Windows 7

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Прочитај го пак болдираново:

Значи двајцата сте направиле најнормална инсталација БЕЗ ФОРМАТ, што значи во двете партиции имате по некој фајл од Windows 7 затоа што сте инсталирале преку ДРУГ ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ а не директ од БУТАБИЛНО CD.

Таквиот начин е понесигурен и НЕ Е СВЕЖА инсталација на Windows.

www.asus.com
Да бе, кога го уклучувам компјутерот ми излегува тоа да одберам кој оперативен систем да го подигне. Сеуште има опција од Windows XP но тој ми е избришан а опцијата сеуште стои, исто имам и за Linux Ubuntu на D партицијата што ми беше инсталиран пред тоа, а од Windows 7 имам две опции, Windows 7 и Windows 7 XE. Ова XE што е за 7цата ми излезе откако му ставив лиценца и кога ќе го подигнам него 7цата има лиценца, а на тоа Windows 7 што е само нема лиценца...Заебана работа, штом е така ќе го режам на ЦД и поново ќе форматирам...:tapp::tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да бе, кога го уклучувам компјутерот ми излегува тоа да одберам кој оперативен систем да го подигне. Сеуште има опција од Windows XP но тој ми е избришан а опцијата сеуште стои, исто имам и за Linux Ubuntu на D партицијата што ми беше инсталиран пред тоа, а од Windows 7 имам две опции, Windows 7 и Windows 7 XE. Ова XE што е за 7цата ми излезе откако му ставив лиценца и кога ќе го подигнам него 7цата има лиценца, а на тоа Windows 7 што е само нема лиценца...Заебана работа, штом е така ќе го режам на ЦД и поново ќе форматирам...:tapp::tapp:
Тоа што ти стојат опциите за други оперативни системи, вака ќе го средиш:

Properties на Computer, па горе лево во тоа линковите имаш Advanced system settings, па оди во табот Advanced, па во третото Settings од горе (Startup and recovery).

Сега тука во тоа drop-down менито, одбери си го Windows-от што го користиш и одштиклирај ги тие двете под менито (time to display....)

Толку е. Сега директ ќе ти се уклучува во селектираниот Windows без да чекаш и без да ти појавува други опции.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Тоа што ти стојат опциите за други оперативни системи, вака ќе го средиш:

Properties на Computer, па горе лево во тоа линковите имаш Advanced system settings, па оди во табот Advanced, па во третото Settings од горе (Startup and recovery).

Сега тука во тоа drop-down менито, одбери си го Windows-от што го користиш и одштиклирај ги тие двете под менито (time to display....)

Толку е. Сега директ ќе ти се уклучува во селектираниот Windows без да чекаш и без да ти појавува други опции.
ТИ БЛАГОРАМ! СРЕДИВ!

Леле колку ме нервираше ова...:vozbud::smir:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
asus radeon 9200se

инсталирав windows 7 и не го подржува драјверот за графичката asus radeon 9200se не се инсталира до крај и на некои игри кажува грешка како hardware acceleration дека нема дали има некое решение за овај проблем

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
инсталирав windows 7 и не го подржува драјверот за графичката asus radeon 9200se не се инсталира до крај и на некои игри кажува грешка како hardware acceleration дека нема дали има некое решение за овај проблем
А Windows 7 не си инсталира сам драјвери за графичкава? Или не ни провери, и само ги стави твоите...?

Избриши ги комплет (и од add/remove и од device manager), направи рестарт и остај го сам да ги најде и да ги инсталира.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вие што бевте по праќањето линкови за 7цава, пратете некој испробан наваму. :helou: Фала.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вие што бевте по праќањето линкови за 7цава, пратете некој испробан наваму. :helou: Фала.
Ке ти пратам windows 7 кога ке стасам дома имаш пратен Windows 7 оргинал проверен и се и сешто.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сите што побарувате линкови кога забележувате дека некој има достапен линк во случајот Dark HaCkeR пишете му на профил или ПП, нема потреба тука по неколку пати да се побарува, темата има други намени.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
На 7-ва не можам да гледам филмчиња со македонски превод, не може да го пронајде, српски, хрватски без проблем, а наш превод никако не сака!
Да не знае некој нешто за оваа работа, не можам никако да се снајдам? :smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
На 7-ва не можам да гледам филмчиња со македонски превод, не може да го пронајде, српски, хрватски без проблем, а наш превод никако не сака!
Да не знае некој нешто за оваа работа, не можам никако да се снајдам? :smir:
Да не пробуваш со медиа плеер? Сними асален видео плеер. GOM или MPC-HC овај вториов можи изгледа неубаво на почеток (нема скин) но е многу моќен. јас тој го користам

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Да не пробуваш со медиа плеер? Сними асален видео плеер. GOM или MPC-HC овај вториов можи изгледа неубаво на почеток (нема скин) но е многу моќен. јас тој го користам
Со GOM гледам ама не сака:toe:
Ај ќе го ѕирнам овој другиов, да видиме што ќе биде :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Уклучен ви седи апдејтот на 7цава? Незнам дали да го активирам, навика ми е од ХР и од Виста да ми седи исклучен да не ми прави апдејти.

?

..........

Гостин
Уклучен ви седи апдејтот на 7цава? Незнам дали да го активирам, навика ми е од ХР и од Виста да ми седи исклучен да не ми прави апдејти.
Уклучиго сам ке си најде шо му треба и ке немаш мака после :helou:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Уклучи го!

Само напомена......подеси го да само проверува за апдејти и те прашува, правиш избор, што сакаш да инсталира.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Де објасни ми зошто го исклучуваше на XP и Vista?

Kajgana Shop

На врв Bottom