Македонија покрена тужба пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг против Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
Vlasta na Republika Makedonija veti.
Ti najverojatno ne si glasal za niv,i nema potreba da baras odgovornost od onie koi ne ja dobile tvojata doverba.
Не ми обележувај текст со црвени букви. Таа Република Македонија е и моја.
Второ, гласањето е тајно. Ти можеш да претпоставуваш колку сакаш, ама мојот збор е против твојот.
За другите наброени ветувања нема да ти спорам, но дали навистина знаеме што ни носи нато?
На друга тема можеме да го расправаме тоа иако ќе ти кажам само едно што ни носи: инвестиции.

Crvenite bukvi se odnesuvaa na sporot so Grcija..Whatever Macedonia moze da vleze u NATO uste utre...
VMRO veti deka Mk ke vleze vo NATO.
A za toa dali si glasal za VMRO ili ne si glasal....znam jas deka ja sakas Makedonija.

Зошто мислиш дека срдам? Си искажувам мој личен став и мислење. Впрочем, исто како што направи и ти кога ме цитираше. Ти мене ме срдиш па не се жалам.

Оваа власт на нејзините гласачи (мене на пример) им вети вклучување на земјата во НАТО/ЕУ, економска стабилност... толку многу прекршени ветувања.

Едно е да искажеш мислење,а друго да ја исмеваш одлукава.
Многу поинаку реагираш кога албанските интереси се во прашање.

Без разлика каква била власта и која била, оваа одлука е исправна.

Dobar poteg...nema shto...Brilijantno!Samo ima eden problem...kasno se seti G'uevski...i so tuzhba i bez sakal nekjel kje mora ili kompromis ili da ja nosi drzhavata vo izolacija...problemot e na negovite krevki plekji :tv:

Исправна, неисправна одлука нема место за дискусија и паламудење, факт е дека член од спогодбата е безобзирно прекршен и според одредбите на договорот треба и мора да се превземат правните дејствија препишани во договорот инаку стануваме несериозни

Пак мало резиме од АВС во контекст на темава:

Представката пред Меѓународниот суд во Хаг за изјаснување на судот дали е надлежен или не,окулу кршењето на билатералната спогодба помеѓу Македонија и Гејлада е веќе поднесена,останува да чекаме одреден период до кога судот ќе ја процесуира представката и ќе даде мислење дали е надлежен окулу спроведување на тужба по ова прашање.Многумина од нас гледаат во ова како единствено решение и храбар потег на владата,меѓутоа многумина мислат помалку емотивно и согледуваат дека ваквата “тужба“ би била по малку бесцелна и беспредметна.
Јас размислувам дека не треба да се застане тука,туку владава треба да тргне во “офанзива“ со тужби пред сите меѓународни институции и судови со единствена тужба или жалба за попрречување на една земја од страна на друга Македонија да си го користи името како чин што представува основно човеково право во сите досега познати и релевантни институции кој се декларираат за демократски.
-Ние нема што повеќе да изгубиме,драги браќа и сестри,со ваквата акција како единствен начин да си се избориме за сопствената иднина и сопствените основни човекови права,ние само добиваме,кредибилитет,меѓународен публицитет,како единствен начин кој не се коси со принципите на ОН каде всушност и започна ваквиот бесмислен и срамен чин,без преседан во досегашното постоење на оваа Меѓународна организација,која е формирана токму за остварување на основните човекови права како што е ова нашево,да се викаме Македонци и да живееме во една демократска и суверена држава Македонија,како што избравме да си ја викаме ние,но и нашите предци пред илјадници години.Ова право можеме да го оствариме единствено по судски пат,со верба дека во светот сеуште постои правда која гледа на секого со иста мерка,со ист аршин.:toe:

Dobar poteg...nema shto...Brilijantno!Samo ima eden problem...kasno se seti G'uevski...i so tuzhba i bez sakal nekjel kje mora ili kompromis ili da ja nosi drzhavata vo izolacija...problemot e na negovite krevki plekji
Frchko ti si? :uvo:

Nekoj ke rece deka nikogas ne e kasno za donesuvanje na pravilni odluki.Zosto se cekase do sega?Prva zadaca na novata Vlada trebase da bide ova,po neuspehot vo Bukurest.Dali so ova se zamrznuvaat razgovorite(pregovori-mi e mnogu grd zbor)okolu imeto?Mozebi ako se zamrznat razgovorite,ke se prinudi institucijata Megunarodn Sud vo Hag da ja donese svojata odluka cas poskoro,a ne da se ceka so godini kako sto najavuvaat nekoi eksperti.Sto ke bide so Makedonija vo meguvreme?

Оооо.
Господине Svetovid.
Гледам дека со внимание ги следиш моите постови, што е добар знак за дискусија со аргументи и факти на маса.
Би те замолил само доколку може да се допрецизираш, кон кого конкретно ти е усмерен нишанот во горниов пост.

Чисто за да не идам во заблуда :)
Не е кон Вас Господине Реален 07, мислам со вас дека се разјаснивме. Но, сепак морам да додадам, не за сега :smir:

Браво за потегов! :zver:

Така се прави: само офанзивно, кога веќе целиот здрав разум е на нашата страна. Слушав на вести дека овој потег го обмислувале со месеци, за да ги увидат сите можни правни сценарија и последици и затоа не реагирале веднаш, уште во Букурешт, кога нè ветоизираа.

Се надевам дека добро си ја свршиле работата и дека и правото е на нашата страна.

Во секој случај, ова е огромен чекор напред за нас. Секоја чест!

Dobar poteg...nema shto...Brilijantno!Samo ima eden problem...kasno se seti G'uevski...i so tuzhba i bez sakal nekjel kje mora ili kompromis ili da ja nosi drzhavata vo izolacija...problemot e na negovite krevki plekji :tv:
Абе ликов :pos2: Пак си најдоа комуњарскиве гнаси мантра за плашење мали деца и слабодушни македончиња: изолација, изолација...
Комуњарине ко Мали Ѓокица у вицон кога сакал да ја уплаши баба си:
-бабо, бабо ИЗОЛАЦИЈААААААА :pos2:
Кој не влече у изолација бе ало? Затворени се границите? Не се! Дури и грчињата кај нас само со лична карта влагаат. Протеравме некој амбасадор? Не, говнарите се понашаат као губернатори царски па се дрзнуваат секојдневно да ни солат памет за прашања кои задираат во нашиот национален идентитет и се од ВИТАЛЕН НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, нешто што ниеден дипломат не би смеел ни да помисли да го направи во било која друга земја. Национализиравме некоја странска компанија? Не! Дури и закон за работни односи од времето на либералниот капитализам се донесе каде работникот нема никакви права, се со цел да се привлече странски капитал и да отвораат странците фабрики овде. Само овојпат оваа мантра нема да ви помине. Се повеќе се закопувате себе си.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom