- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
Епа ако не ти било бутабилно Windows 7 цедето, како си инсталирал?знам за тоа ама 7цава шо ја иам на цд изгледа не е бутабилно и несакаше да се форматира и ја инсталирав у D и сеа сакам да си остане она ама Cто да го форматирам каде што престојува XPto
Јас кога го форматирав моето ПЦ од XP во Windows 7 не користев CD воопшто. Му направив Mount на Deamon Tools и си се инсталираше исто како од CD што би го инсталирал. Има ли нешто лошо ако се форматира на овој начин?Епа ако не ти било бутабилно Windows 7 цедето, како си инсталирал?
Ако си инстлирал преку ХР, затоа неможеш да направиш формат на С зашто таму ти се BOOT фајловите т.е. фајловите и сетинзите преку кои се подига Windows 7.
Најубаво, земи си бутабилна финална верзија од 7, форматирај се што имаш, и после на ново инсталирај си 7 кај сакаш.
А тоа со цедињата... не ти ги чита цедињата или не ти го чита цедеромот???
Провери во Device Manager дали ти е таму цедеромот.
od kaj bratmi pisuvam seaЕпа ако не ти било бутабилно Windows 7 цедето, како си инсталирал?
Ако си инстлирал преку ХР, затоа неможеш да направиш формат на С зашто таму ти се BOOT фајловите т.е. фајловите и сетинзите преку кои се подига Windows 7.
Најубаво, земи си бутабилна финална верзија од 7, форматирај се што имаш, и после на ново инсталирај си 7 кај сакаш.
Прочитај го пак болдираново:Јас кога го форматирав моето ПЦ од XP во Windows 7 не користев CD воопшто. Му направив Mount на Deamon Tools и си се инсталираше исто како од CD што би го инсталирал. Има ли нешто лошо ако се форматира на овој начин?
Епа ако не ти било бутабилно Windows 7 цедето, како си инсталирал?
Значи двајцата сте направиле најнормална инсталација БЕЗ ФОРМАТ, што значи во двете партиции имате по некој фајл од Windows 7 затоа што сте инсталирале преку ДРУГ ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ а не директ од БУТАБИЛНО CD.Нема ништо лошо.И јас така ја инсталирав 7-мицава дека немав CD-ром,расипан ми е па еве си тера нема гајле.
www.asus.comАко може некој да ми најде драјвер за интернет за виндовс 7 матичната ми е Asus P4S533 Series
За оваа матична плоча од негде околу 2002 тешко дека ќе најдеш специјализиран драјвер за вин 7......ни за виста не видовАко може некој да ми најде драјвер за интернет за виндовс 7 матичната ми е Asus P4S533 Series
За оваа матична плоча од негде околу 2002 тешко дека ќе најдеш специјализиран драјвер за вин 7......ни за виста не видов
Со Lavalys Everest Ultimate Edition види која мрежна е интегрирана......па за тоа побарај драјвери за виста...
или ....решение од 250-300 ден ...купи засебна нова мрежна картица....и терај...
Абе треба.....ама со пензионери (хардверски)..тешка му е работатаТреба самиот Windows 7 да му ги инсталира сите потребни драјвери за матичната.
е треба ама како што рече воне со ваво ср*ње од ком не сака...Абе треба.....ама со пензионери (хардверски)..тешка му е работата
Што точно не ти е инсталирано од матичната?е треба ама како што рече воне со ваво ср*ње од ком не сака...
А проба ли со друг плеер?
GOM Player
KM Player
Пробав со сите Player - и шо ги имам - Windows media player пушташе па сега и он прекина излегува само STOP WORKING и се исклучува, исто и со MPCStar, и со GOM . . .
Бриши ги драјверите за графичката и звучната и стави си ги најновите.Пробав со сите Player - и шо ги имам - Windows media player пушташе па сега и он прекина излегува само STOP WORKING и се исклучува, исто и со MPCStar, и со GOM . . .