Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога заврши со инсталацијата на мониторот излегоа разни бои??Толку знам..:toe:
Опиши подетално, во каква форма, али во форма, коцка, расштркани..... може да ти се изместил кабелот од мониторот, може графичката нешто те зезнала, може драјверите за графичката....

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.897
Поени од реакции
22.980
Опиши подетално, во каква форма, али во форма, коцка, расштркани..... може да ти се изместил кабелот од мониторот, може графичката нешто те зезнала, може драјверите за графичката....

Раштркани ..

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ke go kupuvam win 7..pa me interesira dali gi prifaka programite i igrite koi se kompaktibilni vo XP odnosno, dali moze da se raboti so istite programi koi XP gi prifaka.???

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ke go kupuvam win 7..pa me interesira dali gi prifaka programite i igrite koi se kompaktibilni vo XP odnosno, dali moze da se raboti so istite programi koi XP gi prifaka.???
Не сум сигурен, ама јас користам 7 неколку месеци и ми вклучува се освен некои програми кои се стрикно за 32бит виндоус , зашто јас користам 64-битен.
Мислам дека нема да имаш проблеми.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
кои се стрикно за 32бит виндоус
Апсолутно нема врска тоа, сите 32 бит програми работат без проблеми на 64, нема никаква корелација помеѓу тие две работи.
Кај тебе со тие програми е нешто друго проблемот.

@Neporazen
Скоро се работи на Win 7 како што треба, само ептен стари програми може да ти прават проблеми, ама ако ти се најде некоја таква, симни си XP Mode од MS страницата и ќе можеш и тие да ги користиш.

ПС
Ако купуваш, купи Professional верзијата, Ultimate е скроз фрлање пари.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ја користам 64 бит Windows Vista/7 купени Ultimate во кутија Оргинал оргинала ја ја користам 64 битната верзија поради хардверот до сеа сите програми ми работат без проблем

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Апсолутно нема врска тоа, сите 32 бит програми работат без проблеми на 64, нема никаква корелација помеѓу тие две работи.
Кај тебе со тие програми е нешто друго проблемот.

@Neporazen
Скоро се работи на Win 7 како што треба, само ептен стари програми може да ти прават проблеми, ама ако ти се најде некоја таква, симни си XP Mode од MS страницата и ќе можеш и тие да ги користиш.

ПС
Ако купуваш, купи Professional верзијата, Ultimate е скроз фрлање пари.
Не е точно ова, има програми со различни верзии за 32 и 64 битен оперативен систем. Моментално ми текнува на две такви што ги користам, Diskeeper и NetLimiter.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Не е точно ова, има програми со различни верзии за 32 и 64 битен оперативен систем. Моментално ми текнува на две такви што ги користам, Diskeeper и NetLimiter.
Нема врска тоа, не постои програм која ќе работи стриктно на 32бит ОС, 64бит ОС ти дава можност целосно да го искористиш процесорот и да кориситш 64бит програми.

Тоа што постојат две верзии од некоја програма 32/64 е бидејќи сеуште се користат 32 битни ОС. Ако имаш 64бит хардвер и ОС, препорачливо е да инсталираш 64бит програми за да можеш да го искористиш системот до максимум.

Вклучи Task Manager na 64bit Win vista/7 и ќе видиш дека имаш многу 32 битни програми кои работат без проблеми

Сите со *32 во процеси табот, се 32битни.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Нема врска тоа, не постои програм која ќе работи стриктно на 32бит ОС, 64бит ОС ти дава можност целосно да го искористиш процесорот и да кориситш 64бит програми.

Тоа што постојат две верзии од некоја програма 32/64 е бидејќи сеуште се користат 32 битни ОС. Ако имаш 64бит хардвер и ОС, препорачливо е да инсталираш 64бит програми за да можеш да го искористиш системот до максимум.

Вклучи Task Manager na 64bit Win vista/7 и ќе видиш дека имаш многу 32 битни програми кои работат без проблеми

Сите со *32 во процеси табот, се 32битни.
Никој не негира дека постојат 32 битни програми што работат на 64 битен оперативен систем, дури и поголемиот број се такви ама тврдењето "Апсолутно нема врска тоа, сите 32 бит програми работат без проблеми на 64" не е точно, не работат сите. Ти дадов и пример, пробај 32 битна верзија да инсталираш на 64 битен оперативен систем од тие што ги наведов и ќе видиш што ќе се случи.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Diskkeeper, NetLimiter, антивируси, тие се системски програми, и затоа мора да одговараат со системот. 32 битен антивирус не може да работи на win 64 исто како што драјвер за win 32 не работи на win 64.

А од нормалниве 32 битни апликации (не системски), најголемиот број ако не и сите работат. Многу многу ретко да се надји некоја која нема да работи.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
of lele, pa pogledni vo screenshotot- gore, i ke vidis deka kaspersky e 32 biten, isto i daemon tools.

Drajveri se druga prikazna.

Член од
8 јуни 2005
Мислења
90
Поени од реакции
0
Се случува да неможе да се инсталира 32 битна апликација на 64 битен OS. Мене конкретно ми се има случено да неможам да инсталирам софтвер од Аутодеск (Аrchitecture 2008) со порака дека е тоа 32 битна апликација и дека неможе да се инсталира,но сепак со модифицирање на клучни инсталациони фајлови ја направив да работи.

PI

Член од
16 февруари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
1
Треба да го купиш, многу јасно. Друго „решение“ е крак. Не прашувај за крак овде, ако сакаш чекај да ти прати некој по ПП. (Чим некој ќе го види мислењево ќе ти прати)
istiot problem. ke moze "resenie" nekoj da mi prati po PP? Stanuva zbor za 7 ultimate
off topic: izvinete za latinicava:smir:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Зошто кога пуштам филм преку Bs Player звук има, слика нема, пробав инсталирав windows 7 codec пак исто.

Чаре?:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom