Windows 7

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Провери да не ти се пушта Windows Performance Index автоматски на проверка, во System делот таму. :)

Јас се чудев зашто компјутерот ми гаси аеро, почнуваат дисковите ко тенкови да работат на моменти и рамот ми фура до даска, кога открив дека WPI си правел сам тестови. : )

Плус, не би ги оставил апдејтите сами да си работат, зашто ќе ти го рикнат Офисот, Виндоусот или антивирусот (ако ти е MSE)...
Не е автоматски, а апдејтиве до сега не ми правеле проблем. Сега компјутеров си работи најнормално, ама прееска ко мртов беше. Појма неам шо му е :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки ај дајте ми торент од некоја понова верзија на седмица п можност 64 битна само немојте да е стартер ве молам.
барам за DELL Inspiron N5010 Aluminium гревота е да му ставам икс пе на лап топчево зашо има добри перформанси
И ако може нешо драјвери ако имате за седмица за истиот модел на лап топ.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
дечки ај дајте ми торент од некоја понова верзија на седмица п можност 64 битна само немојте да е стартер ве молам.
барам за DELL Inspiron N5010 Aluminium гревота е да му ставам икс пе на лап топчево зашо има добри перформанси
Баш поубаво ако имаш high performance да ставиш XP, помалку го оптеретуваш со глупости.

Јас имам 7-ка, ама заради ќеф. Сакам џиџиња :))

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Dell's official site

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Дали може некој по ПП да ми прати торент за испробана 7-ца 32 битна ве молам.

C

Crazy Diamond

Гостин
Јас имам 7-ца инсталирано и сега сакам да се вратам на XP. Симнав од замунда еден торент XP професионал, и еве кога го пуштам setup-от што ми дава:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас имам 7-ца инсталирано и сега сакам да се вратам на XP. Симнав од замунда еден торент XP професионал, и еве кога го пуштам setup-от што ми дава:
Очигледно не знаеш да форматираш РС.

Треба да бутираш (boot) од цедево. Ставаш цедето, рестартираш РС, одиш во биос, местиш First Boot Device да ти биде цедеромот, после влагаш во сетапот од цедето (ќе бутира од него)......
Или викни некој поупатен, да не зезнеш нешто.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Изрежиго цедето и рестарт комп кога ке се уклучва кликај ф8 или делете и ке ти се појават три опциии шо сакаш да отвориш и таму селектирај дека сакаш цедеромот да го отвориш и ке ти почне со инсталација јас така си го инсталирвам кај мене а и нема шо да заебеш пошо едноставно е многу ....
само знај ги префиксите на x32 битен комп неможеш x64 biten виндоус да инсталирваш а обратно може...

welzar

www.maturskiradovi.net
Член од
18 декември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ljudi , windows 7 , je do sada najjednostavniji operativni sistem na kojem sam radio.Sve je pojednostavljeno do maximuma...jedini problem je bio u pocetku, tj prilagodjavanje sa windowsa XP na Win7...U stvari Win7, je po meni pojednostavljena Win Vista u kombinaciji sa Win XP ...Ako se uskoro pojavi i Win 8(kako najavljuju i Microsofta) probacu i njega,mada sve ono sto je meni potrebno u radu na racunaru Win 7 vec poseduje...a kompatibilan je sa programima pravljenim za win XP. win 2000 , win 98, samo treba naglasiti kompatibilnost u odredjenom programu.

--- надополнето ---

Ja tu nista ne bih dirao...Ne znam bas da rastumacim ono sto si pisao,ali sam skontao da hoces da se vratis u proslost , na win XP....ZAszto bi to radio u opste...Kod mene od same pojave win 7 , stoji instalirana SEDMICA i nikada nisam imao problema sa ovim O.S.

Kajgana Shop

На врв Bottom