Windows 7

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Izrezav edno CD so windows7 site verzii na nego i 32 i 64bitni.I sega koga go stavam cedeto i restartiram neli treba dole desno da mi pisuva: boot from cd.toa si e vo red.POsle treba da izleze:press any key to boot from cd-dvd.E toa ne se pojavuva, niti pak se podiga windowsot. Koga go izvadam cedeto i restartiram se si e vo red i windowsot se podiga normalno.Dali sum go utnal nesto cedeto so rezanjeto brzinata ili e nesto drugo.Vazno znam deka go izrezav butabilno da bide.Sto ne e vo red .

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Izrezav edno CD so windows7 site verzii na nego i 32 i 64bitni.I sega koga go stavam cedeto i restartiram neli treba dole desno da mi pisuva: boot from cd.toa si e vo red.POsle treba da izleze:press any key to boot from cd-dvd.E toa ne se pojavuva, niti pak se podiga windowsot. Koga go izvadam cedeto i restartiram se si e vo red i windowsot se podiga normalno.Dali sum go utnal nesto cedeto so rezanjeto brzinata ili e nesto drugo.Vazno znam deka go izrezav butabilno da bide.Sto ne e vo red .
Треба да подесиш од БИОС прво да бутира од CD/DVD Drive, a потоа од HDD.

http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom

M

Mr.InF3ction

Гостин
А кога режаш цд не треба ништо чепкаш за да биде бутабилно, самиот .iso фајл е направено се како што треба. Чим доле ти вика Boot from cd a потоа не излегува Press Any Key to Boot froom cd-dvd значи дека цд то не е е бутабиллно. Од каде го симна тоа?

--- надополнето ---

Треба да подесиш од БИОС прво да бутира од CD/DVD Drive, a потоа од HDD.

http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom
Ако не беше така како што мислиш дека треба да биде воопшто немаше да проба да бутира од цд. Директно ќе го стартуваше оперативниот систем.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Pa ne znam tocno od kade e simnato ,od torent nekade.I ne e rezano od iso fajl.
Епа тогаш не е направено како што треба. Најубаво е симни некој оперативен систем што е со .iso фајл. И режаш со nero или било кој софтвер и ќе работ ок.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Ако може активатор по ПП

Однапред фала ..

R

Roten 96

Гостин
ај ако можете да ми кажете која е најдобра антивирусна програма за Windows 7 јас ја имам Avira а сеуште стои но не работи ESet.Компјутерот ми е..заникаде..и сега уште еден проблем правиш ти што правиш дали играш или не нема веза и наеднаш сам се рестартира (без смеење ве молам :) ) значи се рестартира но прво се појавува нешто сино и пишува таму Dumpnig pshysical memory така несшто се полни од 0 до 100 % набрзина и се рестартира со е не знам до графичката леј појма немам де ако има некој случна ситуација па и да нема де кажете нешто компјутерџии..поздрав :)

--- надополнето ---

Physical memory dump error (blue screen) ете ова нешто ми се појавува и се рестертира сам.

--- надополнето ---

e ова :)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
ај ако можете да ми кажете која е најдобра антивирусна програма за Windows 7 јас ја имам Avira а сеуште стои но не работи ESet.Компјутерот ми е..заникаде..и сега уште еден проблем правиш ти што правиш дали играш или не нема веза и наеднаш сам се рестартира (без смеење ве молам :) ) значи се рестартира но прво се појавува нешто сино и пишува таму Dumpnig pshysical memory така несшто се полни од 0 до 100 % набрзина и се рестартира со е не знам до графичката леј појма немам де ако има некој случна ситуација па и да нема де кажете нешто компјутерџии..поздрав :)

--- надополнето ---

Physical memory dump error (blue screen) ете ова нешто ми се појавува и се рестертира сам.

--- надополнето ---

Формат имаш вирус

M

Mr.InF3ction

Гостин
Формат имаш вирус
Баш ме интересира како дојде до овој заклучок? Или old school стил дека формат е решение за се?

--- надополнето ---

Да не си инсталирал нов хардвер-софтвер ?

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Баш ме интересира како дојде до овој заклучок? Или old school стил дека формат е решение за се?
Од искуство исто како твоето, дали ќе ме послушаш тоа е твој проблем

M

Mr.InF3ction

Гостин
Од искуство исто како твоето, дали ќе ме послушаш тоа е твој проблем
Па ако секогаш си мавал формат за било каков проблем со компјутерот сам си покажуваш какво искуство имаш :)
Aј да не тупиме туку ако имаш добра причина зошто формат кажи , ме интересира а сигурно и корисникот ќе сака да знае што е проблемот и зошто баш формат, ако не здравје :)

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Па ако секогаш си мавал формат за било каков проблем со компјутерот сам си покажуваш какво искуство имаш :)
Aј да не тупиме туку ако имаш добра причина зошто формат кажи , ме интересира а сигурно и корисникот ќе сака да знае што е проблемот и зошто баш формат, ако не здравје :)
Формат затоа што со ништо друго нема да ро решиш проблемот, инаку среќа моја што сам си го форматирам па така не ми претставува проблем. Единствено што можеш да пробаш е да направиш Restore на системот на поранешен датум од денот кога си осетил да ти прави вака. Иако се сомневам дека ќе ти го реши проблемот

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Формат затоа што со ништо друго нема да ро решиш проблемот, инаку среќа моја што сам си го форматирам па така не ми претставува проблем. Единствено што можеш да пробаш е да направиш Restore на системот на поранешен датум од денот кога си осетил да ти прави вака. Иако се сомневам дека ќе ти го реши проблемот
Се решава и тоа лесно но треба малце повеќе труд :)

Event Viewer> и одма ќе знаеш што е проблемот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Мене ова(најверојатно, зашто никогаш не сум го прочитал цело, али според тоа што пишува на крај, тоа е) ми се појавува кога ќе ставам усб и се рестартира. Кај и да ќе му праам формат и ради други причини, па ќе видам дали ќе се среди или е до драјверите.

Kajgana Shop

На врв Bottom