Windows 7

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Го има Windows-ов на торент (beta)
Може да го пробате, ја го симнувам, па да видиме :)
Јас веќе го симнав но не е ништо посебно! А и ПЛУС во Бета верзија, но воа таскбарот се беше исто како и во VIsta.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
а јас па си најдов тема за виста и ке си терам така дури не ми се здосади инаку само пачовани системски фајлови треба т.е овие фајлови
shsvcs.dll
themeui.dll
uxtheme.dll
и темата ја ставаш во ресоурсес и си тераш (со ова мислев да кажам дека не ти треба Window Blinds кој ке ти го исцица рамот)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Добро бе.....

Како прво Microsoft не ја даде никаде за тестирање, тоа што гледаш се видеа од PDC 2008 (минатиот понеделник и вторник).

Како второ, бета сеуште нема официално излезено и рано е, таа верзија што ја има на нет е истата верзија која Microsoft ја даде на сите посетители на PDC.

Како трето, новиот Windows се вика Windows 7. Windows 6.1 е верзијата на кернелот што го користи.

Бај д веј, кога сме веке кај кернелот, Microsoft потврди дека MinWin е во Windows 7, само не целосно искористен... За негова целосна искористеност, ке почекаме до Windows 8 (кој би требало целосно да е базиран на MinWin).
Брат не си ме разбрал.
Тоа што го има по торрентите е нешто како хакната Виста верзија 6.1
А ако е Windows 7 ќе треба да дојде до 7.0 па ќе почекаме.
Сега не зборам јас вака,ми кажувале :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Јас веќе го симнав но не е ништо посебно! А и ПЛУС во Бета верзија, но воа таскбарот се беше исто како и во VIsta.
Тоа викам.Направете нов фолдер стисни Alt оди во Help и оди About Windows.
Види дали ќе ти пишува 7.0 BETA или version 6.1

Сум видел брат :D:D

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
За ^ и ^^. :)

Не се секирај, нема што да се расправаме тука за едни бројки. Инаку, верзијата ке остане 6.1, остави што ти кажувале други.

А и не е бета верзија, пре-бета (алфа) е. :)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
6,1 е виста сервис пак 1 а за 7 ката бета верзиите треба да се 7,0,5342 така нешто како што беа за вистата 6,0,5342 :smir:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Мале како ме нервират со тоа за верзијата... :) Од Neowin:

After the web learned earlier this week that the final name of Vista's successor was Windows 7, all hell broke loose. The general consensus was that Windows 7 wasn't a bad name, but the reasoning behind it wasn't very clear. Many couldn't figure out how Microsoft had reached the number 7 (I'll give you a hint: they were looking at the kernel version number, instead of counting every single minor and major Windows release). But then others wanted to know why the current builds of Windows 7 were at kernel version 6.1, not 7.0.

Mike Nash, Corporate VP of Windows Product Management, chimed in again on the Windows Vista Team Blog with the official explanation:

"So we decided to ship the Windows 7 code as Windows 6.1 - which is what you will see in the actual version of the product in cmd.exe or computer properties. There's been some fodder about whether using 6.1 in the code is an indicator of the relevance of Windows 7. It is not. Windows 7 is a significant and evolutionary advancement of the client operating system. It is in every way a major effort in design, engineering, and innovation. The only thing to read into the code versioning is that we are absolutely committed to making sure application compatibility is optimized for our customers."
EDIT: Можеби се одлучиле да ја променат верзијата, но засега немат ништо објавено во јавноста за тоа.

Член од
15 октомври 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Сум го пробал и од бетата ги имам следниве импресии. Доста брз но корисните раобити кои беа на дофат во предходните ОС сега не се толку блиску на дофата на раката. Дизајнот е супер единствено може малку боичката ама нема везе. СЕ изнервирав само поради едно нешто. 4 пати ми го хакнаа компјутерот и одма полс е тоа си ставив виста.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
сакам да инсталирам Windows 7 па да ми кажаате колко простор ми е потребен колко РАМ ова она оти тие шо ј аимат користено веке:smir:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
епа да се пофалам на 7 ка сум срча е побрзо работи од виста едно 50% иако сум на П4 на 3.0 гхз ај доста фалење сеа на тимче да му објаснам:pos2:(што зборувам побогу) епа вака мене ми зеде 13 гб од хардот а доволно му е 512 мб рам за да работи но ти препорачувам 1 гб

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
епа да се пофалам на 7 ка сум срча е побрзо работи од виста едно 50% иако сум на П4 на 3.0 гхз ај доста фалење сеа на тимче да му објаснам:pos2:(што зборувам побогу) епа вака мене ми зеде 13 гб од хардот а доволно му е 512 мб рам за да работи но ти препорачувам 1 гб
епа тама ке ми е значи а драјверите исти ли се или нови треба да земам факат ли и тие од ХР?:smir:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
сакам да инсталирам Windows 7 па да ми кажаате колко простор ми е потребен колко РАМ ова она оти тие шо ј аимат користено веке:smir:
Читај...

Треба да имаш минимум 14гб. Виндоусот зафаке околу 6-8 гб. Плус pagefile-то кое се пресметува 1,5*RAM колку имаш. Плус околу 4гб hibernation file, ама може на него после инсталацијата да му дадаш disable. Се на се, околу 10-11гб би требало да ти фате.

Финалната верзија би зафакала помалку, гледајки дека оваа верзија во себе има debug кодови и разни други работи потребни на развивачите.
За драјверите...Би требало повекето од Виста да работат, оние од XP не работат.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
тешка работа кој ке тера драјвери за виста па ако не работат ептен ке ја заебамамај да почекаме да излезе и она фул па да пробаме вака не ми се пробува иако имав желба во секој случај фала:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom