Windows 7

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Проблемов остана ради апдејтот. Има некој идеја како да го решам?
За компјутер или за лаптоп станува збор?

Ако е компјутер..пробај....деинсталирај драјверите......исклучи компјутерот извади ја мрежната картица....пушти го комјутерот без неа....исклучи пак врати ја мрежната пушти комјутерот да ја пронајде или стави си ги старите драјвери ...

Друго решение ..и 100% сигурно.....нов формат:pos2:(јеби га)...и кога ќе дојде за апдејт не дозволувај за драјверите.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За компјутер или за лаптоп станува збор?

Ако е компјутер..пробај....деинсталирај драјверите......исклучи компјутерот извади ја мрежната картица....пушти го комјутерот без неа....исклучи пак врати ја мрежната пушти комјутерот да ја пронајде или стави си ги старите драјвери ...

Друго решение ..и 100% сигурно.....нов формат:pos2:(јеби га)...и кога ќе дојде за апдејт не дозволувај за драјверите.
За компјутер станува збор. Мрежната неможам да ја вадам бидејќи уназад 3-4 години сите матични се со онборд мрежни:)
Друга работа е што пробав на сите можни начини да бришам драјвери, мрежната ја исклучував, ја бришев... и пак иста приказна после секој рестарт.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За компјутер станува збор. Мрежната неможам да ја вадам бидејќи уназад 3-4 години сите матични се со онборд мрежни:)
Друга работа е што пробав на сите можни начини да бришам драјвери, мрежната ја исклучував, ја бришев... и пак иста приказна после секој рестарт.
Можеби преку 95% се..но сепак не се сите....

Е да го ебам ..(вин 7...толку од неговата совршеност) ...отишле драјверите..се интегрирале во виндовсот..
Изгледа ќе мораш формат..или на секое уклучување процедурата што сега ја правиш.:toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Можеби преку 95% се..но сепак не се сите....

Е да го ебам ..(вин 7...толку од неговата совршеност) ...отишле драјверите..се интегрирале во виндовсот..
Изгледа ќе мораш формат..или на секое уклучување процедурата што сега ја правиш.:toe:
Имаш право. Ебати совршеноста :toe: Сепак фала;)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Проблемов остана ради апдејтот. Има некој идеја како да го решам?
Пробај исклучи го pc-то од штекер, па пак вклучи го по 1 минута.
Мене ми се случи проблем со мрежната па по исклучи-уклучи методот проработе.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
само што го изрежав на двд и рестарт за да форматирам и на стартот ми бара некој драјвер шо го неам никаде во ком,знае некој шо е проблемов ?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
200 denari nova mrezna, barem ke si nemas maki.
Не фала.

Пробај исклучи го pc-то од штекер, па пак вклучи го по 1 минута.
Мене ми се случи проблем со мрежната па по исклучи-уклучи методот проработе.
Ќе пробам иако не верувам во вакви работи кога знам дека проблемот е до е*аните драјвери:)
Ако не ќе форматирам, и апдејти никогаш повеќе нема да вклучам:D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сепак имало работи што не требаат:)
Друга мака имам па сега ради апдејтиве. На секое рестартирање на компјутерот, мрежата не ми работи. Ги бришам драјверите од корен, али пак истото. Морам да идам во Device Manager, па Uninstall на мрежната, па да се иснталира на ново, па си работи се до нареден рестарт...
А рачно ги избриша од корен?

Оди во /Windows/System32/DRIVERS

И таму најди ги драјверите од мрежната и дај им SHIFT + DELETE.

За да знаеш кои ти се точните драјвери, оди во Device Manager, влези си во мрежната и во табот Driver кликни на Driver Details... и ќе најдеш кој ти е точниот фајл од драјверот.

После пробај стај си ги драјверите што не те зезаат...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Можни проблеми се недоволно напојување, вии да не ти е преоптоварен штекот да не имаш премногу рабти приклучено на него. Барем јас така си го средив проблемот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А рачно ги избриша од корен?

Оди во /Windows/System32/DRIVERS

И таму најди ги драјверите од мрежната и дај им SHIFT + DELETE.

За да знаеш кои ти се точните драјвери, оди во Device Manager, влези си во мрежната и во табот Driver кликни на Driver Details... и ќе најдеш кој ти е точниот фајл од драјверот.

После пробај стај си ги драјверите што не те зезаат...
Да вака ги избришав. Ги ставам тие што не зезаат, и после рестарт, магично се враќаат старите:)

Можни проблеми се недоволно напојување, вии да не ти е преоптоварен штекот да не имаш премногу рабти приклучено на него. Барем јас така си го средив проблемот.
За мојот проблем се однесува постов?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да вака ги избришав. Ги ставам тие што не зезаат, и после рестарт, магично се враќаат старите:)

За мојот проблем се однесува постов?

Да пробаш со програмата Driver Sweeper?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Симнатите апдејти се наоѓаат на следната патека..

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

изгледа од таму сам пак си ги инсталира..само тешко се разпознава кое зошто е...

А проба ли во контол панел.... program and features вo..view instaled updates... од таму да го денсталираш драјверот?

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Сетирав кога има нови updates да ме известува па потоа сама да одберам што да симнам што не. Да наместам ли да си ги download-ира автоматски. Да не симнувам воопшто? да симнувам се? само тоа што е одбележано како important (до сега само тие ги симнав бидејки другото ми се чинеше непотребно колку што прочитав што и како е)
може ли да си направам некој проблем или некој апдејт да направи прво verification за дали ми е genuine windows-от или не?

Kajgana Shop

На врв Bottom