Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
не е легално линк на форумов а ти со BSoD-от што процесор имаш? кај мене на п4 на 3.0 ништо не јавува а и ретко да го оптерети до 100% и многу е подобар(побрз) од вистата а богами и од хр јас мислам дка конеќно по 98ката мајкрософт направи добар оперативен

п.с бсод од вин7 не сум го запознал уште, и по експериментите со драјверите од тв картицата

a bsod не е проблем уживај за тоа не се секирам ја
неможеш да кажеш дека е по брз од XP, а процесорот ми е ист како твојот сум користел и виста бета и XP бета и знам како се движи работава ;)

И... еве ја првата асалана рецензија на Win7

windows_7.png

a bsod не е проблем уживај за тоа не се секирам ја
неможеш да кажеш дека е по брз од XP, а процесорот ми е ист како твојот сум користел и виста бета и XP бета и знам како се движи работава ;)

мене ми работи како и малце побрзо од хр кога ми се исклучени ефектите (нели хр нема ефекти што одземаат време дури да ги гледаш) што не беше случај со вистата која беше полжав и без ефекти

Ти така мислиш дека ти работи по брзо од XP.
Windows 7 build 7000 e сушност Windows vista ultimate

Целата работа на мајкрософт е што Windows 7 кодно име Viena почнаа да го развиваат во 2004 пред 5 години технолгоијата ногу се разви пред 5 години и го пушти Vista пари да прави ,за тоа Vista испадна недоправен, смрден оперативен систем ,сега за тие критики Windows 7 ке биде Vista подобрена верзија :wink:

не е 7000 мојата 6956 е и ај да не забегуваме офтопик

Microsoft од денес ќе ја лансира експерименталната верзија на Windows 7 оперативниот систем, додека конечната верзија треба да се појави на пазарот во јануари 2010 година.
win7.jpg

Корисниците ширум светот денес ќе имаат он-лајн пристап до верзија на системот само на англиски јазик. Дел од новитетите кај Windows 7 се новата "табла" со команди за извршување на операции, таканаречената "библиотеката" која на корисниците треба да им овозможи располагање на сите податоци на едно место, персонализација на содржините и можност за интеракција со компјутерот со помош на мултитач технологијата.
"Се стремиме да ја создадеме најдобрата верзија на Windows досега", изјави првиот човек на Microsoft Стив Балмер, додавајќи дека Windows 7 ќе го направи животот полесен и побрз (аман, уште побрз ли...).:vozbud::vozbud::vozbud:

знаеме брат вечер кај 22:00 h ке го има за download :wink:

Jaс имам симнато Windows 7 Build 6956, и сеа.. не може на 512мб рам? :(

Може ама нема да осетиш ниш Т.Е нема да видиш ништо од 7, некој ке ти каже дека може ама јок пробај и кажи како ке ти работи на 512 МБ рам ке ти го скине цел рам особено аеро стилот ако ти подржува графичката .

еве јас сум на виндовс седум и можам да кажам дека е еден од подобрите ако не и најдобар виндовс до сега и работи многу побрзо од вистата и еве колку рам ми зема со отворени опера,неро,медиа плеер и мсн
win7rf1.png

Broo a kajmene so samo eden otvoren program i toa Mozilata Vistata sp1 mi zima 1220mb. :vozbud:
A kompatibilni li se programite i drajverite za maticna i za graficka od Windows Vista za Windows 7.

истите драјвери што ги користиш за виста факаат за Windows 7 не треба да се плашиш

Супер си е Седмицава пред тоа користев Виста сега прејдов на новиов и кој сака нека кажува ама многу е побрз од Вистата и помалку ресурси зазема, помалку РАМ, помалку процесорот и интерфејсот е ТОП. Се на дофат на рацете кој има можност нека проба нема да згреши. Инаку минимално треба да се има 1 ГБ РАМ и 1 ГХ процесор и подобра графичка за аеро ефектите.

а што процесор оти 1GHz Celeron,Core duo i Core 2 due не е исто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom