- Член од
- 31 јули 2006
- Мислења
- 2.537
- Поени од реакции
- 702
Дали еволуцијата го негира постоењето на Бог?
Според мене не.
ama dali evolucijata e vodena od nekoja visa sila ili si e alka na nastani sto se desavaat sami po sebe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според мене не.
Ок, не сме се разбрале убаво изгледа.Дали еволуцијата го негира постоењето на Бог?
Според мене не.
Претпоставуваш што е одговорот? Нагло затрупување. Катастрофи. Дали можеби потопот бил една солидна причина зошто дошло до затрупување на милиони фосили?
Таквата теза ја пласира Брус Липтон, дека видовите еволуираат според потребите кој ги наметнува опкружувањето, има дури и експерименти правено како одредени бактерии ја менуваат структурата на ензимите за да се прилагодат на единствената храна која им е достапна.a sto ako evolucijata ja kreirame site nie kako vidovi - so toa sto znaeme sto ni treba (primer podolga raka za da dofatime nesto i sl) i so vreme toa nesto comes to fruition?
Ок, не сме се разбрале убаво изгледа.
Муабетот цело време ми е да го осудам она што го пласираат атеистите.
И она што е "главен" аргумент на теоријата а тоа се мутациите или појма немам што друго.
Пробувам да разубедам луѓе да не си прават харакири на суптилен начин.
Таквата теза ја пласира Брус Липтон, дека видовите еволуираат според потребите кој ги наметнува опкружувањето, има дури и експерименти правено како одредени бактерии ја менуваат структурата на ензимите за да се прилагодат на единствената храна која им е достапна.
Да! во библијата димензиите се во "cubits", кога ќе се претворат во метри се добиваат тие величини:http://www.creationtips.com/arksize.html137 метри долга и 22 метри широка....дрвена арка.....
Некој некого прави малоумен....
Абе колумбо ја откривал Америка, Магелан го опловувал светот, ....Англија, Холандија, Шпанија, Португалија го колонизирале светот само со едвај нешто повеке од четвртината на оваа арка.... јбг, толку дозволувала технологијата и расположивите материјали на бродоградителството и тоа илјадници години по потопот....
....абе.... да не случајно пред Ное се створил крстосувачот изгубен во експериментот Филаделфија....:kesa:
Прво, тоа со потопот е малку смешно. Милионите фосили се најдени во различни страти - конзистентни со геолошката скала. Нема мешање на видови кои постоеле во различни геолошки периоди. Еден потоп е не-воз-мож-но!. И мислам дека е малку срамота да се тврди, пошто се коси со речиси сите наоди. Нема тука аргумент ама баш никаков. Не велам дека не постоел потоп, во смисол на голема поплава, на долготрајни дождови; но Потоп, „кој ја покрил целата земја“, „40 дена“, па „се повлекла водата?!?!?“ е очигледен нон-сенс!Колку и да е редок, сепак, денес постојат околу 100 милиони фосили низ музеите на светот. Фосилизирањето е ужасно редок процес, но веројатноста да фосилизираат "алките што недостасуваат" и најдените фосили е еднаква. Не постои никаква реална причина милиони риби, водоземци и цицачи да фосилизираат, а ниту една алка што ги поврзува да не фосилизира. Напротив, веројатноста би била иста за сите и затоа, ако еволуцијата беше точна, денес требаше да имаме 80-90 милиони фосили на алки што недостасуваат, а не само десетина сомнителни "алки" меѓу кои и самите еволуционисти не се едномислени што се. Ова го очекувал и самиот Дарвин и од истото бил разочаран.
a sto ako evolucijata ja kreirame site nie kako vidovi - so toa sto znaeme sto ni treba (primer podolga raka za da dofatime nesto i sl) i so vreme toa nesto comes to fruition?
Па со појавата на човекот би требало од несвесна у свесна еволуција да се прејде.a sto ako evolucijata ja kreirame site nie kako vidovi - so toa sto znaeme sto ni treba (primer podolga raka za da dofatime nesto i sl) i so vreme toa nesto comes to fruition?
Според мене не.
Не, не може да е потопот.
Каде отишла целата вода после потопот? Пуф, исчезнала?
Тоа не менува ништо во апсурдноста на тврдењето дека е можно и логично да се сместат милиони единки во арка долга 137 метри![]()
Милионите фосили се најдени во различни страти - конзистентни со геолошката скала. Нема мешање на видови кои постоеле во различни геолошки периоди.