Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
http://topdocumentaryfilms.com/was-darwin-wrong/
--- надополнето ---
Втора работа, кога од тебе некој ќе побара аргументи како во случајов, со арката, тогаш немаш време и енергија, а кога другите ти изнесуваат аргументи, докази, конкретни примери, тогаш сите тие не се во право затоа што ти така си решил! Само јас имам изнсено примери и аргументи како бактеријата flagelum која еволуирала да ја конзумира пластиката, потоа имам постирано примери за окото кое креационистите го посочуваат како премногу комплексно за да биде создадено преку еволуцијата, за фосилите, за преодните форми...итн, итн! А за осстанатите и да незборувам! И за чорбаџија се тоа е заблуда и лага, но тврдењето дека целиот жив свет на планетава кој брои неколку милиони видови се размножил од арката на Ное со димензии 137 метри должина, 22 метри ширина и 13 метри висина e логично и прифатливо!? Искрено, ги прашувам останативе форумџии, вреди ли воопшто да се дискутира со ваков тврдоглав човек?
--- надополнето ---
Кога ќе ми одговориш што е тоа што те спречува да дебатираш на форумов, веднаш ќе прифатам! Како папагал ја споменуваш таа дебата во живо, еднаш ти кажав дека би те разбрал да се работи за бокс меч, натревар во танцување или во пеење, избор на мис или мистер....итн! Но за ваква дебата стварно негледам причина зошто јас би изгубил цел еден ден, би патувал до скопје и би трошел пари за дебата која комотно може да се води на форумов!Интересни прашања. Сигурно со нив би го ставил речиси секој христијанин во шах мат позиција. Сепак одговорите се долги и широки, а јас немам време ни енергија да пишувам семинарска за потопот. Сепак како и секогаш ти стојам на располагање на дебата во живо да ме матираш со овие прашања
--- надополнето ---
Заблудата во врска со темава не трае 2.000 години, туку 151 година.
Втора работа, кога од тебе некој ќе побара аргументи како во случајов, со арката, тогаш немаш време и енергија, а кога другите ти изнесуваат аргументи, докази, конкретни примери, тогаш сите тие не се во право затоа што ти така си решил! Само јас имам изнсено примери и аргументи како бактеријата flagelum која еволуирала да ја конзумира пластиката, потоа имам постирано примери за окото кое креационистите го посочуваат како премногу комплексно за да биде создадено преку еволуцијата, за фосилите, за преодните форми...итн, итн! А за осстанатите и да незборувам! И за чорбаџија се тоа е заблуда и лага, но тврдењето дека целиот жив свет на планетава кој брои неколку милиони видови се размножил од арката на Ное со димензии 137 метри должина, 22 метри ширина и 13 метри висина e логично и прифатливо!? Искрено, ги прашувам останативе форумџии, вреди ли воопшто да се дискутира со ваков тврдоглав човек?