Windows 7

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добро он сигурно не го оптеретува лаптопот мн. со апликации, така да процесорот ќе заврши работа за сурфање/музика/мсн и остали лајт ствари.

Токсик за што го користиш PCто?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Добро он сигурно не го оптеретува лаптопот мн. со апликации, така да процесорот ќе заврши работа за сурфање/музика/мсн и остали лајт ствари.

Токсик за што го користиш PCто?
Како знаеше дека е лап-топ? :)
Иначе, освен за форумчево, фејсбук и YouTube не користам други ствари.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе праи проблеми? :)
Нема да прави нешто проблеми, туку нема ништо да добиеш. 64 bit Windows се става на процесори од Core 2 Duo па наваму.

Pentium и таквите се за 32 битни. А и што ќе ти е 64 битен? Дизајнираш нешто? 3D моделирање? Некои “тешки“ процеси?

Не верувам, зашто да си работел тоа, немаше да си на пентиум :)

Еве малку посликовито:

Core 2 Duo има две јадра кои работат ефективно, си ја вршат работата како што треба
Pentium Dual Core исто има две јадра.... ставени со ОХО лепак :):):)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Според моделот на процесорот:) (тоа T што е пред бројчето, тоа за пентиум и за Core 2 процесори означува мобилна верзија дека е)

Чим за тоа го користиш, нема да ти прави проблеми.

@Корун Core 2 Duo имаат заеднички L2 кеш, тоа е разликата и ги прави мн. поефикасни од овие што се лепени со дрвофикс:)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Според моделот на процесорот:) (тоа T што е пред бројчето, тоа за пентиум и за Core 2 процесори означува мобилна верзија дека е)

Чим за тоа го користиш, нема да ти прави проблеми.
Добро другар. Фала многу за помошта. :) И
Исто и до тебе Корун.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Во Action Center-от неодамна ми излезе една битна порака -

"The Windows Security Center service is turned off"

кога и да кликнам turno on now, ми јавува -

"The Security Center service can't be started"

ова е поврзано со Network Access Protection agent service is not running - и покажува дека е офф.

почнав нешто во services да пробувам али пред да заебам нешто да си прашам шо е фрката.
На мајкрософт-тех не најдов добро решение.

се појави 2-3 дена пред истек на лиценцата на Антивирусот, и денес после 10тина часа без антивирус го сменив нодот за бит-дифендер 2011.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28

ова е поврзано со Network Access Protection agent service is not running - и покажува дека е офф.

почнав нешто во services да пробувам али пред да заебам нешто да си прашам шо е фрката.

се појави 2-3 дена пред истек на лиценцата на Антивирусот, и денес после 10тина часа без антивирус го сменив нодот за бит-дифендер 2011.
Мислам дека ако користиш интернет сеќурити нема да имаш потреба од The Windows Security Center service is turned off и дека ова се исклучва бидеќе се оневозможува да работи заедно со интернет сеќурити така да и јас кога имав бит дефендер 2010 не ми работеше тоа
ама некако бит дефендерот многу лошо се покажа трга многу рам и процесор

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

Десен клик на таскбар, таскбар пак, notification area>customize>system icons on/off>Action Center> off.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Мислам дека ако користиш интернет сеќурити нема да имаш потреба од The Windows Security Center service is turned off и дека ова се исклучва бидеќе се оневозможува да работи заедно со интернет сеќурити така да и јас кога имав бит дефендер 2010 не ми работеше тоа
ама некако бит дефендерот многу лошо се покажа трга многу рам и процесор
Мене секјурити центарот ми е disabled, затоа е поише збунувачки.

service name - wscsvc

The WSCSVC (Windows Security Center) service monitors and reports security health settings on the computer. The health settings include firewall (on/off), antivirus (on/off/out of date), antispyware (on/off/out of date), Windows Update (automatically/manually download and install updates), User Account Control (on/off), and Internet settings (recommended/not recommended). The service provides COM APIs for independent software vendors to register and record the state of their products to the Security Center service. The Action Center (AC) UI uses the service to provide systray alerts and a graphical view of the security health states in the AC control panel. Network Access Protection (NAP) uses the service to report the security health states of clients to the NAP Network Policy Server to make network quarantine decisions. The service also has a public API that allows external consumers to programmatically retrieve the aggregated security health state of the system.

ако му напраам disabled никакви апдејти нема да ми дава со центарот.

http://www.vistax64.com/tutorials/67737-security-center.html?ltr=S

независно дали е пуштен или исклучен па си стои нотификацијата.

може ли некако да се продужи да се работи како по старо без систем ристор и слични срања??

--- надополнето ---

Десен клик на таскбар, таскбар пак, notification area>customize>system icons on/off>Action Center> off.
брао го реши проблемот...

7GeorgeBest7

Magician
Член од
22 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
1
Исто како и кај многу луѓе и јас имам нелиценциран windows 7 и од кога го ставив позадината стана црна и почнаа да се појавуваа pop ups за тоа дека треба да се лиценцира. Симнав многу активатори ( пачови ) и најдов еден што го поправи сето тоа но пак неможам да ја сменам позадината... Значи се е средено не се појавуваат веќе pop-ups но сепак не можам да ја сменам позадината. Побарав на гугл но кај сите тиа активатори пишува дека проблемот со позадината ке биде среден. Ако некој знае што е проблемот или знае некој добар активатор ( пач ) нека прати.
Фала однапред.

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
имам едно прилично забеган проблем.... пред некое време (1-2 месеца) ставив пассворд на пц.... е финтата е шо сеа пробувам да се уклучам немам поима шо пасворд сум ставил... има некакви програми кој можат некако да ми помогнат или едино формат му е спасо :S

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
имам едно прилично забеган проблем.... пред некое време (1-2 месеца) ставив пассворд на пц.... е финтата е шо сеа пробувам да се уклучам немам поима шо пасворд сум ставил... има некакви програми кој можат некако да ми помогнат или едино формат му е спасо :S
Преку Safe-Mode влези како Аминистратор и преку User Accounts избриши го пасвордот....

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Да не има некои лоши Updates како kb971033? Вчера ми се инсталираа некои и денес кога го пуштив компјутерот одвај работеше, ги проверував на google за што се ама си викам ај да прашам :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да не има некои лоши Updates како kb971033? Вчера ми се инсталираа некои и денес кога го пуштив компјутерот одвај работеше, ги проверував на google за што се ама си викам ај да прашам :)
Провери да не ти се пушта Windows Performance Index автоматски на проверка, во System делот таму. :)

Јас се чудев зашто компјутерот ми гаси аеро, почнуваат дисковите ко тенкови да работат на моменти и рамот ми фура до даска, кога открив дека WPI си правел сам тестови. : )

Плус, не би ги оставил апдејтите сами да си работат, зашто ќе ти го рикнат Офисот, Виндоусот или антивирусот (ако ти е MSE)...

Kajgana Shop

На врв Bottom