Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Влезе како резерва во 55 минута ..
Значи имал доста време да постигне гол. Пред 1 год отприлика во македонски спорт на насловна со големи букви пишуваше ,,Ѕвездата е родена'' а на сликата беше Пато!? Па овој ли е ѕвезда!? Знам дека во овој момент милан игра слабо, но вакви играчи ,,ѕвезди'' обично овие играчи ги решават натпреварите а од Пато сеуште нема ни една линија од оваа ѕвезда што сите го прават.

Значи имал доста време да постигне гол. Пред 1 год отприлика во македонски спорт на насловна со големи букви пишуваше ,,Ѕвездата е родена'' а на сликата беше Пато!? Па овој ли е ѕвезда!? Знам дека во овој момент милан игра слабо, но вакви играчи ,,ѕвезди'' обично овие играчи ги решават натпреварите а од Пато сеуште нема ни една линија од оваа ѕвезда што сите го прават.

Ти сакаш Пато скроз сам да помине 10 души у одбрана и да даде гол? Епа батко си се заебал ептен...само едно потсетување дека фудбалот е тимска игра пред се.

Пато и Хунтелар се најмалите проблеми на Милан у моментов.
Нивната неефикасност прво и основно не е нивна кривица!
Они на утакмица не добиваат повеќе од две топки кои што немаат очи!
(топка со очи - термин кој што се употребуе за `акција` која што може барем три потега унапред да ја предвидиш. Такви се сите топки на Роналдињо и Пирло, со плус својствениот на нив се дриблам сам дриблинг= губење време за акција).

Второ...
ако некој е перспективен и заслужуе да остане у Милан...
тоа само Пато,Хунтелар и Абате.

Ама имајте предвид дека првите двајца се дваесет годишни момци...
и не можат да го издржат, тешко им паѓа психичкиот притисок во моментов.
Милан... (иако Берлу и Галеани решиле тоа да го променат малку :) )
е голем клуб.
И ич не им е фино кога е истите тие дерлиња треба да решаваат утакмица...
и уште сите тоа од нив го очекуваат и бараат,
а они не добиваат корисна топка од средниот ред кој што е КАТАСТРОФА!

Не бе нема друго,освен да се набават неколку тони експлозив и да се разнесат тие говна во ваздух хахахаха оффф леле читам и се крстам све најдоа од други фан клубови памет да ни солат и стручњаци да ни глумат,види не е провокација ама како ви се ситам во моментов уф уф....епа ке се ситите додека се Б. и Г. таму каде што не треба да се и додека не дојдеме до средна возраст на тимот 24-25 години....одговорот е лесен ДЕЦА тоа ни треба само деца што ке бидат горди дека играат утакмица за МИЛАН,утакмица во која ако се покажат би можеле да им го земат местото во прв тим на Сидорф,Роналдињо,Гатузо,Замброта,ОДО :tapp: мајко мила одоооо :kesa: итн итн.....ама слушајте ми го зборот кога тогаш ке пукне до зима сигурно ова не се трпи више ке направат беља навивачите.....и само уште ова не ми е јасно,како не ги боли срцето да слушаат како се свиркани од сопствените навивачи,не ли им поминало низ глава чекај бе мене ме плаќаат да играм а не да се млитавам по терен мене ме плаќаат да им носам радост на навивачи на клуб со огромна традиција,страшно жално и болно е ова што се случува во Милан...а и да Нино кај ти се позитивните коментари нели се ке биде во ред???? ебаве позитивистите и после остатокот од навивачите не навивале со срце за тимот пфф :tapp:

Ај може ако избориме опстанок сезонава ќе најдеме некој асален газда што нема да троши пари на к**ви и ќе земе некои сосема солидни младичи што имаат желба за игра а не овие стариве да се килават, само Неста тој човек од коа се врати се крстам у него... :smir:

значи сум направил правилен избор кога вечерва наместо да гледам Милан излегов со друштво
ова е беда
полошо не може да биде
да не се повторуваме овде сите, ама ова што го стори управата на Милан годинава е страшна работа
е вака тим не се прави :kesa:

форца Милан

Дечкото има 20 неполни године бе алоо, се слушаш што збориш. Он лани постигна 16 гола у Сериа А, кажи ми кој го напраел тоа.

И кажи ми еден играч на негови године кој е подобар у моментов ??

Финтата е шо он неможе сам ебаго, глеаш дека средниот ред ни е тапа.

Плус 4 утакмице 2 гола има дадено, што не е лошо, ако се земе предвид дека Милан има дадено вкупно 3 гола.

Од него до прва ќе се очекува да решава уатакмице. :smir:

Немав пишано одамна на темава али еве да пишам нешо, глеам исти муабети се тераат како и пред 1-2 месеци само шо сеа некој личности ги смениле малце мислењава се ругаат истите фудбалери ( тоа е неможе да никнад играци од еднаш ). Реков многу пати дека Милан ќе лута годинава а тек од наредно лето ќе се оправаат работите па тек може за 2 год пак да биде оној стар Милан за кој што сме се нервирале за секој пораз или нерешен резултат.
За денешнава утакмица Бари ни малку не е слаб тим премногу потценувате, а тоа што Милан годинава се послаби него кога и да било тоа е општо познато така ќе биде цела година искрено се надав дека некој играчи ќе го дигнат темпото на игра али не иде изгледа не им се игра повеќе фудбал чиста заработувачка си праат. А тоа шо викате 1-2 играчи да се донесат пак нишо нема да се смени за шо го донесоа овој Хунтелар ( ТЕНКОВ ) уште не ми е јасно ( најверојатно дека беа под голем притисок па да се донесе нешо ) али тоа е мора да го гледаме и да го трпиме може ќе проработи. Премногу работи не штимаат мора од корен да се мења.

А тој Леонардо јас одамна реков до Декември ќе лета или сам ќе си иде.

Каква патетика, аууууу, читам и не ми се верува, цело време да се пљукал некој, патетика, само тоа можам да кажам.
Не глеам дека и у шинтер фан клубот толку пљукаат на тренерот и играчите, иако и они изгубија бод со бари, а у саботата изгубија и три бода од Сампдорија, па пак не се овакви, патетика, истото важи за навивачите на јубентус, и они го примија и изгубија бод па не се вакви.
Ниедна екипа не ни бега повеќе од 6 бода, мислам на јубе и на шинтер, другите не ги ни ставам во конкуренција, што кажува фактот дека лигата оваа година е многу појака, па ни јубе и шунтер не се сигурни дека можат да победат кого сакаат.
Океј, за разлика од утакмиците со Болоња и со Удинезе вчера бевме очајни, притисок да се даде гол, они се бранеа со цел тим и си ги искористија сите контри, ние бевме неубедливи, сите знаат дека ако ни се бранат цело време ќе не добијат.
Не сакам да се навраќам на тоа што поминало, идам напред и чекам победи.

Се додека сте вака лошо настроени, и Милан ќе игра лошо, пошо ако почне да победува ќе немаме за што да пишуваме тука на форумов. ПАТЕТИКА.:tapp:

Каква патетика, аууууу, читам и не ми се верува, цело време да се пљукал некој, патетика, само тоа можам да кажам.
Не глеам дека и у шинтер фан клубот толку пљукаат на тренерот и играчите, иако и они изгубија бод со бари, а у саботата изгубија и три бода од Сампдорија, па пак не се овакви, патетика, истото важи за навивачите на јубентус, и они го примија и изгубија бод па не се вакви.
Ниедна екипа не ни бега повеќе од 6 бода, мислам на јубе и на шинтер, другите не ги ни ставам во конкуренција, што кажува фактот дека лигата оваа година е многу појака, па ни јубе и шунтер не се сигурни дека можат да победат кого сакаат.
Океј, за разлика од утакмиците со Болоња и со Удинезе вчера бевме очајни, притисок да се даде гол, они се бранеа со цел тим и си ги искористија сите контри, ние бевме неубедливи, сите знаат дека ако ни се бранат цело време ќе не добијат.
Не сакам да се навраќам на тоа што поминало, идам напред и чекам победи.

Се додека сте вака лошо настроени, и Милан ќе игра лошо, пошо ако почне да победува ќе немаме за што да пишуваме тука на форумов. ПАТЕТИКА.:tapp:

Другар, не гледам причина зашто си ги спомнал луѓето од фан-клубот Интер и Јувентус.. Спореди ја нивната игра и со нашата... Спореди еден Маикон со Замброта... Спореди го Фелипе Мело и Дего со Пирло или Амброзини...
Тоа е тоа, тие се сигурни дека ке си ги победат Палермо,Парма,Фиорентина,Удинезе итн.. него ние што ке праиме со тие екипи...
Причината поради која ние се нервираме и пљукаме, бидејки имаме стварно БЕДА од тим, додека тие за споредба се далеку пред нас..
Поздрав..

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom