам куурвааа.... :ураура:

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ок и јас не сум за поделба на машки и женски работи, тебе и лезбиан ве вработувам одма како лични ѕидари..

задолжителна мајсторска униформа ..БЕЗ ГОРЕН ДЕЛ И газето да ви се гледа кога ке се наведнете...бива???

Можеш освен полугола ѕидарка да си најмиш и полугола докторка, средношколка... се` што сакаш.
Зборувавме за поделби во домот, не надвор од него, а јас дома можам да работам гола. Значи јас кај мене дома, а не јас кај тебе дома.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Можеш освен полугола ѕидарка да си најмиш и полугола докторка, средношколка... се` што сакаш.
Зборувавме за поделби во домот, не надвор од него, а јас дома можам да работам гола. Значи јас кај мене дома, а не јас кај тебе дома.
пу пу не важи сега ..поделба на работи во домот..и надвор од него..таква поделба нема..тука е каменот на сопнување на цела теорија..или имаме еднаквост или не...кој како ке дефинира во домот или надвор од него...

ѕидање кука е баш во домот...поравање на умивалникот е во домот...еве јас како прв феминист сакам ѕидарки водоводчики и плочкарки..зошто само мажите да ги зимаат сите пари

двојни стандарди..само вас што ви опдговара..права а никави обврски

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Секој со сопствените искуства и убедувања. :helou:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Нееднаквоста ви е у главите. А, феминизмот ве прави уште понееднакви (можеби контрадикторно, но самотото тоа што има движење кое сака да ве приближи до машкиот пол, укажува на тоа дека сте инфериорни).

Ако више збориме за буквална еднаквост...Ја нема бе принцезички. Физилошки, биолошки, секако сме различни. И по милионити пат ќе повторам, не подобри или полоши, туку само различни. И тек заедно праиме целина.

Денешниот феминизам е понижување за женскиот род.
Лично јас, добивам се и без него.

Kajgana Shop

На врв Bottom