Клуч за „Алфите“?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
МВР го зголеми буџетот неколкупати. Ако ги расформираат Алфите ќе формираат друга единица :)) Мора да има и лоши момчиња.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Собрале маалски шупаци и им дале авторитет, поглупа нешто ретко им текнува.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
1.значи само заради нивното однесување до сега немало погинати припадници на мобилната единица алфи.
2.во редовите на алфите поголемиот број од нив се доведени од специјалните единици езс тигар и ебр
3.и за крај доста се вадите дека немале ништо на нив кога се обврзани да ги носат елечињата на кои убаво и очигледно им пишува полиција алфи

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
МВР го зголеми буџетот неколкупати. Ако ги расформираат Алфите ќе формираат друга единица :)) Мора да има и лоши момчиња.
TOCNO MOZE DA SE REDEFINIRA NIVNATA RABOTA NEDOSTATOCITE DA S EUGINAT DA SE VOVEDE NOV PRINCIP NA RABOTA.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.889
Поени од реакции
12.425
TOCNO MOZE DA SE REDEFINIRA NIVNATA RABOTA NEDOSTATOCITE DA S EUGINAT DA SE VOVEDE NOV PRINCIP NA RABOTA.
Мислам дека е џабе. Било која нова единица да се формира, ќе и најдат рачка. Им сметаа шкорпионите (90 и некоја година беше), гладуваа,немаа опрема, штрајкуваа. Им сметаа волците, лавовите (вториве ги расформираа по претходна гоолема простачка медиумска кампања-нарачана од некого). Значи било што да се формира за одбрана и безбедност на државата, посебно ако добро функционира, смета.
А што прајме со резервниот состав на Алфите? Никому не сметаат? Мислам на шалтерските административни работници, болничките шалтерски работници, а посебно шоферите од градскиот превоз. Па тие млатат и вреѓаат народ у просек више него Алфите :uvo:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
добри сеа алфите маваат ако се праиш магна ќе го папаш а некогаш можеш ни крив ни должен да го папаш тоа е а иначе од коа се формираа алфите подобро е "мангите" им се плашат за тоа дека се собрани од улица не е така сите претходно биле во некоја единица а ако ги расформираат нив ќе напраат друга единица со истите луѓе

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Безбедност е сериозен проблем .

Дискусии за полиција не е за мами синови и моми туку е сериозна работа.

Во Скопје сум бил толку пати и никогаш не сум имал проблем со Алфите во Струмица како и да нема Алфи.

Еве ги ви ја најопасната Полиција

http://en.wikipedia.org/wiki/BOPE

Многу мал број на уапсени имаaт повеќето се мртовци

Турците

http://www.defence.pk/forums/military-photos-multimedia/13799-turkish-special-police-units.html

Според овие нашите се многу нежни.

Животот на улица и животот во фотелја пред компјутерот е друг.

Уличните момчиња треба малку да ги ценете повеќе

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Безбедност е сериозен проблем .

Дискусии за полиција не е за мами синови и моми туку е сериозна работа.

Во Скопје сум бил толку пати и никогаш не сум имал проблем со Алфите во Струмица како и да нема Алфи.

Еве ги ви ја најопасната Полиција

http://www.defence.pk/forums/military-photos-multimedia/13799-turkish-special-police-units.html

Многу мал број на уапсени имаaт повеќето се мртовци

Турците

Според овие нашите се многу нежни.

Животот на улица и животот во фотелја пред компјутерот е друг.

Уличните момчиња треба малку да ги ценете повеќе
за болдираното се согласувам а иначе турциве закон се ги имам гледано и порано ама има некои од алфиве шо мислат алфи се и ајде и тие газди се праат 4-5 души се возат во кола ќе застанат некаде ќе стопрат некој и ќе се зафркаваат тоа не е поштено тоа не важи за сите припадници на алфите ама има и такви.
Дечките од С.Е.Б.Р повеќе ги поштувам некако коа влегоа во процес како бегаа тие обезбедувањето :):)

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Тоа е и целта пред се да имаш психичка страв од нив.

Секаде има корумпирани полицајци , но тие не се цела единица

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Кога Жарко Трајановски пишува дека го малтретирале во парк, Најче, хелсиншки или некоја извитоперена еу институција вели дека не чинат, тоа ми е повеќе од сигурен индикатор дека алфите се одлични.

B

Borg_Drone

Гостин
По се изгледа нема да има клуч за Алфите...

Уапсен уште еден шверцер, запленети стотина штеки цигари

Фатени стотина штеки на фалц цигари, еден уапсен шверцер и еден запленет автомобил, е резултат на акцијата "Пепел" што вчера ја изведоа Алфите, а на која ексклузивно присуствуваше екипа на ВЕЧЕР

Фатени стотина штеки на фалц цигари, еден уапсен шверцер и еден запленет автомобил, се најновите резултати на Алфите во акцијата Пепел која ноќта и во раните утрински часови меѓу понеделникот и вторникот се спроведе во Скопје.
Репортерска екипа на ВЕЧЕР ексклузивно присуствуваше на ова продолжение на специјалната полициска акција за сузбивање на тутунската мафија и нивните дистрибутери во главниот град.

Планирањето на рацијата против тобако мафијата започнува во ноќта пред самото разденување. Инспекторите на Алфа тимот, имаат појдовни теренски информации од истрагата, на која работат со месеци.

Се претпоставува која количина на цигари без бандероли ќе мине, кога ќе се случи криминалот и кои лица ќе се обидат да ги прошверцуваат цигарите.
Ова беа информациите кои ги прибрале оперативците на најуспешната полициска единица за борба со урбаниот криминал во државава.

Сите до еден се на готовс!

Во базата на единицата, на тајна локација во градот непозната на јавноста, се планираат работните обврски за денот кој почнува.
Од момент во момент, во централата на Алфа тимот пристигнуваат информациите од извидницата, која дежура пред домовите на шверцерите и местата каде најверојатно ќе минат цигарите.
Планот на акцијата се подготвува, се маркираат мети на мапи, и се надгледуваат видео снимки. Потоа првите луѓе на единицата формираат тимови за брз напад, за блокади на улици и единици за засилување во случај да бидат нападнати нивните колеги. Се мисли за секој можен сегмент, доколку криминалците одлучат да пружат отпор и да употребат оружје. Се разденува, Алфите облекуваат панцирни елеци, и земаат автомати и пиштоли во рацете. Дадено е зелено светло и акцијата почнува!

Репортерите на ВЕЧЕР се заедно со групата од педесетина добро вооружени Алфи со десетина возила се приближуваат до локациите.
Неколку куќи, во близина на скопски Бит Пазар и сокачињата кај Јаја пашината џамија се во фокусот на полицијата.

Улиците и излезите на таргетираните објекти се блокирани, нема место за бегство на криминалците. Тимовите за лов се подготвени, се чека единствено да се видат криминалците.
- Бел автомобил излезе од гаража, а во него едно лице се движи по улицата. Не забележа, и започна да бега" - јавува преку радиоврска еден од распоредените алфа тимови.

Се слушаат викотници, - "Стој полиција", полициски цивилни автомобили ја блокираат улицата од обете страни. Криминалецот нема каде да бега и се предава. Лицето е соборено и нему му се ставаат лисици, претресот на автомобилот започнува. Целиот гепек и задните седишта на бело југо со скопски таблички, се полни со цигари. Алфите имаат богат плен со стотина штеки од најразлчни цигари со косовски бандероли.

Акцијата продолжи на неколку локации, друг тим на Алфите преку радио врски извикуваат, лицето започна да бега, одиме во потера.
И во вториот случај запленети се цигари, но далеку помалку од она со автомобилот. Сепак, секој улов е битен. Сличното или истото се случи на сите локации каде што беа распоредени тимовите.
"По акциите следува последата фаза од секоја рација. Уапсените осомничени се носат на разговор во полициски станици, се поднесуваат полициски извештаи, а потоа против осомничените ќе бидат поднесени кривични пријави" - објаснува водач на еден од Алфа тимовите.

По откривање на шверцерите, новинарите на ВЕЧЕР си заминаа но, Алфите продолжуваат да работат.

Александар СРБИНОВСКИ
Фото:Д.Андоновски
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=466136ACB0A4FF47810DFA3FFEE56BE0

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
jas sum protiv da se rasformiraat alfite,znam od licno iskustvo vo trgovskiot dva pati imase krazba so pistol prviot pat dojdoa cajkani i ne go fatija kopijeto,vtoriot pat dojdoa i cajkani i alfi i za saat vreme po krazbata go fatija.taka da definitivno nikako kluc za alfite si ja vrsat rabotata uspesno za razlika od cajkanite.

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Јас мислам дека алфите некојпат си земаат премногу за дозвола. Не можам да речам за сите, ама некои знаат и да уценуваат. Мене ми се случи да ме застанат алфи со другарка ми после 00:00h, а немав во мене лична карта затоа што ми е изгубена. Секако, нели по правило треба да ме казнат за тоа? Но не, не тераа да размениме броеви, да излеземе на кафе. Која е улогата на нивното работно место? Пуштање на девојчиња и покажување авторитет?:tapp: ако се алфи нека си ја вршат работата, а не да ме малтретира скоро саат време со нивната моќ додека им трае работното време ... :tapp::uvo:

H

HITCH

Гостин
Јас мислам дека алфите некојпат си земаат премногу за дозвола. Не можам да речам за сите, ама некои знаат и да уценуваат. Мене ми се случи да ме застанат алфи со другарка ми после 00:00h, а немав во мене лична карта затоа што ми е изгубена. Секако, нели по правило треба да ме казнат за тоа? Но не, не тераа да размениме броеви, да излеземе на кафе. Која е улогата на нивното работно место? Пуштање на девојчиња и покажување авторитет?:tapp: ако се алфи нека си ја вршат работата, а не да ме малтретира скоро саат време со нивната моќ додека им трае работното време ... :tapp::uvo:
А ти и другарка ако сте мали девојчиња што баравте во ниедно време излезени?! :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom