Windows 7

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Форматирање на веќе инсталиран оперативен систем ќе си внесеш бутабилно цд од оперативниот и преку сетапот ќе форматираш партицијата каде сега ти е 7.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
знам за тоа ама 7цава шо ја иам на цд изгледа не е бутабилно и несакаше да се форматира и ја инсталирав у D и сеа сакам да си остане она ама Cто да го форматирам каде што престојува XPto

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
знам за тоа ама 7цава шо ја иам на цд изгледа не е бутабилно и несакаше да се форматира и ја инсталирав у D и сеа сакам да си остане она ама Cто да го форматирам каде што престојува XPto
Епа ако не ти било бутабилно Windows 7 цедето, како си инсталирал?

Ако си инстлирал преку ХР, затоа неможеш да направиш формат на С зашто таму ти се BOOT фајловите т.е. фајловите и сетинзите преку кои се подига Windows 7.

Најубаво, земи си бутабилна финална верзија од 7, форматирај се што имаш, и после на ново инсталирај си 7 кај сакаш.

А тоа со цедињата... не ти ги чита цедињата или не ти го чита цедеромот???

Провери во Device Manager дали ти е таму цедеромот.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184

Ако си инстлирал преку ХР, затоа неможеш да направиш формат на С зашто таму ти се BOOT фајловите т.е. фајловите и сетинзите преку кои се подига Windows 7.

Најубаво, земи си бутабилна финална верзија од 7, форматирај се што имаш, и после на ново инсталирај си 7 кај сакаш.

Јас кога го форматирав моето ПЦ од XP во Windows 7 не користев CD воопшто. Му направив Mount на Deamon Tools и си се инсталираше исто како од CD што би го инсталирал. Има ли нешто лошо ако се форматира на овој начин? :toe:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Нема ништо лошо.И јас така ја инсталирав 7-мицава дека немав CD-ром,расипан ми е па еве си тера нема гајле.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8

od kaj bratmi pisuvam sea :)
па да така инсталирав прекуXP тоа е значи проблемот
а за цдромот нигде го нема ни во device manager

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Ако може некој да ми најде драјвер за интернет за виндовс 7 матичната ми е Asus P4S533 Series

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас кога го форматирав моето ПЦ од XP во Windows 7 не користев CD воопшто. Му направив Mount на Deamon Tools и си се инсталираше исто како од CD што би го инсталирал. Има ли нешто лошо ако се форматира на овој начин? :toe:
Прочитај го пак болдираново:

Нема ништо лошо.И јас така ја инсталирав 7-мицава дека немав CD-ром,расипан ми е па еве си тера нема гајле.
Значи двајцата сте направиле најнормална инсталација БЕЗ ФОРМАТ, што значи во двете партиции имате по некој фајл од Windows 7 затоа што сте инсталирале преку ДРУГ ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ а не директ од БУТАБИЛНО CD.

Таквиот начин е понесигурен и НЕ Е СВЕЖА инсталација на Windows.

Ако може некој да ми најде драјвер за интернет за виндовс 7 матичната ми е Asus P4S533 Series
www.asus.com

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За оваа матична плоча од негде околу 2002 тешко дека ќе најдеш специјализиран драјвер за вин 7......ни за виста не видов

Со Lavalys Everest Ultimate Edition види која мрежна е интегрирана......па за тоа побарај драјвери за виста...

или ....решение од 250-300 ден ...купи засебна нова мрежна картица....и терај...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
За оваа матична плоча од негде околу 2002 тешко дека ќе најдеш специјализиран драјвер за вин 7......ни за виста не видов

Со Lavalys Everest Ultimate Edition види која мрежна е интегрирана......па за тоа побарај драјвери за виста...

или ....решение од 250-300 ден ...купи засебна нова мрежна картица....и терај...

Треба самиот Windows 7 да му ги инсталира сите потребни драјвери за матичната.

Член од
14 јуни 2007
Мислења
105
Поени од реакции
6
А проба ли со друг плеер?

GOM Player
KM Player

Пробав со сите Player - и шо ги имам - Windows media player пушташе па сега и он прекина излегува само STOP WORKING и се исклучува, исто и со MPCStar, и со GOM . . .

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробав со сите Player - и шо ги имам - Windows media player пушташе па сега и он прекина излегува само STOP WORKING и се исклучува, исто и со MPCStar, и со GOM . . .
Бриши ги драјверите за графичката и звучната и стави си ги најновите.
Провери после дали е се во ред.

Ако не, нешто Windows-от те зеза. Напрај си System Restore до моментот кога не ти правело вакви проблеми.

Kajgana Shop

На врв Bottom