Windows 7

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
До вчера многу го фалеше сеа смени мислење одма а :)
А и сварно бетата 7000 билд што е најдобра до сеа понатаму како што иде покрш и покрш стануе.
Ја и Виста користам па не ја фалам освен Windows XP кој е незаменлив ...
Исто срање различно паковање се Vista и 7 , Ја и понатаму ке останам на Vista и XP, 7 е само губење време ништо друго,не гледам причина да преминам од Виста на 7 а и другото го кажа vone погоре

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Јас користам Windows 7 build 7264 x64, го користам скоро 2-месеца и немам никакви проблеми, побрзо ми работат 3D-програмите отколку vista.

А најголем проблем се драјверите за графика 190.38_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql ТИЊА !!!!
- Имав 7.2-поени а сега кога ставив ми побара да рефреширам и рефреширав, што да видам 7.0 у пи.....тер. :nerv:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Pa od moeto iskustvo so Vista i Win 7 na mislenje sum deka sedmicata i ne e nekoj sosem nov-drug OS, toj e samo prepakuvana malku, epten malku graficki izmeneta i frizirana Vista, dodaden IE 8 i WMP 12 koj vo sustina se samo propratni programi na OS a ne i negovi sustinski delovi.

JBG .... MS.....si najde nacin da ni go prodade istoto kako novo a pri toa i debelo da zaraboti......
Fanboys... Epic fail!

А најголем проблем се драјверите за графика 190.38_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql ТИЊА !!!!
- Имав 7.2-поени а сега кога ставив ми побара да рефреширам и рефреширав, што да видам 7.0 у пи.....тер. :nerv:
Што има врска колку поени имаш бе... Слабо лее... Плус, тоа е проблем на nVidia, не на OS.

P

Princ

Гостин
Го заебав MBR-то на седмицата. Инсталирав Fedora Core на втората партиција (со GRUB) и сега не сака да се уклучи седмицата. Барав поправка на mbr, ама изгледа единствениот начин е преку ова

(Startup Repair) ама кај мене нече. Вика немало проблеми. Знае некој чаре?

D

drle

Гостин
Го заебав MBR-то на седмицата. Инсталирав Fedora Core на втората партиција (со GRUB) и сега не сака да се уклучи седмицата. Барав поправка на mbr, ама изгледа единствениот начин е преку ова

(Startup Repair) ама кај мене нече. Вика немало проблеми. Знае некој чаре?
Оди во command prompt и напиши bootrec.exe/fixmbr и решен проблемот.

P

Princ

Гостин
Частам пиво.

Пробав и вака:

Get your Windows 7 installation DVD and pop it into your drive.
- Then restart your computer.
- Press a key when you are prompted.
- Select a language, a time, a currency, and a keyboard or another input method, and then click Next
- Click Repair your computer
- Click the operating system that you want to repair, and then click Next
- In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt
- Type bootrec /rebuildbcd and then press ENTER

• If Bootrec runs successfully, it will present you with the installation path of a Windows directory. To add the entry to the BCD store, type Yes . A confirmation message appears that indicates the entry was added successfully.

• If Bootrec cannot locate any missing Windows installations, you must remove the BCD store, and then you must re-create it. To do this, type the following commands in the order shown below: (Remember to press ENTER after each command)

bcdedit /export C:\BCD_Backup

ren c:\boot\bcd bcd.old

bootrec /rebuildbcd

- Restart the computer.
ама не ми заврши работа.
bootrec.exe/fixmbr заврши работа топ.
Уште да исклучам GRUB-от да менаџира со оперативните системи (за да можам безбедно да ја избришам федора :takae:)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
decki, moze nekoj da potvrdi dali spyware doctor raboti na win7 rtm,jas sum na build7100 i ne raboti.
ako raboti na ponovite buildovi napisete na koj build raboti
fala

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
decki, moze nekoj da potvrdi dali spyware doctor raboti na win7 rtm,jas sum na build7100 i ne raboti.
ako raboti na ponovite buildovi napisete na koj build raboti
fala
Што си запнал толку за doctor инсталирај си ESET или Kaspersky и крај

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Pa od moeto iskustvo so Vista i Win 7 na mislenje sum deka sedmicata i ne e nekoj sosem nov-drug OS, toj e samo prepakuvana malku, epten malku graficki izmeneta i frizirana Vista, dodaden IE 8 i WMP 12 koj vo sustina se samo propratni programi na OS a ne i negovi sustinski delovi.

JBG .... MS.....si najde nacin da ni go prodade istoto kako novo a pri toa i debelo da zaraboti......
Многу грешиш. Од Vista до 7. има разлика земја-небо. Прво не може да се очекува нова графичка инфраструктура за толку краток период. Еве да спомнеме дека преодот беше Vista. Но додека сме кај графиката има многу новини за пример snap tool кој што е многу функционален кога се прведува или се куца паралелно.
Е сега конкретно 7. кај мене се стартува за 25 секунди на две различни конфигурации, користи 600мб при нормална работа со отворен browser и неколку програми, воопшто не ми го преотеретува рамот за разлика од Vista, дури не сакам да зборувам колку само време и треба на истата да се подигне со програмите на почеток па тоа кај мене беше ужас според ова има голема разлика која што тешко е да не се примети со што оптимизацијата е каде каде подобрена.
Vista е даалеку поназад што е и нормално бидејќи беше прв оперативен систем со внесувањето на новини посебно во делот на графиката.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
па само тоа е ново на Windows 7 aero snap другото се е optimize vista + SP2

Kajgana Shop

На врв Bottom