Windows 7

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Сите знаеме дека сме користеле Win XP без никакви апдејти и тоа без никакви проблеми :) па сега зошто да не можеме да користиме WIn 7 без апдејти :baeh:

PS: јас го кракнав со Remove WAT
Кој го има стаено RemoveWAT бољи да има све стаено шо е од мајкрософт(Офис и остало), бидејќи без WAT неможе да се инсталираат.Одма го избришав тоа откако нејќеше офисот да ми се инсталира.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
пред неколку дена ставив виндовс 7 и сега кога подолго време ( 1саат ) не го користам компјутерот тој се гаси и повторно треба да го вклучувам па ако некои знае нека каже како да направам да не се гаси

T

Tetro

Гостин
пред неколку дена ставив виндовс 7 и сега кога подолго време ( 1саат ) не го користам компјутерот тој се гаси и повторно треба да го вклучувам па ако некои знае нека каже како да направам да не се гаси
http://forum.kajgana.com/showthread.php?41649-Помош-софтверски-проблеми-и-совети-IV-дел&p=3578373&viewfull=1#post3578373

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Или имас RC верзија или треба да го средиш тоа во Power Options.
Ако користиш RC верзија, инсталирај Retail верзија и ќе немаш проблем. А ако се е во ред со верзијата, тогаш иди Control Panel\System and Security\Power Options и штиклирај High performance и то. :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
дали имате забележано во последниве неколку дена дали виндоусот ви „смрзнува“ или сликата на мониторот како да се расипува во цртички, па кога ќе се направи сликата виндоусот е нефункционален т.е. само сликата е а ни глушецот мрда ни тастатурата функционира, прашувам затоа што сега сум на виста и таков проблем досега немам, а на 7-цата по само 5 минути работење го јавува проблемот

T

Tetro

Гостин
дали имате забележано во последниве неколку дена дали виндоусот ви „смрзнува“ или сликата на мониторот како да се расипува во цртички, па кога ќе се направи сликата виндоусот е нефункционален т.е. само сликата е а ни глушецот мрда ни тастатурата функционира, прашувам затоа што сега сум на виста и таков проблем досега немам, а на 7-цата по само 5 минути работење го јавува проблемот
не..

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
на ова мислев, зошто ова ми се дешава само на 7-цата, а на вистата не, дали е до ОС или е хардверски проблем, ако некој знае нека кажи

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
а јас мислам дека имаш проблем со флет кабелот
а зошто тогаш само во 7-цата ми го прави овај проблем, имам dual boot со виста и на вистата го немам овај проблем (зошто имам dual boot со виста е друга приказна), плус кога ќе направи така смрзнуваат и глушецот и тастатурата па мора рестарт

T

Tetro

Гостин
а зошто тогаш само во 7-цата ми го прави овај проблем, имам dual boot со виста и на вистата го немам овај проблем (зошто имам dual boot со виста е друга приказна), плус кога ќе направи така смрзнуваат и глушецот и тастатурата па мора рестарт
а, дали провери со драјверите да не е нешто, конфликт, или некомпатибилност?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
а, дали провери со драјверите да не е нешто, конфликт, или некомпатибилност?
проверено, плус ништо не инсталирав во последниве недела дена, до завчера беше све ок, ова од вчера почна да ме зезат

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
и јас исто мислам, дека е со драјверите.
пробај апдејт да направиш на драјверите, или само апдејт на виндоусот си велам дека ќе ги пронајде
тие драјвери што му требаат (барем така беше кај мене, иако ваков проблем сум немал, имав некомпатибилност со некои игри).
Ако пак вака неќе, симни си драјвери од официјалните страни на продуктите што ги имаш, ако и ова неќе, тогаш имаш некоја
лоша верзија на Виндоус, па пробај да симнеш некоја поасона верзија, зш сега има разно разни верзии, Виндоус Блек, Дарк ваков-таков.
Ако евентуално симињаш Виндоус, ПП-ме, ќе ти дадам директни линкови.

Kajgana Shop

На врв Bottom