Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
DNA programming
The most astonishing experiment that was performed by Garjajev’s group is the reprogramming of the DNA codon sequences using modulated laser light. From their discovered grammatical syntax of the DNA language they were able to modulate coherent laser light and even radio waves and add semantics (meaning) to the carrier wave. In this way they were able to reprogram in vivo DNA in living organisms, by using the correct resonant frequencies of DNA. The most impressive discovery made so far is that spoken language can be modulated to the carrier wave with the same reprogramming effect. Now this is a baffling and stunning scientific discovery! Our own DNA can simply be reprogrammed by human speech, supposing that the words are modulated on the correct carrier frequencies!
Whereas western science uses complicated bio chemical processes to cut and paste DNA triplets in the DNA molecule, Russian scientist use modulated laser light to do exactly the same thing. The Russians have proven to be very successful in repairing damaged DNA material in vivo!
Laser light therapies based on Garjajev’s findings are already applied in some European academic hospitals with success on various sorts of skin cancer. The cancer is cured without any remaining scars.
Има одредени луѓе потрошиле малку повеќе време изучувајки ја дарвинистичката догма.
Знам дека им е криво што догмата како и сите други(на пример религиозни) е само едно обично срање од догма.:toe:
Универзумов е холограм а у него нема место за дарвинизмот.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
DNA programming
The most astonishing experiment that was performed by Garjajev’s group is the reprogramming of the DNA codon sequences using modulated laser light. From their discovered grammatical syntax of the DNA language they were able to modulate coherent laser light and even radio waves and add semantics (meaning) to the carrier wave. In this way they were able to reprogram in vivo DNA in living organisms, by using the correct resonant frequencies of DNA. The most impressive discovery made so far is that spoken language can be modulated to the carrier wave with the same reprogramming effect. Now this is a baffling and stunning scientific discovery! Our own DNA can simply be reprogrammed by human speech, supposing that the words are modulated on the correct carrier frequencies!
Whereas western science uses complicated bio chemical processes to cut and paste DNA triplets in the DNA molecule, Russian scientist use modulated laser light to do exactly the same thing. The Russians have proven to be very successful in repairing damaged DNA material in vivo!
Laser light therapies based on Garjajev’s findings are already applied in some European academic hospitals with success on various sorts of skin cancer. The cancer is cured without any remaining scars.
Има одредени луѓе потрошиле малку повеќе време изучувајки ја дарвинистичката догма.
Знам дека им е криво што догмата како и сите други(на пример религиозни) е само едно обично срање од догма.:toe:
Универзумов е холограм а у него нема место за дарвинизмот.
Во тоа што го постираш се вели дека ДНК-та може да се „репрограмира“ од нејзината околина.
А во еволуцијата имаш адаптација на организмот на промената на околината.

So?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Во тоа што го постираш се вели дека ДНК-та може да се „репрограмира“ од нејзината околина.
А во еволуцијата имаш адаптација на организмот на промената на околината.

So?
Еволуцијата си е точно дефиниран поим.
Не го мешај со репрограмирање.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Еволуцијата си е точно дефиниран поим.
Не го мешај со репрограмирање.
Мислам дека не разбираш ниту еден од трите концепти за кои дискутираш:
- еволуција
- фантомска ДНК
- универзумот како холограм

Бидејќи ниеден од трите не си сметаат еден со друг.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Мислам дека не разбираш ниту еден од трите концепти за кои дискутираш:
- еволуција
- фантомска ДНК
- универзумот како холограм

Бидејќи ниеден од трите не си сметаат еден со друг.
Немој да кажеш дека ти разбираш ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ја мислам дека треба да се направи една јунифајд теори која ке ги опфати и двеве догми.
Што викате вие :)
Атеист напиша:
Јас мислам дека треба некоја трета која не е ни едното ни другото
Абе види во животот никогаш немаш цела вистина или цела невистина :)
Така да уметноста е да се најде спој од сите работи и да се дојде до некоја конечна вистина.
Се поставува прашањето кој е тој што дезинформира и ја крие вистината цело време
Ти тоа еволуираш во ставовите????
После кажи не постоела еволуција..... :pos2:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Како еволуционизмот го исклучува креационизмот? Зарем не е возможно универзумот да е креиран од некоја интелигенција која го има како примарна цел резултатот од експериментот на евoлуирање на различни видови на различни планети и во различни услови? Ова само како прашање. :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Како еволуционизмот го исклучува креационизмот? Зарем не е возможно универзумот да е креиран од некоја интелигенција која го има како примарна цел резултатот од експериментот на евoлуирање на различни видови на различни планети и во различни услови? Ова само како прашање. :)
Зависи што подразбираш под креационизам. Вака ти како што си го напишал е еволуција и тој креационизам.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Прости ми што имам и приватен живот надвор од форумов :) Не можам да си дозволам нонстоп да висам пред монитор, ниту пак имам време да штракам по тастатура како тебе. Сега тешко ќе ме разбереш, ама кога ќе пораснеш ќе ти стане се јасно.
Залудно ја заташкуваш дискусијата со кенгури, лебијатани, турци, запомни: еволцуијата е мит. Не само што нема докази, туку нема ни аргументи. Се што има се само цртежи, драми, режии, уметнички творби, филмови, јутјуб клипчиња и сл. Додека во реалноста гледаме нешто дијаметрално различно од прикаските на Дарвинизмот.
Друже Чорбаџи, ич не си фер. Те барав и повикував неколку дена додека ти „приватниот живот“ го поминуваше на форумов (тука) во дискусии за интеграли, на тема каде се зборува за еволуција - баш на оваа тема каде те повикував на одговори на кој самиот се задолжи.

Да си глуп, гледам дека не си. Напротив. Дека тераш пропаганда, и тоа го почитувам - фер! Но:

(1) со кенгурите, сам се нафати да објасниш - не го направи тоа.
(2) со левијатанот и сатирот, тоа беше мое, како мала ниша низ која потајно се надевав дека ќе ја отвориш и „вашата“ страна (пошто тука се збори само за еволуција - приметуваш - а за креационизам НИКОЈ не збори ништо - ниту ти) - и тоа не го испочитува, ниту со сарказам, ако не со друго.
(3) турчинот го стави ти самиот, како некој силен контрааргумент на беспоштедниот Randy (отворен за БИЛО ЧИЈА СКЕПСА КОН ЕВОЛУЦИЈА И ОСТАЛО - пази $1.000.000 у кеш, кога сакаш ти, без никакви финти и посебни услови - к'о твојот втор линк) - ти стаивме капаче, па почна да се праиш на три ипол.

И СЕГА, на крајов (пошто оваа тема е очигледно пред клуч) се праиш толку АРГУМЕНТАРНО ПЛИТОК што мене ќе ме чекаш да пораснам (имам 37 у г'зот) за да конечно сфатам дека еволуцијата е .... што?!?!? МИТ!?!?!

Браво друже чорбаџиски....

Ти живееш на една книга... И алал да ти е штом можеш. Но, сепак, настрана мотивите твои и намерите на овој форум, да собереш храброст и милионите луѓе кои животите ги посветиле на темелно проучување на критички проверени искази, претпоставки, докази, успеси и уште повеќе неуспеси и макотрпно докажување на тези според најригорозни критериуми да ги нарекуваш конспиратори или дебили, мислам дека не само што е неумесно, туку е крајно злонамерно. ОСОБЕНО ШТО СО АПСОЛУТНО НИШТО НЕ СЕ НИ ЗАМАРАШ ДА ГИ ПОТВРДИШ ИЛИ ПОТКРЕПИШ ТВОИТЕ ВАКВИ ИЗЈАВИ!

Извини уште еднаш, на почетокот веќе ти кажав: Верувам дека не си глупав. Тогаш, тоа ја остава за валидна само констатацијата дека разбираш, а сепак погано си лош. Господ таков ич нема да те сака. Да си знаеш.

Сеа, ти види: можеш на се' ова да одговориш холистички - све на куп. Можеш да тргнеш со ред - едно по едно. ...или, можеш да одлучиш да имаш „приватен живот“ на некоја друга тема на Религија. Сеедно. АМА ако не го дадеш твоето мислење по горните 3 точки мислам дека на сите посетители на оваа тема повеќе од јасно ќе им биде како стоиме. Не ти барам сега ништо - ТЕ ПРЕДИЗВИКУВАМ ДА ПРОБАШ ДА СЕ ИЗВАДИШ!

Ето. Поздрав!

--- надополнето ---

Ај да не се заебаваме сеа. Креационизмот не вели дека „некоја интелигенција“ трт-мрт, нешто создала. Креационизмот е ЕКСПЛИЦИТЕН по прашањето на КРЕАТОРОТ. Според нив тоа е ХРИСТИЈАНСКИОТ БОГ и никој друг.

Само што никој од нив нема г'з тукада го напише тоа.

Затоа е креационизмот идиотска будалаштина. Не за друго.

Се извинувам за речникот. Ме вознемири Чорбаџија.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ај да не се заебаваме сеа. Креационизмот не вели дека „некоја интелигенција“ трт-мрт, нешто создала. Креационизмот е ЕКСПЛИЦИТЕН по прашањето на КРЕАТОРОТ. Според нив тоа е ХРИСТИЈАНСКИОТ БОГ и никој друг.

Само што никој од нив нема г'з тукада го напише тоа.

Затоа е креационизмот идиотска будалаштина. Не за друго.

Се извинувам за речникот. Ме вознемири Чорбаџија.
Знам само едно нешто, а тоа е дека дефинитивно има нешто мистично и тотално СФ зад постоењето на овој физички свет и кога тогаш ќе ја дознаеме тајната тоа е неизбежно. :) И не се вознемирувај толку од тие што слепо веруваат во некои... теории да ги наречеме, тоа е нивно право. Може не се сложувам за се со нив ама за слободната волја дефинитвно се сложувам.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Знам само едно нешто, а тоа е дека дефинитивно има нешто мистично и тотално СФ зад постоењето на овој физички свет и кога тогаш ќе ја дознаеме тајната тоа е неизбежно. :) И не се вознемирувај толку од тие што слепо веруваат во некои... теории да ги наречеме, тоа е нивно право. Може не се сложувам за се со нив ама за слободната волја дефинитвно се сложувам.
Добредојде во клубот на агностици. :)

Овде не се зборува против духовноста или натурализмот. Тука ние (нашите) најмногу сереме против организираната религија која во последно време, како жабата што го видела коњот како се потковува, се надева дека своите веќе подзалутани (не-баш-претерано-учени-и-читани) овци ќе може да ги потприбере со „една нова наука“.

Слободната воља нема врска со религијата. Напротив. Религија бесрамно ги лаже своите овци дека таа (или Господ) им дава слободна воља.

Слободна воља имаш од раѓање. Религијата само се обидува да ја ограничи.

Кај некои луѓе тоа и и' успева. За жал.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Слободна воља имаш од раѓање. Религијата само се обидува да ја ограничи.

Кај некои луѓе тоа и и' успева. За жал.
Па не би била слободна воља ако било кој се обидува да ја ограничи па дури и господ според монотеистичките религии. Значи сепак и во тие монотеистички религии е оставено на индивидуата да го избере текот на својот живот само што таму се заплашува со вечно измачување што е сериозен психолошки момент и е тотално нефер и нереално барем според мене (и најчеста причина за страв кај многу луѓе и слепа послушност)... вечно измачување за одлуки донесени во дел од секунда во споредба со вечноста. Сепак останува прашањето од каде се морални вредонсти кај луѓето, дали така се испрограмирани од виша сила односно господ или еволуцијата ги научила.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Сепак останува прашањето од каде се морални вредонсти кај луѓето, дали така се испрограмирани од виша сила односно господ или еволуцијата ги научила.
Моралните вредности не произлегуваат од господ, ниту пак од еволуцијата. И најголем верник може или да ги има или нема, а и најголемиот атеист исто. Но тоа е веќе друга тема.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
(1) со кенгурите, сам се нафати да објасниш - не го направи тоа.
Чек сега, јас имам долга пауза од подфорумов, инцидентно сум тука, ама: помина година и пол ако не и повеќе откако го р'чкав Мики за кенгурите. После тоа Лет3 отвори цела тема која заврши во Чек Дис Аут. И дали зборуваме за истите кенгури, оние од арката на Ное, кои се истовариле на Арарат а потоа сите заедно групно заминале за Австралија? Или се овие некои други кенгури?

Јас колку што памтам, Мики даде рационално објаснување: пред 4000 години Азија и Аврстралија биле поврзани со копно. Така кенгурите без да пливаат, стасале за Австралија. После копното се поделило. Јас мислам заврши таа дискусија :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom