Windows 7

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
па само тоа е ново на Windows 7 aero snap другото се е optimize vista + SP2
Пак не се слагам. Vista SP2 не е ништо подобро оптимизирана. Ајде еве конретно спореди во однос на стартувањето да видиш дека разликата е повторно голема. Користењето на рам меморија е мнооогу поголемо кај Vista SP2. Кернелот е подобрен и со тоа самиот оперативен е подобар (7.), SP се само некои закрпи, тоа ти е кога на стара кола ќе и наместиш нови врати а моторот останува ист :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Каков сака нека биде ја секако кога ке излезе ке морам надуќан да го донесам и да го продавам

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Да не биде исто ко и со Вистата :pos2:...т.е...откако излезе вистата видовме колку многу добар е windovs xp :vozbud:кој пред тоа нечинеше (!?!) па за многумина 98-цата беше закон и незаменлив.:pos2:

Да не видиме и сега колку всушност е добра вистата:vozbud::pos2:
јбг..на гурање палиме...

Што се однесува до трошењето на рамот и нема некоја драстична разлика....
..инаку јас моментално користам Vista sp2 од мене лично преуредена со vLite која по инсталација ми зема само 4.2 гб од хардот и троши околу 320 мб од рамот после почетните 680 мб при стартување

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Најпаметното прашање до сега што го чув за 7...
“Не ме интересира колку е брз 7 на чиста инсталација. Ме интересира колку брзо гние?“, алудирајќи на успорувањето со редовно користење.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Да не биде исто ко и со Вистата :pos2:...т.е...откако излезе вистата видовме колку многу добар е windovs xp :vozbud:кој пред тоа нечинеше (!?!) па за многумина 98-цата беше закон и незаменлив.:pos2:

Да не видиме и сега колку всушност е добра вистата:vozbud::pos2:
Отсекогаш е било така. Не ме чуди ако има пак посебно од Apple фанбојците, 7 sucks и слични извици. Исто беше за Vista, за XP, за 2000, за ME.

Најголемиот проблем на Vista беше тоа што беше променет драјвер моделот, како и кернел верзијата. Само што развивачите на софтвер, на драјвери како најзасегнати од оваа промена, тоа не ги интересираше. Па се случуваа BSODs, претерано многу.

Добро за 7 е што користи веќе, конечно, прифатен драјвер модел, малку подновен (најнормално) и кернелот, верзијата (да тоа беше проблем кај Vista, верзијата порасна во основната бројка) остана 6 (6.1) (а на Vista отиде од 5.1 (која беше на XP) на 6.0)

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Skapav barajki go 7600 o_O
Aj ve molam nekoj neka mi pomogne :(
32 bit

D

drle

Гостин
Најпаметното прашање до сега што го чув за 7...
“Не ме интересира колку е брз 7 на чиста инсталација. Ме интересира колку брзо гние?“, алудирајќи на успорувањето со редовно користење.
Најдобар одговор на прашањето е : користи Linux и ич не се замарај со гниење (ова како печурките :pos2:).
Инаку споредено со Вистата, 7-ката речиси и да не гние, според моето досегашно искуство. Има надеж за МС да го стигнат Linux на тоа поле за неколку децении.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Најдобар одговор на прашањето е : користи Linux и ич не се замарај со гниење (ова како печурките :pos2:).
Инаку споредено со Вистата, 7-ката речиси и да не гние, според моето досегашно искуство. Има надеж за МС да го стигнат Linux на тоа поле за неколку децении.
не би рекол дека Vista гние така баш лесно како што гние XP

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не одете надвор од темата. За споредба со Linux продолжете тука

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Имам едно прашање.. можеби поназад некој прашал, ама нема врска... Значи коа пробуам да извадам скриншот од некоја игра на пример, кога ќе пастирам во пејнт ми искача слика од десктопот. Пробав да ја уклучам играта и со Run as administrator опцијата, пак исто... Баг на 7-цава или има некоја финта...? :toe:

Член од
7 јули 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Абе викам јас, никој ништо не проверува, не пробува.... Како ќе слушнат (од некој бот или било кој) така прераскажуваат. Ама до толку бе да кажеш нема sidebar...... :)
sidebar nema i jas go simnav pred 4 dena no nema:vozbud:

D

drle

Гостин
Имам едно прашање.. можеби поназад некој прашал, ама нема врска... Значи коа пробуам да извадам скриншот од некоја игра на пример, кога ќе пастирам во пејнт ми искача слика од десктопот. Пробав да ја уклучам играта и со Run as administrator опцијата, пак исто... Баг на 7-цава или има некоја финта...? :toe:
Која игра, и којa верзија на 7-ка користиш?
Еве јас сега пробав на Warcraft TFT на RC 7100 x86, си работи одлично.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
nema sidebar veke, sega se samo gadgets, mozes kaj sakas na desktop da ti stojat.

Kajgana Shop

На врв Bottom