Windows 7

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
а шо лаптоп имаш? кажи ми серија
не е лаптоп обичен десктоп е

и јас исто мислам, дека е со драјверите.
пробај апдејт да направиш на драјверите, или само апдејт на виндоусот си велам дека ќе ги пронајде
тие драјвери што му требаат (барем така беше кај мене, иако ваков проблем сум немал, имав некомпатибилност со некои игри).
Ако пак вака неќе, симни си драјвери од официјалните страни на продуктите што ги имаш, ако и ова неќе, тогаш имаш некоја
лоша верзија на Виндоус, па пробај да симнеш некоја поасона верзија, зш сега има разно разни верзии, Виндоус Блек, Дарк ваков-таков.
Ако евентуално симињаш Виндоус, ПП-ме, ќе ти дадам директни линкови.
редовно се праени апдејти, арно ама не можам ни ристор поинт да напрам, т.е. само од вчера ми дава ристор поинт, вирус да е не ми се верува имам и spyboot и eset smart security ќе кажеа бар едниот од нив

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
редовно се праени апдејти, арно ама не можам ни ристор поинт да напрам, т.е. само од вчера ми дава ристор поинт, вирус да е не ми се верува имам и spyboot и eset smart security ќе кажеа бар едниот од нив
Брат и јас мислев дека со Есетот ми е добро заштитен компјутерот се додека не ставив Kaspersky Pure...ми најде 15 тројанци и 2 вируса што Есетот не ги наогаше...

Извинете за офтопиков.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Брат и јас мислев дека со Есетот ми е добро заштитен компјутерот се додека не ставив Kaspersky Pure...ми најде 15 тројанци и 2 вируса што Есетот не ги наогаше...

Извинете за офтопиков.
башка и со malwarebytes е скенирано и исчистено, вирус, тројанец исклучувам како опција ама можно е не викам не

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ај и мене прати ми , јас имам 32 битна.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
gadget за да си сетирам shut down на компјутеров, се мрднав веќе со ова sleep/hibernate и сите проблеми коа се буди?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
Имам два глупи необјасниви проблеми на лаптопов (користам Win 7):

1. Често пати се случува кога му правам shut down наместо тоа се рестартира ( и то ова од скоро време порано не правеше така)
2. не ми текнува сега за второто ај прво првово да го решиме....:smir:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
mi treba kluc za aktiviranje na 7 ultimejt
Темава е за дискусија, а не за барање клучеви и линкови за даунлоуд за лиценциран софтвер. Пиратерија не е дозволена на форумов. Нареден ваков испад ќе резултира со бан.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Микрофонот не ми работи не знам зошто ... на XP се беше ок, си работеше ама тука не. Слушалки и микрофон заедно се ... помош?

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Микрофонот не ми работи не знам зошто ... на XP се беше ок, си работеше ама тука не. Слушалки и микрофон заедно се ... помош?
Кај мене на Windows 7 воопшто не работат драјверите за звучна па ги ставив оние од XP преку Device Manager и беше се ОК. Инаку моментално сум на XP

Член од
8 јануари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
1
Да прашам да ми станат некои работи за овој ОС.
1.Која е разликата помеѓу Windows 7 Ultimate и Windows 7 Extreme ?
2.Симнав од нет седмица 64 битна и ми се свиѓаше ама многу CPU USAGE ми беше големо(константно 50%) дали некој знае зошто така ?
Претпоставувам ќе ме прашате за конфигурација,повелете:
2 гб рам
250 гб хард диск
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50 Ghz (интел ваљда)
нвидиа 9500 512 мб рам

Е

експерт

Гостин
2.Симнав од нет седмица 64 битна и ми се свиѓаше ама многу CPU USAGE ми беше големо(константно 50%) дали некој знае зошто така ?
2 гб рам
250 гб хард диск
нвидиа 9500 512 мб рам
extreme не постои, сигурно е custom made, како Windows XP Black Edition, полно со вируси и несигурно

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
2 гб рам
250 гб хард диск
нвидиа 9500 512 мб рам
1. Нема Extreme верзија од Windows 7 како што кажа експерт, има: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise и Windows 7 Ultimate.
2. Види која програма/процес ти го оптеретува процесорот, или па ако си ја симнал таа extreme (custom made) верзија, ондак до неа е пошто е полна со багови, штетници итн.

Плус за твојата конфигурација со 2гб рам немаш потреба од 64 битен оперативен, ем троши повеќе рам, ем минимум за 64бит Вин7 е 2гб рам, моја препорака е да си инсталираш Windows 7 Ultimate 32bit или Windows 7 Home Premium 32bit :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom